Moeten er nog jumbo zijn

Moeten er nog jumbo zijn

De bezwarende hitte was weg. Ik hoop dat niet teveel mensen problemen gehad hebben met de koi want de warmte kan ongenadig zijn.

Door de luchtdruk verschijnselen en de abnormale temperatuur is het gedrag van de koi soms onvoorspelbaar. Op dit moment zitten we echter weer op normaal niveau.

De zware promoties hebben hun doel niet gemist, en meerdere mensen hebben hiervan hun voordeel gedaan. Plezierig is wat anders, maar soms is het noodzakelijk.

Eén van de meest interessante koi die het huis verlieten is deze sanke van Momotaro, waarvan wij bijzonder veel verwachten. Het is dan ook kwestie om deze op te volgen.

De ginrin kohaku van Taniguchi werd eventjes bekeken en het verdict werd snel uitgesproken. Inpakken die handel, want deze kwaliteit voor dit geld is eigenlijk ongezien.

Wat altijd mooi is natuurlijk, is om ginrin kohaku bij aankoop te laten zien. Hier zie je hem zwemmen, hij was toen om en bij de 20 cm denk ik. En geef nu toe, we hebben er een mooie ginrin van 46 cm van gemaakt.

Trouwens heel deze selectie van toen heeft me eigenlijk veel plezier gedaan want hier zijn bijzonder mooie koi uitgekomen. En er zwemmen er nog een 9-tal van deze selectie rond in Japan, waarbij ik vermoed dat deze ondertussen toch 65-70 cm zullen zijn.

Een spannend gegven en het is een prachtselectie waarvan ik veel verwacht. Deze laat ik eind dit jaar naar huis komen, hou ze in de gaten !

Puur per toeval kwamen enkele mensen wat naar koi kijken en ondanks het feit dat ze eigenlijk alleen maar naar koi wilden komen zien, beslisten ze toch om tancho sanke aan te kopen, gekozen door de vrouw.

Maar toen kwam de klap op de vuurpijl, want de Wim (één van de vele Wimmen) wilde nog een jumbo koi bekijken. Hij is volop een vijver aan het bouwen en wil zijn vijver bevolken met grote koi.

één van deze jumbo was het doelwit. en het geeft mij altijd voldoening om dit soort koi te bowlen en te laten zien.

Ikzelf ben bijzonder gecharmeerd van de sanke met de lepelvormige tekening die een geweldige evolutie heeft gemaakt. Bekijk het filmpje dan weet je welke ik bedoel, en vergelijk dan met de sanke bij aankoop….wat een ontwikkeling.

Kijk en vergelijk met het vorige filmpje. Dit is de sanke bij aankoop. Als je ziet dat ze netjes in de handen van Ben past op dit moment en je vergelijkt het met de massa koi die Ben nu terug in het water zet, de dankbare huidontwikkeling en het opkomende sumi, dan kan ik hier alleen maar plezier aan beleven.

Ze is nu hier van december, dus is ze 1 cm per maand gegroeid, en de groei is nog maar in de beginfase. Dit kan een monster van een koi worden. Ze is ocharme 25 maanden, of letterlijk 2 jaar en 1 maand, 67 cm en een body om bij weg te dromen. Dit wordt een jumbo pur sang, dit zijn de koi waar je het voor doet.

Ik kan hier intens van genieten, net zoals van de andere 3, maar deze geeft me bijzonder veel voldoening omdat ik proef wat de toekomst in petto heeft.

Dat wat betreft de koi. Ondertussen doe ik ook een poging om wat bij te verdienen door teakwood dat mijn aandacht trekt te vekopen. Waarbij de bonsai onderstellen een gepast item is bij de liefde voor koi, maar ook de andere teakhouten items zijn de moeite om te bekijken.

Ik doe er eventjes wat foto’s van bij, dan weet je wat ik bedoel. Het zijn allemaal unieke stukken die slechts éénmalig te verkrijgen zijn en dus geen massaproductie. In de toekomst zullen er vrij kunstzinnige stukken bijkomen.

Ik ben vandaag wel aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur op verzoek van enkele mensen die graag nog wat koi komen bekijken die in promotie staan. Laat de kaas niet van je brood halen !

Meer afbeeldingen

 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 1
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 2
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 3
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 4
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 5
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 6
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 7
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 8
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 9
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 10
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 11
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 12
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 13
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 14
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 15
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 16
 Moeten er nog jumbo zijn: afbeelding 17

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137