We zullen er eens aan beginnen

We zullen er eens aan beginnen

Aan het nieuwe jaar bedoel ik dan. Was het verleden jaar, een zeer goed jaar voor Interkoi, dan wil dit niet zeggen dat dit zich doorzet. Het is echter de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, en laten we hopen dat er nog mensen zijn die de weg naar Arendonk vinden, al is het maar voor de gezelligheid.

Opletten is de boodschap en voorzichtigheid is geboden. De verkoop is nog niet echt opgestart, maar ondanks de minder goede vooruitzichten gaan we er weer met volle moed tegenaan.

Het materiaal dat ik rond heb zwemmen, liegt er niet om, maar schenkt me alleen maar vreugde. Ik geloof niet dat ik al ooit deze kwaliteit in huis heb gehad. Toegegeven, de prijzen zijn ook niet van de minste, maar daar kan ik niet alleen aan doen, dat wordt toch veroorzaakt door de sterke Yen.

Wat zijn de vooruitzichten voor dit jaar ? Dat kan ik eigenlijk moeilijk inschatten. In het voorjaar komen er nog een 10-tal aanzienlijk grote koi naar Arendonk van gemiddeld 70-80 cm, en zullen we ons inleven in één van de 2 shows waar ik aan zal deelnemen. Het zal dit jaar Appeltern of misschien Bokrijk worden, de keuze moet nog gemaakt worden.

Verder zullen we ons proberen te focussen op de jumbo tosai die we nu in de groeivijver hebben zitten, en waar we altijd een groot plezier in hebben. De gedachten spelen om er een kleine veiling van te maken. Dit heb ik al zo dikwijls geprobeerd, maar dat schijnt moeilijk van de grond te komen, tenzij je, naar wat ik overal zie, de koi die het niet maken voor een appel en een ei weg gaat geven, en dat is niet mijn bedoeling.

Ik moet hier nog een goed over nadenken en een goede formule voor vinden. Het moet op de één of andere manier te doen zijn om goede koi voor een goede prijs via een veiling op hun bestemming te krijgen. Wij een goed idee heeft, zeg het mij.

Voor de rest probeer ik aangename zaterdagen te maken voor de mensen in een goede sfeer, veel zon, aangename discussies, en vooral mooie koi, want daar is het toch om te doen.

Voor de mensen die niet de mogelijkheid hebben om tijdens de wintermaanden naar Arendonk te komen, hier enkele korte films van de Taniguchi kohaku in vijver 7, zodat je je koi toch even kunt spotten, en van vijver 5, waar enkele andere mensen ook nog hun koi hebben rondzwemmen. Ik weet dat er gemiddeld 125-175 mensen naar die filmpjes kijken, dus zolang als men deze filmpjes op prijs stelt, zal ik ze blijven maken.

Vijver 6

Kohaku Taniguchi

Kathy en vader en moeder kwamen trouwens vandaag nog kijken naar hun showa die ze aangekocht hadden. Zij wisten dat deze een minder goede ontwikkeling van het hi in het tweede gedeelte had, maar dat stoorde ze niet.

Het viel ze trouwens nog mee, vertelden ze me. Ze waren heel blij met hun showa, en zo hoort het ook. Deze was trouwens 61 cm, en dus ook nog 4 cm gegroeid, wat niet onaardig is voor een showa van 18 maanden.

showa 1110010

Meer afbeeldingen

We zullen er eens aan beginnen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137