Mijn momentum is geweest

Mijn momentum is geweest

Dat wat wij graag doen is vandaag gebeurd en daar zijn we trots op. Ik zal het met de woorden van Ben omschrijven die me een berichtje stuurde waar ik heel blij mee was. Ben zei me het volgende: 

Super bompa,ik zou deze allemaal geadviseerd hebben als ik erbij was. je maakt onze koibelevenis fantastisch. Zelfs de prijzen zijn menselijk. dikke proficiat . kohaku van takigawa is ook prachtig.

Daar steek je tenminste wat van op. Van het FB gebeuren wordt ik niet blij, zone flauwe zever in pakskes....en van de reacties wordt ik ook niet warm. Ik zal maar doen net of het me niet interesseert. Het was in ieder geval een dag zoals je ze zelden tegenkomt en nagenieten..., het summum van het koi kopen.

Koi verkopen is sowieso al een kunst, maar koi inkopen is nog veel moeilijker. Je moet de juiste feeling hebben wat de mensen willen en dan moet je nog eens je slag slagen als dat mogelijk is, dat zijn de momentum, en die zijn er niet zoveel.

Het was een moeilijk begin bij Sakai, alles stond nog niet klaar en veel volk was er niet aanwezig. Er werden prachtige vissen getoond, de prijzen stonden genoteerd in het boekje, maar op deze manier koi kopen vind ik niet aan de orde.

Er is geen gevoel bij in te leggen en de strijd bestaat er alleen maar in om een cijfertje in een boekje te zetten. Gewoonlijk is het cijfertje dan nog eens te laag, en de schrik om een te hoog cijfer in te vullen is altijd aanwezig. Het is niet mijn ding, maar ik heb wel zware onderhandelingen tussendoor kunnen doen. Tot wel 3 keer toe heb ik Sakai even apart genomen om mijn voorstel te doen, tweemaal vergeefts, de derde keer was het raak.

Dit heeft geresulteert in de aankopen die al bij de nieuwe koiaanwinsten staan en niet van de minste. Ik werd onmiddellijk aangevallen met aanvragen die helaas resulteerden in snelle verkopen. Goed voor mij, minder goed voor diegenen die het zouden gemist hebben.

Van de 6 aangekochte koi vandaag, werden er al dadelijk 4 verkocht. Het was dan ook een bijzondere dag met echt jumbo koi die je niet zo makkelijk tegen komt. De info en de filmpjes kan je bekijken op de pagina nieuwste koi aankopen

Ik zal hier nog wat andere info neerpennen. Het mooist moment was toen ik een sanke zag rondzwemmen waar ik echt zin in had om aan te kopen. Kentaro zei me onmiddellijk, een Grand Champion voor Europa. Ik was er dadelijk mee akkoord, maar toen hij me de prijs vertelde, wist ik dat ik deze nooit kon verkopen, dus de liefde was snel over....volgend hoofdstuk.

Mooi om te zien was hoe Kentaro de tosai selecteerde. Nette koi, maar weer allemaal mannelijke tosai, dus dat feest liet ik aan mij voorbijgaan. Heel interessant was het sexen door de werknemer van Sakai FF. Die moet er teneerste voor bekwaam zijn, maar zo doen ze het. Ter info: messe = vrouwelijk, osse is mannelijk. 

Ik zal je nog iets extra leren. Zie je de kleur van de koi ? Die is gelig. Dat komt door het kleurvoer en eventueel de algen. Zo gauw deze in de verkoop komen worden die spierwit, geloof me.

Ik heb nog enkele filmpjes van de veilingkoi klaarstaan. Dit zijn de koi die het duurste waren en dan praat ik over prijzen met een startbod tussen 1-4 miljoen yen. De filmpje is een overzicht van de nisai,  en tenslotte nog een filmpje over de tosai.

Nu gaat mijn interesse niet echt uit naar tosai, misschien tot spijt van veel klanten maar ik heb daar geen zin in. Er is teveel dat mis kan gaan, en als je goede tosai wil hebben dan raad ik iedereen aan om bij Tjaard van koikichi langs te gaan. Dat is de man van de tosai, en iemand die je kan vertrouwen.

Dat was het hoofdstuk van Sakai FF. Nu rest me nog 2 filmpjes te laten zien van koi die door Hasei Takigawa worden aangeboden op de Chugoku veiling. Ook hier kan je enkel je bod uitbrengen,maar deze 2 koi zijn de moeite waard om te zien.

Een pracht van een tancho Sanke. Vraag me niet hoeveel op deze sanke zal geboden worden, maar bloot aan de haak denk ik dat je tussen de 250 en  350 000 yen moet bieden om kans te maken. Als iemand een topsanke zoekt, zou ik dat zeker bieden. Het zijn de meest gezonde en natuurlijkste koi die er bestaan.

Een 2de koi is een sandan kohaku. Zuiver, proper en van uitstekend kwaliteit. Ik weet dat de meesten deze koi onderschatten, maar geloof me, kwalitatief zijn het van de beste koi die er bestaan. ja, Ik weet het , de buffels halen het van de schoonheid, maar deze koi worden tenslotte nog groter dan de buffels, maar op een andere manier. Je kan nog tot 7 maart je biedingen doorgeven.

