Jerommeke is niet meer

Jerommeke is niet meer

Het lijkt slecht nieuws, maar dat is het helemaal niet. Ze is gisteren namelijk verhuisd naar Rotterdam waar ze haar leven verder zal zetten.

Het doet me toch iets, deze koi. Het was een gok om ze op de veiling aan te schaffen, want iedereen vermoedde dat ze niet de lengte zou halen door haar gedrongen body. Vermoedelijk is dat ook de reden waarom ik ze voor een aannemelijke prijs heb kunnen aankopen, en zodoende ook kan verkopen.

Het was echter een kohaku met uitstraling, een koi die je imponeerde als je ze zag zwemmen. Bovendien heeft ze nog de grootste groei doorgemaakt sinds ze in Arendonk was, van allemaal, en dat zelfs tot mijn eigen verbazing. Ze is maar liefst 6-7 cm gegroeid in de korte periode dat ze hier was, namelijk van mei tot augustus, of in amper 4 maanden.

Normaal ben ik op vrijdag niet open, maar als mensen graag door de week komen, wat dikwijls het geval is voor zakenmensen of zelfstandigen, dan is dat altijd graag gedaan. Het is een kleine moeite, en dikwijls heb je dan meer tijd om koi te bekijken dan anders. Meestal komen de mensen dan ook bewust naar een koi kijken die ze via de website werd geselecteerd.

Om het even over de website te hebben. Deze week werd de website van Interkoi afgedaan als "een blog". Ik heb me nog nooit zo verontwaardigd gevoeld toen ik hoorde dat mijn website als een blog werd beschouwd. Als iemand het verschil niet ziet tussen een professioneel opgebouwde website, die de laatste 6 jaar als de meest bekeken, de meest vernieuwende website in het koigebeuren is, en een stomme blog, dan zegt dat meer iets over deze persoon dan over mijn website. Zo...dit was een kleine uiting van mijn frustratie, en dan heb ik nog niet alles gezegd dat op mijn tong ligt, want dat zou niet in dank aanvaard worden.

Maar verder nu. G. kwam speciaal uit Regio Arnhem om zijn keuze die hij via ''mijn blog" gemaakt had even bekijken. De bevalling was moeilijk, toch zeker als je al het moois in een bowl ziet. Het zijn allemaal geen GC's, maar het zijn wel allemaal hele goede degelijke koi voor een aanvaardbare prijs, en daar gaat het bij Interkoi om.

Als eerste werden er enkele goedkopere koi bekeken, die nu in vijver 1 rondzwemmen, de vijver die nog dit jaar zou moeten verkocht worden. Daarna gingen we over naar het grotere werk. Een bowl met dit soort koi geeft me ontzettend veel voldoening. Hier is het moeilijk om een keuze te maken uit allemaal goede koi.

Tenslotte bleven er nog 2 kandidaten over, en de beslissing zou maandag volgen. Ondertussen ben ik wel op de hoogte gesteld dat het de sanke van Yamamatsu zou worden. De kogel was door de kerk, ze heeft haar thuis gevonden, en zal volgende week opgehaald worden. Wie al de filmpjes graag in één film samengevoegd ziet, kan ook naar dit overzichtsfilmpje kijken.

Ondertussen zijn de grote winnaars in Arcen al bekend. Vandaag zullen de andere prijzen vermoedelijk bekend gemaakt worden. Ik ben echter de ganse dag aanwezig in Arendonk. Of er iemand zal komen is mij niet bekend, maar ik heb al wat plannen in mijn hoofd om de dag te vullen.

Trouwens, mooie tekening in elkaar geknutseld van Jerommeke, nietwaar ?

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240