Interessante ontwikkelingen

Interessante ontwikkelingen

Ik moet eerlijk toegeven dat het tot spontane uitingen kan komen tijdens het bowlen van een koi en de beoordeling ervan.

Zoals eerder deze week gemeld, kon je zelf bepalen welke waarde je aan een koi zou geven. Dit gecombineerd met de lengte zou dan de prijs van de koi bepalen.

Ik heb dit in alle openheid gedaan bij een groot aantal koi, en ik dacht dat dit op een correcte manier gebeurde. In mijn optiek viel de prijs van de koi dan ook positief uit voor de klant, maar het was de klant die dan moest beslissen of hij de koi wou afnemen of niet.

Ik heb er eigenlijk zelf meer van geleerd dan de klant moet ik eerlijkheidshalve toegeven, maar dat ga ik lekker voor mezelf houden.

Wat ik wel plezierig vond, is dat er verschillende mensen die ik kende op bezoek kwamen, en toen ik vroeg om hun waardecijfer te geven aan de koi, wij op bijna dezelfde waardebepaling uitkwamen. Dit was voor mij een bevestiging dat het systeem op een speelse manier tot zijn recht kwam, met respect voor de koi, en respect voor de klant.

De koi die in aanmerking kwamen, waren ook niet de grote en duurdere kanonnen, maar een combinatie van gewone vijvervissen en toekomstgerichte showa van Sekiguchi die een vast prijs hadden.

Om je een voorbeeld te geven, kijken we naar de de eerste koi die gebowld werd Deze ginrin showa van Taniguchi, heb ik het waardecijfer 12 heb gegeven na het bekijken van de koi en nadat de klant zijn mening had gegeven. Dit in combinatie met de lengte van 37 cm, zou je tot een prijs komen van 444 euro, wat ik persoonlijk aan de lage kant vind voor deze bijzonder fraaie ginrin showa.

De kleine Momotaro showa werd in samenspraak beoordeeld op waardecijfer 16, en was ook 37 cm, zodat dit een prijskaartje toverde van 592 euro, waar ik goed mee kan leven. Geen van beide werd verkocht. Nog een filmpje van deze 2 koi.

De 2 sekiguchi behoorden niet tot de groep van genadigden en hebben een vaste prijs van 495 euro. Het is echter toch interessant om ze even te bekijken en te beoordelen.

Eén van deze 2, showa 1403055 werd wel verkocht, en daar was ik bijzonder blij mee, want er is afgesproken dat ik de ontwikkeling op zou kunnen volgen van deze kleine pagadder. Ik heb deze altijd interessant gevonden, maar wil hem liever verder laten ontwikkelen op een plaats waar hij thuis is, en niet bij mij in de stressbak. Uiteindelijk heeft Johnny hem mee naar huis genomen, met de afspraak dat ik een update zou ontvangen.

Deze update is voor mijzelf belangrijk, want deze showa werd door de kenners van koibook (facebook) afgekraakt dat het geen lust meer was. Wat een kennis is op koibook vergaard, je word er stilletjes van, en vermits ik niet genoeg kennis had hebben ze me van koibook maar afgesloten zodat ik onzin meer kan uitkramen op deze hoogstaande en verfijnde facebookpagina die de verpersoonlijking is van....

Een Taniguchi en een Sekiguchi kwamen ook even aanbod, maar werden niet verkocht.

Deze showa van Sekiguchi heb ik er nadien nog even bijgezet, omdat ik dit de beste van de selectie vind. Ik kan deze showa helaas zelf niet in mijn systeem terugvinden, dus moet er met de codering ergens iets fout gelopen zijn. Ik ga het echter uitzoeken, en zal er zeker en vast een logische verklaring voor vinden. Je moet het trouwens niet onderschatten om ieder visje een code te geven als ze zo klein zijn, en ze nadien telkens opnieuw terug te vinden...niet onderschatten dat werk.

Ik kwam echter tot de slotsom dat deze showa veel meer waard is dan 495 euro, en ik heb hem in mijn gedachten naar 795 euro geplaatst. Boze blikken en boze gedachten voel ik nu, maar niet vergeten dat er ook een aantal naar een lagere prijs gaan, alleen wordt dit wel eens vergeten. Ik was blij dat ze hem niet kochten voor de prijs die voor deze dag bepaald was, en dan zeggen ze in Japan: dank je wel....

Naomi is mijn vriendin. Ze komt heel graag naar Interkoi en behoort tot mijn beste fans. Zij wou een koi zien, want ze is wel veeleisend. Ik heb voor haar dan maar de koi getoond die ze wou zien en het is trouwens mijn oudste bewoner. Het codenummer 1009023 wil zeggen dat ze al van 2010 bij Interkoi is, en dat ze in de 9de maand is aangekomen. Toen was ze nisai, met andere woorden is ze nu 6 jaar oud. Naomi moest me wel beloven dat ik een foto van haar met de koi mocht nemen, en zo gebeurde...

Willam en Filip kwamen van regie Gent, en William had nog nooit in zijn leven een showa gekocht. Totdat hij deze beauty zag van Sekiguchi. Hij maakte zich zorgen over het rood, of dit wel elastisch en stabiel genoeg was. De vraag werd na het zien van showa 1403059 niet meer herhaald., en het mooie was dat ik nog een foto doorgemaild kreeg van William met de mooie woorden:

en uur laten wennen via traagjes bijvoegen vijverwater in 60 liter bak, is in de vijver, geen tekenen van ' stress ', zwemt mee met de andere 8. Mooie jonge Showa ! Het bezoek was zeeeeeeeeeeeeeeeeeer aangenaam, en dat meen ik

Om hun bezoek een extra dimensie te geven en op hun verzoek enkele koi te laten zien, heb ik nog enkele nisai gebowld, om ze te overtuigen van de kwaliteit die er rondzwemt. Dit resulteerde in in dit filmpje waar ik alle filmpjes van vandaag in verwerkt heb.

Op de valreep kocht Kurt nog deze showa van de veiling SH-V14-04216 en deze kohaku 1304014 van Momotaro zodat mijn zaterdag meer dan geslaagd was. Deze vertrekken wel richting Duitsland. Ik heb de showa gisteren nog eens bekeken, en na een moeilijke start in het begin van dit jaar, heeft ze zich herpakt en is er flink op vooruitgegaan ondertussen.

Nu ga ik me klaarmaken voor de vijvertoer, en ben benieuwd wat me dit gaat brengen...ik heb er zelfs van gedroomd.

Meer afbeeldingen

Interessante ontwikkelingen: afbeelding 1
Interessante ontwikkelingen: afbeelding 2
Interessante ontwikkelingen: afbeelding 3
Interessante ontwikkelingen: afbeelding 4
Interessante ontwikkelingen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240