Isabel en Elisabeth

Isabel en Elisabeth

Een originele naam, daar kan ik altijd plezier in hebben. Ik moest er even over nadenken, maar als de koi van de kweker Isa is en je noemt deze koi Isa-bel, dan vind ik het bijzonder creatief. Mooie naam voor een fantastische koi. Voeg daar dan de op dit moment populaire naam Elisabeth aan toe, dan heb een rijke naamgeving voor deze 2 koi. 

Het is ook een enorm prachtige kohaku met een indrukwekkende body en innemend fukurin dat je een boost van plezier geeft om naar te kijken. Ze heeft helaas een schoonheidsfoutje, daar kan je niet omheen. Een mopje sumi, dat wel geen shimi is, is haar lot. Wat kan je daar aan doen ? Vrijwel niets, tenminste ik ken de oplossing niet, maar het is wel eeuwige zonde.

Je moet het haar vergeven, maar een kohaku zoals deze in perfecte staat zijn kanshebbers op de grootste prijzen. Ze is ondertussen 72 cm geworden, en de mogelijkheden tot echte jumbo zijn aanwezig. Hier is haar laatste filmpje vooraleer ze op reis gaat naar haar nieuwe verblijfplaats. 

kohaku van isa en sanke van momotaroHet enige wat ik nog kon toevoegen bij haar vertrek was dat ik hoopte om 20 van dit soort koi te kunnen aankopen, maar dat zal ijdele hoop zijn veronderstel  ik. Op bijgaande foto zie je ze nog rondzwemmen met de eerder aangekochte sanke, mijn lievelingssanke. 2 toppers in formaat !

Normaal zou een showa mee verhuizen, maar het noodlot besliste er anders over. In eerste instantie zou deze mee opgehaald worden, maar de klant besliste om deze showa toch te annuleren, vermits de duurdere sanke die eerder meegenomen werd een hap uit het budget had genomen. Duidelijk verhaal waar ik geen problemen mee heb.

Ze werd dan ook Elisabeth genoemd, een toepasselijke en actuele naam op dit ogenblik. Hij wou toch nog even de showa bekijken en afscheid nemen van haar. Dat kan natuurlijk, en tezelfdertijd kan ik haar in het zonnetje zetten om opnieuw te koop aan te bieden.

Ze is ondertussen 61 cm, niet onverdienstelijk en ze komt uit een reeks Hoshikin aankopen van een tweetal jaar geleden. Als ik me niet vergis kocht ik er 10 aan, en ik dacht dat deze als eerste zou verkocht worden, mede door zijn in het oog springende menware en hashiware, iets wat altijd indruk maakt op mensen. Mis poes, het is de laatst overblijvende !

Ze staat opnieuw in de verkoop, en haar prijskaartje is bepaald op 1450 euro, een menselijke prijs voor deze koi, maar ik wil er nog een extra voetnoot aan geven. Indien er mensen zijn die deze showa nu  nog wensen aan te kopen, krijgen 2 x 9 kg probites summer of spring autumn ter waarde van bijna 250 euro erbij. Het aanbod verloopt zondagavond.

IK MOET JE ONTGOOCHELEN

Dat de gemeenschap rijk is aan roddeltjes is niet vreemd. Op dit ogenblik krijg ik opnieuw te horen dat er roddeltjes in de wandelgangen heersen. Vraag me niet hoe het komt, maar blijkbaar kunnen bepaalde mensen  het niet laten om fabeltjes wereldkundig te maken die kant noch wal raken.

Ditmaal gaat het gerucht de ronde dat ik Interkoi Arendonk zou verkocht hebben. Na de geruchten die de ronde deden dat ik zou stoppen met koi, is dit wederom een gerucht dat ik even snel de kop moet indrukken. Ik moet de mensen dus ontgoochelen. Interkoi Arendonk is zeker niet verkocht, en ik zal voorlopig zeker niet stoppen met de verkoop van koi. Het spijt me...je zal met mij verder moeten ! Op naar de volgende roddel !

