Kohaku KO-V20-1074

Kohaku KO-V20-1074

Als er al ooit een kohaku is geweest die indruk op mij naliet en waar ik persoonlijk veel van verwacht dan is het wel deze kanjer. Laat geboren, gebouwd als een stoomtrein een fluwelen huidje en een patroon om U tegen te zeggen.

Ze ademt evenwicht uit gecombineerd met een uitmuntende kwaliteit, en ik vermoed dat ze na een seizoen azukari zeker de 70 cm zal  halen. Let maar op deze kohaku KO-V20-1074. Het is mijn persoonlijke lieveling die onweerstaanbaar in mijn ogen gebrand is voor de toekomst.

Ook dit wonder van de natuur is geboren in de late augustusmaand, waarbij wordt aangetoond dat ze bij een normale geboorte in mei ongetwijfeld over de 60 cm zou zijn geweest ! Is dat een punt van aandacht ? Niet voor mij, maar wel voor de velen die grootte ontzettend belangrijk vinden, en dat zijn er veel. Grootte in combinatie met kwaliteit is een faktor die alle harten doet smelten.

Nu nog het enige hekele punt overwinnen, en wat zou dat zijn ? De prijs natuurlijk, want die is niet van de poes. UIteindelijk moeten wij erin geloven dat kwaliteit zich uiteindelijk zelf verkoopt, anders moeten wij niet aan het kopen van hoogwaardige koi beginnen. Trouwens in de ganse selectie koi in Japan die nog af moeten komen zitten kleppers van formaat die ongenaakbaar van het hogere niveau zijn.

FILMPJES UIT DUITSLAND

We kunnen het wel in superlatieven hebben over deze kohaku, maar ook de kleinere versies van tosai doen het uitstekend in Duitsland. Niels vroeg en kreeg een update van Michael van zijn 2 tosai die hij geselecteerd had bij aankomst van de kleintjes in Arendonk.

Hij twijfelde nog of hij de showa zou aankopen, want zijn voorkeur ging  naar de kohaku. Uiteindelijk nam hij toch de beslissing om de tosai aan te kopen en na enkele weken is dit het resultaat. Beiden zijn ze 9 cm gegroeid, een normale groeicurve op 9 weken, want de logica van 1 cm per week wordt gehandhaafd.

De kohaku was een zekerheid, de showa een vraagteken. Ik zou de showa nu als zekerheid beschouwen afgaande op de ontwikkeling. Was het bij aankoop één groot vraagteken,  zoals je kan zien op dit filmpje, dan is de zekerheid nu al een stuk ingrijpender en mag je Ben dankbaar zijn voor zijn interpretatie van tosai. Hij was overtuigd van de klasse van deze tosai en met een groei van 17 naar 26 cm mag je dankbaar zijn. Of 35 haalbaar is kan je je nog afvragen, het zou in ieder geval de kers op de taart zijn.

Bij de Kohaku DU20065 gok je al voor een groot deel voor zekerheid, en die wordt gewoon bevestigd. Ze was stabiel bij aankoop en is ondertussen stabiel gebleven. Welke tosai bezorgt je nu het meeste  plezier ? De gok van de showa of de zekerheid van de kohaku, ik hoor het graag !

Ook van de kohaku DU20086 kreeg ik een update binnen. Ook hier zien we een gestaag goede ontwikkeling...als je een vergelijking maakt met de kohaku bij aankoop, dan kan je alleen tevreden zijn dat ze de winter goed doorgekomen is. We blijven benieuwd naar hun aankomst binnen een 10 tal weken. Mogen we op 10 cm groei rekenen op die periode ? Het zou mooi zijn, want dan hebben we het beoogde doel bereikt, neen zelfs overschreden, want de doelstelling was 30-35 cm. 

Het bevestigt in ieder geval de klasse van de opgroei bij Michael. Een verstandige keuze om ze daar in de opgroei een kans te geven. 

sanke van Momotaro DE VOORSTELLING VAN EEN TOSAI UIT DE VEILING

Laten we sanke 420 een twijfelgeval noemen. Even melden dat ze niet in onze lijst van keuzes is opgenomen. Waarom niet, want ze oogt heel zuiver ? De gok dat het sumi  niet op de juiste plaatsen zal verdeeld worden is onderdeel van de beslissing.

De sumi-achtige, zeg maar grijsachtige doorschemeringen op het hoofd is een normale tendens bij jonge tosai dat vermoedelijk helemaal zal verdwijnen. Het is geen sumi dat door gaat komen, en wij betwijfelen dan ook ten zeerste dat er een kata sumi vlek zal gevormd worden.

Is dit een fout of een minpunt ? Helemaal niet, want het is een dankbare tosai. We kunnen echter niet alles selecteren en moeten dan ook heel kieskeurig zijn met de benadering. Bovendie wachten we even de prijsstrategie van de bieders af, want als ze prijstechnisch meevalt zullen we niet twijfelen om ze aan te kopen.

Het wordt een druk en spannend weekend. De drang naar kopen is groot, tenminste bij ons, maar dat kan dan ook bij de anderen zijn. Afwachten is dus de boodschap, maar voorzichtigheid is geboden...zoals altijd natuurlijk !

 

Meer afbeeldingen

Kohaku KO-V20-1074: afbeelding 1
Kohaku KO-V20-1074: afbeelding 2
Kohaku KO-V20-1074: afbeelding 3
Kohaku KO-V20-1074: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Jack

De bouw / frame van de Sanke 420,nou dan maar geen Kata sumi zeker  ! Ik vind de Koi fantastisch !

Wat jouw Matthijs ?!

interkoi

Jij bent koikichi Jack, ik moet ze verkopen en ik weet hoe mensen denken en kijken !

Jack

@interkoi Ik moet nog een vijver bouwen vrees ik....


Matthijs

100% Jack, dit zijn de krenten uit de pap... dat is pure toekomst!

Jack

@Matthijs Precies Matthijs !


interkoi

En zo zijn er verschillende visionairs gelukkig. 


ben

denk als deze kohaku 2jaartjes in japan blijft ,ze mogelijk bekwaam is om een grote prijs op een europese show te halen.


Wim DW

heel mooie kohaku - deze was mij zeker al opgevallen - het moment dat je hem hebt kunnen bemachtigen.  Aan haar weerstaan vraagt karakter.😊😊😊

interkoi

Wim, je mag nooit weerstaan aan verleidelijke dingen. Doe je best....straks is ze weg...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74