Kan je een keuze maken ?

Kan je een keuze maken ?

Er werd me gevraagd om een filmpje van enkele tosai, ondertussen bijna nisai te maken. Wat kan je dan beter doen dan de koi samen in een bowl te zetten en te filmen.

De meeste tosai hebben een meer dan goede ontwikkeling gehad en zien er veelbelovend uit. Tot wanneer kan je eigenlijk over tosai praten en wanneer worden het nisai genoemd. Eerliijk ? Ik weet het zelf niet, daarom duid ik de koi steeds aan met maanden, dan kan je zelf bepalen of je het tosai of nisai vind.

In mijn ogen blijven het tosai tot ze 12-13 maanden zijn, en dan vertoeven ze in een overgangsperiode. Dikwijls zitten de koi in die periode in de mudpond of opvangvijvers, en als ze dan boven gehaald worden, zijn  het eigenlijk nisai van om en bij de 14 maanden.

Geef mij toch maar de aanduiding in maanden, dat is tenminste een reëele aanduiding waar je op verder kunt bouwen. De meeste koi die ik heb zijn in het bezit van een certificaat zodat je de maand van geboorte kan  ingeven. In mijn systeem wordt de maand van geboorte aangeduid.

Vervolgens zal de ouderdom van de koi iedere maand geupdate worden. Met andere woorden, de ouderdom die je ziet op de website is ook de echte ouderdom, alles gebeurd automatisch. In ieder geval altijd beter dan over tosai  of nisai te praten. 

Ik ben je nog het filmpje schuldig dat ik gisteren van de koi heb gemaakt. De showa in de bowl werd verkocht, de andere werden niet verkocht. Dus waag je kans want het zijn bijzonder goede koi die nog een heel leven voor zich hebben.

Zelf heb ik een zwak voor de sanke die er in de bowl rondzwemt, de sanke met het rond patroontje op de rug zeg maar. Buitengewone goed huidkwaliteit, stevige bouw en volgens mij zeker geschikt om uit te groeien tot een machtige sanke. Verder blijf ik je op de hoogte houden van de lopende zaken en kom zeker zaterdag of zondag af als je een koi wil scoren.

Bekijk het aanbod van azukari hier !
 
Vergeet ook niet de lopende aanbiedingen deze week voor vijver 4 en vijver 1 
zoals je kan lezen in het voorgaande nieuwsbericht.


 

2 reacties

Eric

Gaaf filmpje met even gave koi,s 

interkoi

Thx Eric, dat vind ik ook, maar ik ben bang dat wij de enige zijn.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml