Ook Arcen kent een einde

Ook Arcen kent een einde

Het zijn hectische dagen, en van op afstand te oordelen is het evenement een groot succes geweest.

Het krioelde van het volk, iedereen was goed gezind, en natuurlijk kwam ik vele bekenden tegen. De koi leken mij goed rond te zwemmen, dus geen reden tot bezorgdheid.

overzichtsfilmpje van de show

Ik was bang dat het lang zou duren vooraleer ik de koi zou kunnen debenchen, maar het ging vlug voorbij. Iedereen kwam ons natuurlijk feliciteren met de behaalde prijzen, en plotseling wil iedereen een goromo kopen zoals onze senior tategoi. Raar is dat...de ene keer geraak je een koi niet kwijt, de andere keer wil iedereen een koi zoals deze. De mens is een raar wezen.

Er werd lovend gepraat over de algemene kwaliteit van de ingezette koi. Men was het erover eens dat het dit jaar van een hoog niveau was. Dit verhoogd enkel de waarde van onze deelname en de daarbij horende prijzen. Met in totaal 12 ingezette koi, en 10 dikke prijzen, waarvan 3 serieus sterke prijzen, mag men meer dan tevreden zijn.

Ook de nieuwe eigenaars van de goromo en de ginrin showa, namelijk Benny en Marina, waren aanwezig en gingen trots hun verdiende prijs ophalen. Het is voor hen een geheel nieuwe kennismaking, want ze worden van gewone koi onmiddellijk in de wereld van de beste koi van Nederland en België, misschien wel van Europa gegooid. 2 koi kopen, en 2 dikke prijzen winnen, het zal je maar gebeuren.

Over Martin is niet veel te vertellen. Hij is ondertussen bekend in heel de regio Arcen. Het is zelfs zo dat hij door alle vrijwilligers gekend en gewaardeerd werd, niet in het minste om zijn intense deelname in heel het koigebeuren. Ze verwachten hem volgend jaar allemaal terug op de show.

Een pluimpje voor de vrijwilligers trouwens, want die getuigden van veel overgave, vriendelijkheid, behulpzaamheid en verleenden gedienstig hun medewerking. Chapeau voor deze mannen in ieder geval.

Na de uitreiking van de prijzen, kwam het moment van de waarheid. Het is een heel gedoe om met je bus op het terrein te komen, en al je koi te debenchen, zoals het met een mooi woord genoemd wordt.

Het is zwaar en intensief werk om 12 jumbo koi alleen in te pakken. Ondanks het feit dat Martin een goede hulp is om rekjes (elastiekjes) aan te geven en dozen klaar te zetten, is het toch even een flinke dosis energie die je moet inzetten om de koi zo vriendelijk mogelijk in te pakken. Het ging echter vlot.

Ik had de meetbak meegenomen en deze gevuld met water. Dan even de koi in de meetbak zetten zodat ik ze in de zak kon laten zwemmen. Martin vulde ondertussen de emmers met water, om voldoende water in de zak te krijgen, lucht erbij en dichtbinden. Dan konden ze in de bus. Binnen het uur waren ze ingeladen en konden we naar huis.

Eerst 140 km naar Martin, want in tegenstelling tot het vorige nieuwsitem, komen de koi van Martin niet in Arendonk in Quarantaine, maar besloot hij toch om ze bij hem thuis terug in de vijver te zetten. Dit na overleg met een groot aantal personen, waaruit achteraf zijn beslissing werd gefilterd.

Na het uitladen dat voorspoedig ging, moest ik nog 80 km naar huis, en toen pas kon ik mijn prijswinnaars in quarantaine zetten. Ze zwemmen nu in vijver 2, de eerste kleine vijver van 15 kuub die je in Arendonk tegenkomt. Ik kan niet zien of ze blij zijn, maar toch zal een zucht van oplichting niet vreemd zijn denk ik. Alle 4 zijn ze voorlopig nog even te bewonderen, vooraleer ze naar hun nieuwe eigenaars gaan.

Samengevat was Arcen een grote successtory voor Interkoi Arendonk, ondanks de pessimistische voorspellingen van Martin.

Meer afbeeldingen

Ook Arcen kent een einde: afbeelding 1
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 2
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 3
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 4
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 5
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 6
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 7
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 8
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 9
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 10
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 11
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 12
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 13
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 14
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 15
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 16
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 17
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 18
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 19
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 20
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 21
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 22
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 23
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 24
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 25
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 26
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 27
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 28
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 29
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 30
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 31
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 32
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 33
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 34
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 35
Ook Arcen kent een einde: afbeelding 36

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240