Het blijft een leuk onderdeel

Het blijft een leuk onderdeel

Mark, wil je me even helpen om de koi te met het sleepnet samen te brengen ? Dan kan je de koi beter bekijken om een keuze te maken. Hulp is vereist, maar dat vinden de klanten geen probleem, integendeel, ze vinden het een leuke ervaring die je nergens anders tegenkomt.

Is dat niet veel stress voor de koi ? Tja...het zou kunnen, maar voor die één keer per week dat ze zo behandelt worden en voor de rest van de week van de ultieme rust kunnen gebruik, dan mogen ze in mijn ogen niet klagen.

Het blijft een mooi schouwspel om te zien. Uit de koi die in het net zitten worden dan de koi gekozen waar men eventueel een zwak voor heeft, en uiteindelijk worden de koi gekozen die mee naar hun nieuwe verblijfplaats vertrekken, zoals je in het filmpje kan zien.

Bij aankomst werd hun keuze meteen bepaald door zowel de papa als de zoon Stan. Dat werd bevestigt toen de koi in het sleepnet zaten, en ze bleven bij hun eerste keuze, de kujaku van Momotaro. Een showa van Sakai werd als tweede genomineerde gekozen. 

Op deze manier begint de vijver te slinken. Ondanks het feit dat het niet overdreven druk is, geeft dit wel het voordeel dat je wat meer tijd kan vrijmaken om de mensen de gepaste uitleg te geven over de koi. Hun nieuwsgierigheid wordt dadelijk aangewakkerd, en ze stellen de nodige vragen bij bepaalde informatie waarvan ze eigenlijk nog nooit gehoord hadden. Dit is wel een trent die zich de laatste maanden doorzet ! Veel nieuwe gezichten en veel mensen die in de beginfase van de hobby zitten. 

Kohaku van TakigawaOndertussen kreeg ik ook nog het goede nieuws dat één van mijn kohaku die ik onlangs aan een Franse klant had verkocht een mooie eerste prijs behaalde op de Franse Koishow. Zelf heb ik de Franse koi show niet echt gevolgd, maar het is toch fijn als je de kohaku van 79 cm een eerste prijs wegkaapte op deze show.

Een aantal klanten hadden hun zinnen gezet op enkele bijzondere bewoners, en wat kan je beter doen dan een filmpje maken. Met verbazing moet ik toch telkens kijken naar deze zevenstaps sanke. Projecteer deze eens naar de toekomst. Met andere woorden, laat deze in jou vijver eens body maken en een 15-tal centimeters groter worden....dan heb je een dijk van een koi. Ze is in het gezelschap van een majestueuze ginrin kohaku van Maruyama. 

Vrouwen vallen echter meer op koi die hun mannen dikwijls niet zo graag hebben. Jeanine had haar zinnen gezet op de fabuleuze prijzenpakker van de koi show in Arcen, maar helaas was het ventje niet akkoord. Het blijft een buffel om te bekijken en zijn ontzagwekkende body doet iedereen met verbazing naar deze ginrin ogon kijken. Helaas krijgt deze kanjer van een ginrin ogon geen klant in het vizier. Persoonlijk vind ik het eigenlijk niet zo erg, want het blijft een bijzonder mooie koi om te bewonderen.

Johnny had zijn zinnen gezet op de doitsu karashigoi van Taniguchi. Ook weer een prijswinaar van de koishow in Arcen. Een verdiende prijs trouwens, maar op het ogenblik dat hij zei dat hij even zou bellen met zijn vrouw, wist ik waar de klepel hing....eeuwige zonde, maar we hebben toch weel een rijkgevulde zaterdag gehad. Zo mogen ze altijd zijn.

Wil je zelf ook eens een sleepnet gebruiken en een koi uitkiezen ? Het zijn de laatste van dit jaar, allemaal nog vrij jonge koi van 1 tot 2 jaar de meesten, en het is toch een ervaring die telt ! Het kan, kom even langs en we regelen het !

Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen welkom.

***

TE KOOP AFDELING

Voor info zie bijgevoegde foto's

DRUPPELFILTERS. Prijs: 250 euro/stuk
6-DELIGE FILTERLIJN: Prijs: 850 euro
VIJVERVERWARMING 3 KW: Prijs: 300 euro
XCLEAR UV - 75 watt. - VERKOCHT
OASE BITRON UV - 240 Watt: Prijs 500 euro
BIO-UV 40: Prijs 1000 euro

QUARANTAINE FACILITEIT COMPLEET - INHOUD 7 KUUB.

Wat hoort erbij ?

Versterkte quarantaine bak voor onder of bovengronds: 500 x 150 x 100 cm (7 kuub) 
Nexus 320 met filtermateriaal
2 luchtpompen 50 Watt
Luchtslang
Motor 10 kuub/uur
Bijhorende professionele overkapping
Bijhorende vijverafdekking
Verwarming 3 KW
Telescoopkraan om de bak te verplaatsen.

Wat hoort er niet bij ? 

           Transport van het geheel

Prijs: 5000 euro

 

Meer afbeeldingen

Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 1
Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 2
Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 3
Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 4
Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 5
Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 6
Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 7
Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 8
Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 9
Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 10
Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 11
Het blijft een leuk onderdeel: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml