Ik was er  niet gerust in

Ik was er niet gerust in

Het was zoals verwacht niet druk gisteren, maar ik heb veel tijd vrijgemaakt voor enkele klanten die graag kennis zouden maken.

Erger was de spanning dat ik geen telefoon kreeg vanuit Arcen. Oei, dat is niet goed, die loopt met zelfmoordplannen rond, was mijn gedachtengang. Ik weet hoe erg Martin het vind als zijn koi niet gewaardeerd worden, en het vertrouwen is al zo broos, want de bevestiging moet van vreemde mensen komen...

s'Avonds enkele malen tegen mijn vrouw gezegd: "dit klopt niet meer, er is iets fout, want hij heeft nog niet getelefoneerd". Om 8 uur begon ik zelfs zenuwen te krijgen, en dat is niet mijn gewoonte. Pas om 9 uur ging mijn telefoon. "Dat is ie", zei ik tegen mijn vrouw.

Met klamme handen nam ik de telefoon aan om de opkomende depressiviteit te verwerken. Pas nu begin ik medelijden te krijgen met mensen die depressief zijn. Onbekende krachten knagen aan je binnenste en de twijfel begint je te besluipen, de meeste "worst case scenario's" gaan aan je voorbij en je begint je antwoorden al voor te bereiden, te wikken en te wegen....

Maar plotseling hoorde ik een opgewekte stem ! Die kon niet van Martin zijn...wie was die vreemde man aan de telefoon ? Was dit Martin ? Zo heb ik hem nog nooit gehoord...hij was optimistisch. Een zware last viel van mijn schouders, want als hij optimistisch klonk, dan moet het ook goed geweest zijn in Arcen, en jawel hoor...

Trots deelde hij mee welke prijzen hij gewonnen had. Wat ik al jaren probeer aan zijn verstand te brengen, werd nu bevestigt in de show van Arcen, the biggest koishow on earth, en pas nu begon hij geloof te hechten aan mijn verhalen. Ik zet de uitslag dan ook graag op een rijtje:

Twee vats van Martin met in totaal 8 koi

° Showa “DaiShiro” van Momotaro , 79 cm: 1st in variety and size 7

° Yondan kohaku van Yamamatsu,64 cm: 1st in variety and size 6

° Yamabuki van Marudoh, 80 cm: 1st in variety and size 7

° Shiro Utsuri van Tamaura, 80 cm: 1st in variety and size 7

° Shiro Utsuri van Tamauro, 80 cm: Champion variety Utsurimono (all sizes)

° Shining Rose sanke van SFF, 59 cm: 2nd in variety and size 5

° Dancing Queen Kohaku van SFF, 84 cm: 2nd in variety and size (8)

Vat van Interkoi met in totaal 4 koi

° Goromo van Taniguchi, 59 cm: Senior Tategoi

° Ginrin Showa van Yamamatsu 65 cm: 1st in variety and size 6

° Ginrin Showa van Yamamatsu 65 cm: Champion variety Kinginrin A (all sizes)

Dankbare prijzen, zelfs boven verwachting. Het meest blij ben ik persoonlijk met de bevestiging van de Goromo van Taniguchi die Senior Tategoi is geworden. Dit is de tweede keer dat ik de prijs van Tategoi haal, en ik moet eerlijk toegeven dat ik dit de mooiste prijs vind van allemaal, zelfs beter dan de prijs van GC.

Een GC kan je kopen, een Senior Tategoi kan je enkel zelf maken. Ik herinner me nog tot op de dag van vandaag de ganse historie van deze koromo, die ondertussen is verkocht. Ik zie haar nog voor me in een vatje zitten met enkele tosai van om en bij de 20 cm. We hebben haar gekozen als sanke, omdat ze één beloftevol sumivlekje had juist op de goede plaats. Hier zie je de koi als tosai van 18 cm in november 2011, ze moet toen enkele maanden zijn geweest.

Ze werd al vrij vlug verkocht, afwachten was de boodschap, want je weet nooit hoe ze uit de mudpond zou komen.Toen we het jaar erop terugkwamen, november 2012 dus, zag ze er zo uit. Het bleek dus een koromo te zijn, dat was even schrikken. Wat zou de eigenaar van de koi zeggen ? Zowel Taniguchi als wij waren wel onder de indruk van deze goromo, geboren als sanke. Ik zie Taniguchi San nog met bewondering naar de goromo wijzen en zijn Japanse goedkeuringsklank te voorschijn toveren. Dat is dan zoiets als 'heuehmmmhheemm'.

De eigenaar was echter niet gelukkig met de goromo, en hiervoor werd nadien een oplossing gezocht in de vorm van een andere koi. Helaas viel zijn oog op een koi bij een andere dealer. Na contact te hebben opgenomen met die dealer heb ik dan de koi aangekocht die de eigenaar wou. Ik moet hierbij wel vermelden dat de koidealer in kwestie, die ik hier niet zal vernoemen, zo unfair is geweest om mij de volledige klantenprijs te laten betalen, zonder korting. Je kan zeggen, hij heeft gelijk, maar niets is minder waar. Dit is korte termijn politiek, en onder dealers bestaat er ook iets als erecode, en als je elkaar een handje kan helpen, dan doe je dat... tenminste zo zie ik dat toch.

