Interessant of niet

Interessant of niet

Wie naar de show in Arcen is geweest, zal vermoedelijk langs één van de vele stands zijn gegaan waar materiaal voor vijvers en koi wordt verkocht.

De stand van Sam is ieder jaar trouw op de afspraak, en is vooral gespecialiseerd in pompen, pompen en nog eens pompen. Vroeger kocht ik er de welgekende aerators van, die ik trouwens nog altijd gebruik.

Ditmaal had hij een soort pomp staan, die vooral veel waterverplaatsing deed. Hij had het mooi verpakt in een glazen constructie die duidelijk liet zien tot wat de motor in staat is. Dit zijn geen pompen met een opvoerhoogte, maar vooral bedoelt om water te verplaatsen.

De pompen zijn vrij goedkoop, en verkrijgbaar in een uitvoering die continu dezelfde waterverplaatsing doet, maar ook een pomp met 4 verschillende standen, zodat je deze kan regelen. Ik ben van plan deze binnenkort te bestellen. Ik weet niet of hier interesse voor is, maar deze pomp geeft enkele goede mogelijkheden. Waar ik zelf vooral aan denk is om waterverplaatsing te creëeren in de vijver om de koi te verplichten goed te werken.

Voor een trommelfilter zou het ook geschikt kunnen zijn, en vermoedelijk zijn er nog tal van toepassingen. Wie interesse heeft, moet me maar een mailtje sturen, afhankelijk van het type zullen ze tussen de 150 en 175 euro kosten. Ik moet nog even de juiste calculatie maken, nadat ik de transportkosten heb berekend.

Ondertussen begint de eindejaarsverkoop stilaan in zicht te komen. Meerdere mensen vinden hun weg naar de mogelijke kandidaten. De beste periode om de koi over te plaatsen begint nu aan te breken. Ze zijn goed aangesterkt en de koi zijn volop bezig om zich voor te bereiden op de onvermijdelijke winter. Bij het overplaatsen in september, hebben ze nog een 2-tal maanden om zich aan te passen aan de nieuwe vijver, en kunnen ze met een gerust hart de winter ingaan.

Ik heb nog wat filmpjes gemaakt van enkele goede koi die gebowld zijn. Het zijn filmpjes van de tosai die begin dit jaar zijn binnengekomen, en nu hun opmars maken naar nisai. Er is een duidelijk verschil in ontwikkeling, maar toch mogen ze allen gezien worden. De 50 cm is in bereik, en dat is een niet onverdienstelijk resultaat bij een dealer.

Een bijzonder goede kohaku, (goed opgemerkt door Jack.)

Een showa met mogelijkheden.

Wat jullie niet zullen gemerkt hebben, is dat de website van server is veranderd. De vorige was schijnbaar versleten, en de website is ondertussen overgezet naar een nieuwe server. Misschien dat jullie het merken aan de snelheid van laden, maar dat zal ook alles zijn. De website is ondertussen bijna 5 GIG, wat ontzettend zwaar is. Wij denken eraan om de website in een nieuw jasje te steken, en eventueel enkele veranderingen door te voeren.

Vraag is of we alle informatie van vroeger erop laten staan, of we alles gaan "opkuisen". Ik twijfel zelf nog een beetje, maar misschien is het beter om slechts de info van de laatste 3 jaar telkens te laten staan.

Het zijn van die momenten dat je niet weet of er iemand zal langskomen vandaag, maar ik zal zorgen dat de koffie klaarstaat. Morgen ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Interessant of niet: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: GESLOTEN

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-47

showa SH-NA18-47
Koi Evolutie

1611004

Koi in Japan VERKOCHT 1611004