Kanshebbers voor de Euregio show

Kanshebbers voor de Euregio show

Misschien doe je wel eens graag aan een show mee. Waarom dan niet de Euregio koishow, een show waar ik altijd veel plezier aan heb.

Dit jaar heb ik een stand gehuurd en kan je altijd eens langs komen om een praatje te maken. Er is dit jaar echter wel een probleempje…mijn kleindochter viert haar communie, en ik moet en zal aanwezig zijn.

De oplossing is gevonden. Ben zal mij op zaterdag vertegenwoordigen, ik zal zondag terug aanwezig zijn. Wie graag even met Ben dus een babbeltje maakt kan op zaterdag terecht.

De meeste koi met certificaten zullen opgehangen worden aan de wanden, en er zullen speciale acties gehouden worden. Hierover later echter meer, zodat ik meer in detail kan treden.

Ik heb echter dit jaar geen mogelijke Grand Champion, maar ik laat de eer graag over aan anderen. Ik heb ook nog geen vaste keuze gemaakt over de koi die ik wil meenemen, maar ik heb gisteren wel een aantal filmpjes gemaakt van mogelijke kandidaten die ik nu eventjes wil voorstellen.

Eerst en vooral wil ik een sanke voorstellen die niet zou misstaan in de show en die toch een mogelijke prijzenkandidaat zou zijn. Je zou het kunnen omschrijven als een meerstaps sanke met het sumi op de goede plaatsen. Met haar 69 cm een mooie kandidaat om te streven naar een interessante prijs.

Deze sansai heeft een bijzonder chique uitstraling en omdat ze nog jong is kan je er nog vele kanten mee op. Wil je meedoen met deze sanke dan doe ik het volgende aanbod: als ze een eerste plaats of een hogere prijs wegkaapt op de show, dan geef ik na aankoop een korting van 500 euro in waardebons, die kunnen gebruikt worden voor de aankoop van een andere koi of Probites voer, een niet te versmaden prijs.

Vergeet bovendien niet de korting die gegeven wordt voor het 10-jarig bestaan van Interkoi op bepaalde koi. Wacht er echter niet mee tot de deadline, want dan zou het wel eens te laat kunnen zijn.

Deze jonge sansai sanke is ook wel een kanjer in mijn ogen. Ze is zo wit als een engeltje en stralen doet ze nog veel feller. Ik hou echt van deze sanke, en ze kan me op velerlei manieren bekoren. Ze is ook nog heel jong, en het is gewoon een blikvanger die niets aan het toeval overlaat om zich te tonen. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als hierboven.

Of deze kadet een kans heeft dat kan ik niet 100% zeggen, maar het is echter een klepper van formaat die je even door de ogen doet wrijven. Er is weinig aan af te keuren…het hi is voortreffelijk, kiwa, sashi en uitstraling is tegen de perfectie, en een kanshebber is hij in mijn ogen zeker. Ook hiervoor gelden dezelfde regels als bij de voorgaande.

Een showa die me blijft verrassen is de Beppu Showa. Iedereen heeft de kans gehad om deze zeer voordelig aan te kopen, die kans is helaas voorbij.

Ik heb deze eens goed bekeken, en een showa zoals deze is een unicum, waar zelfs ik de mond van vol heb. De metamorfose die ze ondergaat van tosai naar sansai dwingt me ertoe om de prijs aan te passen. Uniek patroon, maruzome kiwa op belangrijke plaatsen, onvoorspelbaar sumi dat zich momenteel overal aan het settelen is, wat wil je nog meer ?

Ik voorspel deze showa een glansrijke toekomst, maar het is te vroeg om deze mee te nemen naar de show. Deze showa zou nog moeten rijpen op een degelijke plaats. Wie zich kandidaat stelt met een verstandige vijver, daar wil ik wel eens mee rond de tafel gaan zitten, want er zit muziek in deze showa.

Tenslotte heb ik gisteren nog 2 koi gebowld die niet echt voor de koi geschikt zijn op dit moment, maar zeker wel een plaats verdien in het rijk van de glorie.Bekijk die kop van deze kohaku, bekijk dat lijf, het is een bulldozer, niet meer en minder en zo schiet hij ook door het water.

In ogenschouw nemende dat een film het hi iets meer accentueert dan in real live, is dit toch een bijzonder sterke nidan kohaku. Ik ken wel iemand die een interessante nidan kohaku zoekt, maar dit kanon is niet van de goedkoopste, wat dikwijls een obstakel is.

Let wel wat ik zeg ! Het is niet van de goedkoopste, maar absoluut niet duur, daar vergissen mensen zich nog wel eens in ! Denk nu niet dat ik niet weet wat geld is…

Een laatste showa die ik gebowld heb, heb ik Pieternelleke gedoopt, om een voor de hand liggende reden. Ik ben het volledig eens met de beoordeler voorheen, want het kan een machtige showa worden.

Niet geschikt voor de show nu, maar wie weet wat de toekomst brengt. Het venstertje maakt haar betaalbaar, maar de natuur heeft vele wonderen in petto. Het is in ieder geval een showa met stijl en elegance, en als deze in een degelijke vijver terechtkomt, weet ik zeker dat ze uit kan groeien tot een serieuze jumbo.

Zekerheid kan je niet verkopen zeg ik altijd, maar een hoge mate van zekerheid is bij al deze koi een vast gegeven. En ik moet helaas toegeven dat ik momenteel een overvloed van kwaliteit heb rondzwemmen…erg nietwaar !

Morgen de speciale aanbiedingsdag van Johan

Zowel Ben, Polleke en Johan zullen van de partij zijn voor zover ik weet. Wie nog ? Koi die met liefde zijn grootgebracht en die voor een habbekrats van de waarde worden verkocht, verdienen een nieuwe eigenaar !

Ontmoet Ben op de Euregio koishow. Hij is niet voor een babbeltje verlegen, en ik kan je garanderen dat je gesprek vervult is van koikennis.

Tijdens de Euregio Koishow komen er grandioze aanbiedingen…hou de site in de gaten

Meer afbeeldingen

Kanshebbers voor de Euregio show: afbeelding 1
Kanshebbers voor de Euregio show: afbeelding 2
Kanshebbers voor de Euregio show: afbeelding 3
Kanshebbers voor de Euregio show: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240