De goromo komt dus terug in mijn bezit, en ik was er gelukkig mee. Ik heb haar enkele malen op de site aangeboden voor betrekkelijk weinig geld, maar niemand wou deze koi, buiten Tom,maar die had juist een zware aankoop gedaan. Bij de Shinkokai show in Rijswijk behaalde ze de prijs van de beste goromo van de show. Weer een mooie prijs buiten verwachtingen. Nog altijd niemand die de goromo wou kopen, dus dan wordt ie maar duurder.

Toen kwam Benny. Benny en vrouw zijn van die klanten die ik niet alleen graag heb, maar die ik heel graag heb. Zij zijn geen echte koikenners, maar hebben wel het vertrouwen in mij gesteld, en komen ieder jaar 1 of 2 koi aankopen. Ondanks het feit dat ze normaal niet dit soort geld uitgeven voor een koi, alhoewel ze zich dit zonder problemen kunnen veroorloven, kochten ze de goromo en de ginrin showa van Yamamatsu tegelijkertijd.

Maarten gaf hun de raad om de koi pas in september over te zetten in hun vijver, en zodoende was er nog de mogelijkheid om deze te laten deelnemen aan de show, met dit resultaat als gevolg. Ik ben ontzettend blij voor hen, dat deze 2 koi dan ook de hoogste prijzen hebben behaald. Vermoedelijk komen ze vandaag naar de show, en zullen ze versteld staan van de prijzen die hun te beurt vallen.

Martin was vooral blij met de behaalde prijs van de shiro utsuri van Tamaura. De verwachting was zo goed als nihil bij Martin, want hij had iets te lang kleurvoer gegeven en de shiro oogde ietwat gelig, en zijn gedrag was ook niet optimaal. Des te blijer was hij toen deze niet alleen de hoogste eer kreeg als beste shiro in zijn size, maar ook nog eens als beste shiro van alle deelnemende shiro's op de show. Dikke proficiat.

Daishiro is een bekende koi, die niet waargemaakt heeft wat er van haar verwacht werd. Ondanks dit blijft deze showa mij na aan het hart liggen, en ik ben dan ook blij dat ze na al die tijd 1ste werd in haar reeks. Lieve koi, die veel herinneringen bovenhaalt, goede herinneringen.... Ik kan hier ook nog een heel verhaal aan hangen, met filmpjes en foto's van toen, maar dat ga ik niet doen. Ik kan dat trouwens van iedere koi die via Interkoi Arendonk aan de man is gebracht. Iedere koi heeft zijn verhaal, iedere koi heeft zijn verleden. Ze hebben allen codenummers, maar daarnaast hebben ze ook nog een persoonlijkheid....

Tja, het wordt een lang verhaal vandaag, maar dat zullen jullie vermoedelijk niet erg vinden. Een blog moet nu eenmaal zijn dienst doen, want dat is nu eenmaal de functie van een blog.

Gisteren kwamen Pascal en Naomi op bezoek om kennis te maken met Interkoi Arendonk. Zij hebben een kohaku van Taniguchi gekocht, die op dit ogenblik nog in de mudpond verblijft en kwamen informatie vergaren over een eventuele trip naar Japan.

Er werd ook informatie gevraagd over enkele koi, en vermits er niemand anders aanwezig was, heb ik enkele voorbeelden gebowld om de nodige uitleg te verschaffen en te ondersteunen. Uiteraard resulteert dit in enkele filmpjes van de koi die gebowld werden:

Kohaku van Matsu

Kohaku van Taniguchi

Showa van Momotaro

Kohaku van Taniguchi

Showa van Momotaro

Deze had ik ook stuk voor stuk kunnen inzetten op de show in Arcen. Ik zou zeggen, kom maar naar de show in Arendonk dat is zeker zo leuk. Ik hoop dat Pascal en Naomi tevreden waren met hun bezoek, en dat ze, ondanks mijn soms gedurfde uitspraken, niet te veel teleurgesteld werden.

Volgende week trouwens zijn alle koi die in de show zijn ingezet in Arcen, dus ook die van Martin te bewonderen in Arendonk. Ik heb een 15 kuubs quarantaine gelegenheid voorzien, waar ik ze kan opvangen, gadeslaan, zodat ik ze zonder problemen binnen een 10-tal dagen kan terugbrengen naar Martin. Als hij dan nog een bbq voorziet en enkele klanten uitnodigt, dan kan er nog een mooi tuinfeest rond gebouwd worden....Zijn er kandidaten ?

Voor de mensen die de koi niet in Arcen hebben gezien en ze eventueel nog willen bewonderen...volgende week zaterdag is het de gelegenheid om de winnaars in levende lijve te zien in Arendonk.

Vandaag vertrek ik zelf naar Arcen om de sfeer op te snuiven, maar ook om het minder plezierige werk te doen, namelijk de koi inpakken en naar Arendonk brengen.

De foto die bij dit nieuwsitem werd getoond, sluit weer een hoofdstuk af in het Interkoi gebeuren. Het huis vooraan dat eigendom was van mijn 2de zoon werd verkocht, en daar hoorde ook "Rini's corner" bij. Hier werden vele plezierige momenten beleefd, maar dit hoofdstuk is ook weer definitief afgesloten.

Rini heeft zich helaas teruggetrokken uit het turbulente koileven, beantwoord je vragen nog wel steeds onder de knop "vraag het aan Rini", maar wordt door iedere koiliefhebber gemist, dat staat vast als een paal boven water. Sommige dingen worden absoluut niet gemist, maar Rini was een verhaal op zichzelf, en velen vragen nog steeds naar hem.

Meer afbeeldingen

Ik was er  niet gerust in: afbeelding 1
Ik was er  niet gerust in: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240