TE KOOP AFDELING

Vanaf vandaag zal ik telkens een te koop afdeling aanvullen van spullen die ik te veel heb, of niet meer gebruik.  Dit zal iedere dag verschijnen onder het nieuwsitem, en als het verkocht wordt zal dit verdwijnen. Je kan contact met mij opnemen via mail , telefoon of sociale media. Foto's van de producten vind je in de bijlage van de foto's.

------------------------------------------------

DRUPPELFILTERS.

Ik heb nog 3 van deze druppelfilters staan. Ze worden al een tijdlang niet gebruikt, en het is zonde om ze weg te smijten. Ze zijn 45 cm diameter met een maximale hoogte van 145 cm. Ideaal om extra zuurstof toe te voegen.

Prijs: 250 euro/stuk

------------------------------------------------

6-DELIGE FILTERLIJN

Deze heb ik op dit moment niet meer nodig

  • . Ze is 4 of 5 maanden gebruikt en is gevuld met Japanse matten.

Prijs: 850 euro

------------------------------------------------

VIJVERVERWARMING 3 KW

Perfecte manier om uw quarantaine te verwarmen op eenvoudige wijze. De bediening is manueel en deze is slechts een 2-tal maanden gebruikt.

Prijs: 300 euro

------------------------------------------------

QUARANTAINE FACILITEIT COMPLEET - INHOUD 7 KUUB.

Je zult je afvragen waarom ik deze prachtige quarantaine bak aanbied. Dit heeft zijn reden. Ik ben van plan om begin volgend jaar een nieuwe infrastructuur te bouwen met 6 tot 8 vijvers van ongeveer 10 kuub, die in het laatste gedeelte van de tuin komt staan. Het wordt een volledig nieuw aangelegd concept en daarom wil ik deze verkopen. Het is een bijzonder efficiente quarantaine faciliteit !

Wat hoort erbij ?

  • ·         Versterkte quarantaine bak voor onder of bovengronds: 500 x 150 x 100 cm (7 kuub) 
  • ·         Nexus 320 met filtermateriaal
  • ·         2 luchtpompen 50 Watt
  • ·         Luchtslang
  • ·         Motor 10 kuub/uur
  • ·         Bijhorende professionele overkapping
  • ·         Bijhorende vijverafdekking
  • ·         Verwarming 3 KW
  •           Telescoopkraan om de bak te verplaatsen.

Wat hoort er niet bij ? 

  •            Transport van het geheel

Prijs: 5000 euro

------------------------------------------------

Xclear UV - 75 watt.

Er zit een lamp in maar ik weet niet of deze nog voldoet aan de eisen. Ze is in ieder geval niet veel gebruikt

Prijs: 100 euro

------------------------------------------------

Oase bitron 240 Watt

Deze UV filter zou geschikt moeten zijn voor 240 kuub. Ook hier zijn nog lampen in voorzien, maar of deze nog geschikt zijn weet ik niet.

Prijs: 500 euro

------------------------------------------------

BIO-UV 40, het grootste model.

De beste UV lampen en tevens de duurste in de handel. Hier heb ik een nieuwe lamp voor ter beschikking,  en kan dus meegeleverd worden. 

Prijs: 1000 euro/stuk

------------------------------------------------

Meer afbeeldingen

Isabel en Elisabeth: afbeelding 1
Isabel en Elisabeth: afbeelding 2
Isabel en Elisabeth: afbeelding 3
Isabel en Elisabeth: afbeelding 4
Isabel en Elisabeth: afbeelding 5
Isabel en Elisabeth: afbeelding 6
Isabel en Elisabeth: afbeelding 7
Isabel en Elisabeth: afbeelding 8
Isabel en Elisabeth: afbeelding 9
Isabel en Elisabeth: afbeelding 10
Isabel en Elisabeth: afbeelding 11
Isabel en Elisabeth: afbeelding 12
Isabel en Elisabeth: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Jack

555

interkoi

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml