Jan kwam en zag dat het goed was

Jan kwam en zag dat het goed was

Eén van de eerste taniguchi ging gisteren al naar zijn nieuwe verblijfplaats, uiteraard in een quarantainebak, afgesteld op dezelde temperatuur. Een goede reden om deze te volgen.

Waarom zul je denken, welnu omdat er nu verschillende opgroeimogelijkheden zijn. Eerst en vooral zijn er de kohaku thuis, die gemiddeld op 22° zitten, in een bak met 12 m² water (nog 58). Laat ons zeggen in een kleinere behuizing.

Dan heb je de koi die in de groeivijver zitten, en waarvan we het meeste verwachten uiteraard. Straks gaan er nog een deel naar andere particulieren met andere omstandigheden, dus allemaal mooi om op te volgen.

We zullen de resultaten proberen af te stemmen tussen 12-15 april, want dat is zowat de datum die ik in gedachten heb om de tosai uit de groeivijver te halen.

Toch even melden dat er een plezierig topic is gestart bij de koivrienden, en waar ik uiteindelijk ook aan meegewerkt heb, door een waardebon van 200 euro te schenken voor diegene die er als winnaar uitkomt.

Wil je zelf meedoen voor de prijs, kan dit, door naar dit topic te gaan en de wedstrijdvraag op te lossen. Het gaat over het inschatten van de lengte van de koi als ze uit de groeivijver komen. Wel zie ik dat de meeste mensen het groeipotentieel veel te hoog inschatten. Het is echter een mooi topic om te volgen, en er wordt al enthousiast aan deelgenomen. Een goede reden om zelf ook eens te gaan kijken naar dit topic en eventueel mee te doen. Meld even onder de reacties of je ook mee gaat doen.

Voor de aanwezigen die naar hun koi kwamen kijken, hebben we ook nog enkele koi gebowld, tevens om te controleren, en we zagen dat het goed was. De kohaku van Jan die naar huis ging was reeds goed geëvolueerd sinds zijn aankomst eind november. Vooral de aandikking van de body was het meest opmerkelijke. De kohaku zag er goed uit, stevige kop, stevige body, het lijkt in orde.

Een andere showa die we nog niet gebowld hadden sinds zijn aankomst was deze showa die in de toekomst zal gebruikt worden voor de kweek. Ook deze was een 3-4 cm gegroeid en kwam op 58 cm, bijzonder aardig resultaat na hun opvang zou ik zeggen.

Omdat ik volop bezig ben met het testen voor een bacterieel onderzoek, heb ik ook een filmpje gemaakt voor mensen die misschien later eens een staal van hun vijver willen nemen voor een bacterieel onderzoek. Voor klanten is dit onderzoekje gratis.

Meer afbeeldingen

Jan kwam en zag dat het goed was: afbeelding 1
Jan kwam en zag dat het goed was: afbeelding 2
Jan kwam en zag dat het goed was: afbeelding 3
Jan kwam en zag dat het goed was: afbeelding 4
Jan kwam en zag dat het goed was: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240