En hoe ging het er vroeger aan toe

En hoe ging het er vroeger aan toe

In deze rustige tijden, duik ik graag in het archief om oude herinneringen op te rakelen, waarbij bepaalde gevoelens weer naar boven komen. Er is veel veranderd sinds mijn eerste Japanreizen, en het zal blijven veranderen in de koiwereld zoveel is zeker.

Ik heb hier nog wat info gevonden uit 2009. Het was zo in de beginjaren van de veilingen bij Momotaro, dat alles er nog wat amateuristischer aan toeging.

De veilingen werden toen nog buiten gehouden onder een tent, maar wat wel het mooie van de veiling was, was de mogelijkheid de koi die je op de veiling had gekocht gratis door te laten groeien (azukari) tot het einde van het jaar.

Als het dan oktober was, werd er een show gehouden en de aanwezigen kozen de best ontwikkelde koi uit de selectie die in het voorjaar gekocht werden, en die werd dan als winnaar werd beloond.

Er werd een prijs uitgedeeld aan de beste kohaku, de beste sanke en de beste showa. De aanwezigen van toen zijn nu nog goed vertegenwoordigt zie ik wel. De show ging door in het befaamde “Old Boy” gebouw, waar op dit ogenblik nog altijd auto’s worden gerestaureerd.

Ik heb het geluk gehad dat ik een bepaald jaar de eerste prijs met een kohaku gewonnen heb op een show, ik dacht dat het 2008 was. Zelf was ik niet aanwezig op de prijsuitreiking, en hechtte er niet zoveel belang aan, maar als ik nu terugkijk besef ik pas hoe belangrijk deze prijs was.

Ik herinner me de kohaku nog, maar kan helaas geen foto meer terugvinden of ik moet heel mijn archief gaan doorzoeken en dat is ondertussen serieus uitgebreid. Ga dadelijk nog even zoeken, en als ik hem vind zal ik de foto zeker nog posten...

Het waren plezierige jaren en ik betwijfel of de evolutie deze gevoelens kunnen terugbrengen. Nu is het pure business geworden, en het gevoel gaat wat verloren, maar de kwaliteit is serieus gestegen, evenals de prijzen.

Toch kan je op dit filmpje nog even de glans van deze jaren terugvinden. Ik weet echt niet of er nog koi over zijn van deze aankopen uit deze tijd, maar moest dat zijn, dan zou ik er natuurlijk graag over bericht worden.

Ondertussen heb ik een foto van de prijs die ik gewonnen had teruggevonden. Het wordt Bizen-yaki genoemd en is bijzonder hoog gewaardeerd in Japan in de wereld van de pottenbakkerij.

Meer afbeeldingen

  En hoe ging het er vroeger aan toe: afbeelding 1
  En hoe ging het er vroeger aan toe: afbeelding 2
  En hoe ging het er vroeger aan toe: afbeelding 3
  En hoe ging het er vroeger aan toe: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137