De laatste kujaku

De laatste kujaku

Een moeilijke soort, de kujaku. Ik had er redelijk veel gekocht als tosai, en dit zijn de overblijvende kujaku die ik nog speciaal even bowlde voor iemand die graag een update had willen zien van de kujaku.

Ik had ze allen samen in een bowl gedaan om te filmen, maar dat leek me wat onoverzichtelijk. Daarom dat ik ze nog even per 3 afzonderlijk heb gezet zodat ze wat beter zichtbaar waren. Je krijgt dus het volledige filmpje te zien van de bowl met alle overblijvende kujaku, en daarna een kleinere bowl per 3.

Het zijn flink gevulde kujaku die nu ongeveer 50-55 cm zijn. Ik heb ze niet gemeten, maar ze zien er weldoorvoed uit. Kujaku-koi hebben meestal een witte of lichtgekleurde basis met een opvallend patroon van metallic oranje, rode of gele schubben die over hun lichaam schitteren. Het metallic effect wordt vaak benadrukt door de lichtinval en geeft de vis een schitterende uitstraling.

De Kujaku werd waarschijnlijk in Ojiya omstreeks 1960 gekweekt door Toshi Hirasawa uit een Hariwake en een Matsuba Ogon mannetje. Deze twee mannetjes werden gekruist met een Shusui vrouwtje waaruit de Kujaku ontstond. Deze naam kreeg hij omdat vooral de zwarte tekening veel overeenkomsten vertoonden met de veren van een pauw (Kujaku).

De laatste 3 kujaku in het filmpje zijn kujaku die verkocht werden via de online veiling, maar die nooit betaald of afgenomen werden. Tja....zulke mensen zijn er ook nog, daar kan je weinig tegen doen, maar laat ons zeggen dat 99% van de mensen correct zijn en hun afspraken nakomen, waarvoor hun dank.

Bij deze het filmpje van de overblijvende kujaku. 


Daarna kwam Michael met zijn dochter Emy om gebruik te maken van het aanbod om een keuze te maken uit de sanke van Sakai Co. In mijn ogen nog altijd een geweldig aanbod waar iets te weinig gebruik van wordt gemaakt en dat vind ik zonde voor de nog aanwezige koi.

Het kiezen gebeurde in samenspraak tussen vader en dochter, en dat is altijd mooi. Vermits het aanbod vrij groot is en de koi er meer dan goed uitzagen werd er niet 1 maar 3 sanke uitgekozen. Bij deze het filmpje van de gelukkigen.

Nog even melden dat ik dit weekend aanwezig ben van 11.00 tot 14.00 uur en morgen van 10.00 tot 12.00 uur. De volgende week ben ik enkel op zaterdag open van 11.00 tot 14.00 uur, tenzij er nog animo is om koi te kopen, vermits de aanbieding nog steeds van toepassing is op het aanbod van de koi uit vijver 4.

Je kan het aanbod nog lezen op deze link. Het filmpje van de aanwezige koi kan je nog altijd bekijken onder deze link, maar ondertussen zijn er wel enkele koi uit verkocht. Tenslotte nog meedelen dat Interkoi volledig zal gesloten zijn van 17-09 tot en met 1-10-23.

 

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml