Je klanten zijn je dierbaarste goed

Je klanten zijn je dierbaarste goed

Zonder klanten ben je niets. Daarom probeer ik altijd zoveel mogelijk dingen te doen, waarvan ik denk dat ze voor klanten plezierig zijn.

Je kan dit niet altijd, en je kan dit niet voor iedereen, want je kan niet voor iedereen goed doen, maar ik doe toch altijd mijn best. Het hoort bij het interkoi gevoel en dat moet zo blijven.

Daarom vroeg ik even aan Maeda San om bij de bowl te gaan staan van een klant die een koi had aangekocht, en waarvoor hij misschien lang moet sparen. Het budget voor de veilingkoi was nipt toereikend, maar ik ben dan ook blij dat het me gelukt is.

Maeda San spreekt helaas geen Engels, maar het is toch mooi dat hij eventjes de moeite doet om bij de bowl met deze kohaku te gaan zitten. Het geeft een speciale touch, en het is een mooi aandenken. Nu moet niet iedereen me dat gaan vragen, want dan is de originaliteit zoek....

Voor enkele potentieel andere klanten moest ik even zijn mening vragen over deze showa, waar ik persoonlijk heel veel van verwacht.Narita had hem in ieder geval op zijn lijstje staan, en als hij wou, zou ik hem zeker niet hebben kunnen kopen, maar hij werd me gegund zoals dat zo mooi heet onder de veilingmensen.

Ik was zelf gecharmeerd van deze showa wegens zijn mogelijke toekomstontwikkelingen. Machtige body, sumi dat op de juiste plaatsen opkomt, en als je goed kijkt dan zie je dat hij enorm kan worden. Dit soort koi kost een hoop geld, maar die ga ik proberen nog enkele jaren in Japan te laten. Volgens Saichi (soort nickname van Maeda San) vond hij de showa sterk sumi hebben op de juiste plaatsen, en qua groei zou hij boven de 80 cm kunnen komen als hij yonsai is.

En dat is wat wij willen natuurlijk. Natuurlijk kan hij niet zeggen dat het geen goede showa is, maar het is niet gespeeld, daar ben ik zeker van, en daar ken ik hem lang genoeg voor. Als ze niet verkocht wordt zal het samen met deze sanke mijn 2 lievelingskoppel zijn. Lion Queen en Tsutsukemomoko zijn de ouders.

Ondertussen heb ik gemerkt dat mijn filmpje van de Momotaro Jumbo op één dag meer dan 450 keer is bekeken. Dat is niet niets hoor. En dan ben ik nog vergeten om het filmpje van de oyakoi te laten zien. Allemaal driejarige mama's...

Terwijl Daisuke nog eventjes speciaal posseerde voor Jack (zie frontfoto), stond zijn auto klaar om ons naar het hotel te brengen.

Meer afbeeldingen

Je klanten zijn je dierbaarste goed: afbeelding 1
Je klanten zijn je dierbaarste goed: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240