Joop

Joop

Joop is zijn naam, ondanks het feit dat het een vrouwtje is. Ze is als proefobject een jaar op vakantie geweest in de vijver van Ben om ze verder te laten evolueren.

Het is een 53 cm grote sanke van Yamatoya waar Sakai bloed in zit. Als tosai zou je haar nooit gekocht hebben, maar Ben dacht er het zijne van. Deze sanke was onderdeel van een vraagstuk over het sashi dat ruim aanwezig was als tosai, met de bijkomende bedenking of dit nog zal verdwijnen of niet.

Het zijn van die interessante ontwikkelingen die kunnen opgevolgd worden om te leren en je visie op koi eventueel bij te schaven. Ons standpunt was dat het sashi na een jaar al veel zou ingeklaard zijn, maar dat het wel een jaar of 3 zou nodig hebben om volledig in te klaren.

De koi moest wegens plaatsgebrek terug naar huis komen, maar het resultaat mag er volgens mij zeker en vast zijn. Ik zal je een filmpje laten zien van het ogenblik dat ze is binnengekomen: op 13 mei 2010. Ze was toen een 20 cm en het sashi waar we het over hebben bevind zich zoals je vermoedelijk kan zien op het 2de patroon.

Ondertussen is ze nu dus een jonge yonsai, maar laat je daar niet door misleiden. Ze hoeven allemaal geen 80 cm te zijn als ze pas 3 jaar zijn geworden. Deze zal zijn maat zeker krijgen, alhoewel de beperktheid hier wel van toepassing is. Geef ze de tijd en je zal zien dat je een fantastische sanke krijgt die nog betaalbaar is.

Zo ziet ze er nu uit. Het sashi is zoals verwacht na 1 jaar nog niet volledig verdwenen, maar dat het reeds voor 50% ingeklaard is, zal je duidelijk kunnen merken. Wij blijven bij ons standpunt dat het door de tijd en het aandikken van het shiroji, in de toekomst zeker zal verdwijnen. Hou ook nog rekening met het feit dat de koi nu in een lichte stress situatie verkeerd.

We hebben ze nu in de binnenbakken gezet om het sumi weer terug te krijgen. Dit is door het warme weer grotendeels verdwenen, maar het is zeker aanwezig, en zelfs van goede kwaliteit. Het kata sumi is er zeker en vast, maar helaas moeilijker zichtbaar op de foto en het filmpje. We zullen trouwens deze sanke binnen enkele maanden nog eens tonen als ze niet verkocht is, om vooral het sumi te promoten, wat we nu niet kunnen.

De verdeling van de patronen op het schitterende shiroji van deze moderne sanke zullen in de toekomst nog beter tot uiting komen. Met andere woorden, een zeer interessante sanke van een kweker die stilaan zal stoppen, namelijk Yamatoya San.

Wie genoeg vertrouwen heeft, en het project verder wil zetten en tevens een goede aankoop wil doen voor de toekomst, mag me contacteren om een bod te doen op deze sanke. Ik zoek een koiliefhebber met verstand van zaken, waar ze de juiste omgeving heeft om haar kwaliteiten tot volle glorie te laten rijpen. Het is geen sanke die 80 cm zal worden, maar toch een respectabele lengte zal krijgen, die ruimschoots voldoet aan de gewenste eisen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240