Joepie, een showa en een kohaku gaan naar huis

Joepie, een showa en een kohaku gaan naar huis

Maar vooraleer ik jullie de filmpjes laat zien van de koi die naar huis gaan, toch nog even wat extra informatie over koi die we gisteren gebowld hebben.

Nu hoort er wat uitleg bij het filmpje dat ik je laat zien. Toen ik aan het filmen was had ik problemen met de camera en werd gestoord door een setting waardoor de camera schijnbaar slecht werkte.

Ondertussen weet ik waar het aan ligt, maar dat ga ik even niet vertellen, want dan schaam ik me rot…zo stom…

Het filmpje trekt dus op niets, maar aan Ben zijn uitleg mankeert het ook niet. Het is dus een luisterfilmpje geworden, maar ieder woord of iedere uitleg ervan is meer dan gemeend. De kansen zijn gegeven, de kansen zijn helaas niet genomen.

Luister in ieder geval maar goed naar de uitleg, want deze 4 klassebakken zullen nooit vervelen, en ondertussen zullen we er zelf wel van genieten.

Je zult een bepaalde kohaku in het filmpje ook wel zien en de maat was juist perfect. Ik heb dan ook besloten om deze Momotaro man mee naar de show van Arcen te nemen.

We hebben ons perfect geamuseerd en na 12 jaar kunnen wij nog altijd ten volle genieten van de koi die we hebben rondzwemmen, en zolang we ervan genieten zullen jullie last hebben van ons...

In de loop van de namiddag heb ik op een vraag van een klant nog even een showa gebowld die in promotie stond. De vraag was om uit te leggen waarom deze showa in promotie stond.

Ik heb de showa gebowld, maar de oorzaak waarom de showa in promotie stond is verdwenen. Eigenlijk een normaal gebeuren, maar dat toch zijn stempel drukte op de showa.

Eitjes hadden zich namelijk opgestapeld langs één zijde van zijn lichaam waardoor de bouw uit balans was. Ondertussen hebben bijna alle vissen gepaaid hier in de vijver en is het euvel verdwenen zoals je op het filmpje kan zien. Euvel weg…gelukkig maar….

Ondertussen was ik een nieuwe camera gaan kopen, want dat stond toch op het programma en ik heb me laten overhalen om af te stappen van mijn spiegelreflex camera waar ik een zwak voor had en over te gaan naar een nieuwe ontwikkeling van de Sony camera, namelijk de ILCE 6400, een camera die de spiegelreflex opvolgt. Weet me maar te vertellen of de foto's en de filmpje van goede kwaliteit zijn of niet.

Wat is zie is dat de foto's en de filmpjes toch de waarheid goed benadert, dit in tegenstelling tot de telefoon camera's die de waarheid verbloemen. Hiermee bedoel ik dat de kleuren geweld worden aangedaan.

Ik heb er bij het ophalen van onderstaande superkoi voor de eerste keer wat onhandig mee gewerkt, maar ik denk dat ik tevreden mag zijn over het resultaat. De kleuren benaderen zeer sterk de waarheid en dat vind ik bijzonder belangrijk.

Zoals vermeld kwam Pieter zijn 2 koi ophalen die al lange tijd op hem zaten te wachten om naar hun nieuwe verblijfplaats te gaan. Zelf heb ik een bijzonder groot zwak voor deze 2 koi.

Ik laat je eerst het filmpje zijn van showa SH-V17-4137 bij aankoop zodat je een goed vergelijkingspunt hebt. Zoals je ook kan zien via het codenummer werd deze showa gekocht als tosai in april 2017, dus de showa is nu exact 3 jaar.

Bekijk nu het filmpje van gisteren en geniet van de ontwikkeling van dit soort koi. Hier kan je alleen maar plezier uit scheppen, of zie ik het verkeerd. Deze showa heeft nog een waardige toekomst voor zich. Het is een showa naar mijn hart, en wij beschouwen deze nog als een echte tategoi.

Maar wat te zeggen van dit monster.. Toeval of niet, deze werd ook aangekocht in april 2017 als ik zijn codenummer KO-V17-4189 bekijk, dat valt me nu pas op. Het moet een gouden veiling zijn geweest.

Hij, want het is een echte Momotaro man, was 72 cm bij aankoop en is ondertussen 80 cm. Zou hij nog wat in zijn mars hebben ? Laat hem de volgende jaren nog 1-2 cm per jaar groeien, dat is mogelijk...waar eindigt dit dan ? Wat een lijf ! Trouwens ik zal deze koi nooit vergeten, want ik kocht toen wel een 8-tal van deze mannen, een momentum dat ik nooit zal vergeten !

Voor de geïnteresseerden: Ik ga lekker een dagje op koihunt bij de koi uit opgroei 1. Ik weet nog niet of ik ze zal filmen, des te groter is de verrassing in oktober, en kunnen jullie lekker fantaseren….

Meer afbeeldingen

 Joepie, een showa en een kohaku gaan naar huis: afbeelding 1
 Joepie, een showa en een kohaku gaan naar huis: afbeelding 2
 Joepie, een showa en een kohaku gaan naar huis: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240