Dit was alles wat ik te vertellen heb, maar ik eindig met een sanke die ik al aangekocht en verkocht heb naar Duitsland en voor de klant toch nog even in de bowl gedaan. Ik probeer altijd aan mijn klanten te denken, maar dat lukt niet altijd.

Morgen staat er op het programma, de nisai van Momotaro bekijken en de koi filmen die Ben voorgeselecteerd heeft. Dan naar Sakai Co en naar Konichi.

 

Laat Een Reactie Achter

18 reacties

KONDHO

Amai, effe bekomen en dan weer de beuk erin. 2015 heb al geen groot schrijverstalent laat staan, om deze schoonheid te bewoorden, geniet ervan. Is de moeder gekend? Paar dagen geleden was dit momentum reeds voorspeld, ja die snelle kleine visjes, krijg ze maar te pakken. En daar zit je dan met je meterbowl. En ja, da klopt dat Tancho  voor mij niet wil zeggen ok jajaja , maar zijn wel heel goed deze. Zwemt nog hele leuke bij momotaro uit de American Dream reeks... kan ook voorspellen welke bovenaan Luc zijn lijstje staat, sanke nr... ,bloedmooie Showa ook.  Bij Sakai. Amazing gr. Nr...zelfde mama als de 19-10234 ,  de 39 Red Carbon , zoals Ben zegt dromen mag en heel soms komt er al eens  ééntje  uit. Nu moet ik mij toch vragen beginnen stellen bij de eindeloosheid  van deze dromen. Als je dan (ongezien) de startprijzen in de bakkes krijgt mogen velen eens in hun vijver gaan kijken, en zeggen weet ge nog dat dingetje, ... . Proficiat aan allen in deze snelle tijden, trouwens ook aan de nieuwe eigenaar van de Showa 19- 10291 (had zelfs een klant in gedachten voor jou Luc voor deze, leuk man uit Nederland  bedrijfsleider firma betonconstructies, onbekend en of prive. Hele Grote vijver ) PERSOONLIJK bevestiging dat het zo een groot verschil blijft superfoto, filmpje, spik  en span en deze zien zwemmen in de "boter" liefst groene. ( Voor velen koekoek, voor enkelen raar ,  toch doen we het maar, en zelfs graag.)


Christof

Stevige dames gescoord Luc, proficiat! En dat bij je beste vriend ;-)

The Untouchable

Van droge humor gesproken, al is het eerste wat je zegt ongetwijfeld waar!

Wim DW

@The Untouchable droge humor een kunst op zich


The Untouchable

Jammer genoeg door weinigen beheerst Wim DW, en enkel die mogen zich gelukkig prijzen voor hun levenswijsheid!


Johan D

Proficiat Luc , gewoon top.
Wat betreft het flauwe fb geleuter !
Als ik zie dat de helft al verkocht is voor ze goed op de site staan , denk ik dat dit toch veel belangrijker is dan het mooi, knap ...

The Untouchable

Johan, je moet de 'gewone mensen' toch ook nog wat aan reactiemogelijkheden gunnen, niet? 


Matthijs

Die 2015... de plaatsing van dat sumi... die bouw... I’m in love!

Geweldig gescoord Luc!

Jack

En vergeet je die fantastische huidkwaliteit niet Matthijs. Veel beter word het niet he !

Matthijs

@Jack Exact Jack! Sublieme koi


Johan

Waanzinnig mooi die Sanke GC kandidaat en ook nog is met een uniek patroon op de kop en niet een patroon zoals zo vele hebben. 

De andere kanonnen, de verkoop zegt al genoeg binnen een paar uur verkocht dus kan alleen maar mijn felicitaties geven aan de slimme en snelle kopers. Mijn favoriet was de 17 niet de grootste maar 😍.

Super gedaan Luc complimenten zijn terecht want ik weet hoe moeilijk het is bij Sakai 

The Untouchable

Johan, waarom niet aankopen die potentiële GC? Een unieke kans toch voor een kapitaalkrachtig iemand als jou. 


Jack

Vette complimenten Luc , fantastische Sanke !  Toch weer Momentum , goed bezig !


Polleke

Wauw ferme koi gescoord ! Het is weer zeer plezierig om de filmpjes te bekijken (3x 😊 ) . 
Zou je bij konishi eens wat kunnen filmen ? Als het mag ...zou ik tof vinden 😋 . Grtjs 

interkoi

Wat denk je Polleke dat ik daar binnen ga zonder iets te filmen ? Dan ken je bompa nog niet goed...als we al binnen mogen, maar hij moet het nu toelaten, want het zijn de veilingvissen die mogen gezien worden


Jack

Dolfijnen paradijs Polleke , daar bij die Konischi !

Polleke

@Jack Yes yes 


The Untouchable

Maar opgelet Polleke, die duikboten passen niet meer samen met jou zelf in een plonsbadje voor kinderen 😄


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht