Wie waagt die wint !

Wie waagt die wint !

Vandaag stel ik een kohaku van Sakai FF voor; Een ongeleid projectiel dat misschien toch iemand zal bekoren. Een kohaku die zich moet meten met het Momotaro geweld. Doet ze dit met verve ? Aan u de keuze.

Vorig jaar aangekocht op het Narita event inclusief een jaar verblijf in de mudpond; Als ik me niet vergis zijn dit de mudponds van Narita zelf in het Noorden van Japan, maar zeker ben ik er niet van, en belangrijk is het niet. Ze verbleef er samen met de 2 kohaku van Matsue al eerder voorgesteld.

Ik zal eerst een filmjpe laten zien van deze sandan glorie ! Is dit een topper ? Ik denk dat we niet moeten overdrijven als we over toppers praten. Het is een bijzonder goede koi met een fameuze uitstraling, maar een topper is ze niet, daarvoor heeft ze te veel puntjes die gevoelig zijn.

Wat ze wel heeft is een bepaalde uitstraling waarvan je weet dat ze een zekere aanwinst is voor je vijver, want uitstraling is er zeker en vast, en het kunnen allemaal geen toppers zijn. Ik denk dat Ben het precies uitlegt zoals het is,  namelijk een kwaliteitsvis met een bepaald risico ! Slechte investering ? Wie weet we gaan er proberen  iets aan te doen. 

De koi was niet goedkoop, eigen aan Sakai FF, maar de prijs is te hoog voor de combinatie verkoop/kwaliteit. Het zal tanden knarsen zijn, maar het behoort helaas tot de bekommernissen van een dealer.

Ik wil deze sandan kohaku toch een kans geven om te ontwikkelen. De normale verkoopprijs gebaseerd op mijn systeem bedraagt 4750 euro. Ik ga ze echter aanbieden voor een prijs te beginnen van 2500 euro voor diegenen die hun slag willen slagen. 

Ik zal de kohaku enkele dagen als speciale aanbieding zetten, namelijk tot vrijdagavond 20.00 uur. Bij een eventuele koper zal ik dit vermelden, maar het is iedereen toegestaan een hoger bod uit te brengen met een minimum van 100 euro. Je kan info vinden onder haar pancarte, met zoals gebruikelijk de filmpjes bij aankoop en de andere filmpjes, zodat je haar volledige evolutie kan volgen !

Verwacht ik een verkoop ? Neen, ik verwacht geen verkoop, de tijd is er niet rijp voor, maar de kans om een merkwaardige kohaku van behorolijke kwaliteit voor een geringe prijs aan te kopen is wel aanwezig. 

Samengevat dus: Prijs momenteel 2500 euro voor de eerste potentiële koper, met de mogelijkheid om tot vrijdagavond een hoger bod uit te  brengen met een minimum van 100 euro. Je ziet ik doe mijn corona duit in het zakje. 

showa van momotaroDE KEUZE VAN VANDAAG

Ook ik heb  natuurlijk voorkeuren in de veiling van Momotaro aankomend weekend. Miijn oog is gevallen op een maagdelijike showa van Irousu, namelijk showa 521. De showa sprong mij meteen in het oog en ik zal er voor gaan indien de prijs het toelaat.

Wat mij vooral aanspreekt in deze showa is de zuiverheid van het shiroji met een wat conventioneel beni patroon geflankeerd door sumi dat veel dromen zou kunnen waarmaken. Ik ga het niet hebben over body of dergelijke want dat is zichtbaar en duidelijk aanwezig, met grote kans op mannelijke genen. Geboren in July, dus redelijk laat en met haar 26 cm nu al een nisai achtige indruk nalatend, kan ik wel genieten van dit soort showa.

Of er veel kapers op de kost zijn of niet kan ik niet beoordelen, maar Interkoi zal op de loer liggen. Volgende week zullen we het weten !

 

Meer afbeeldingen

Wie waagt die wint !: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Matthijs

Zoals eerder al gezegd, oyagoi Irousu (niet isoura ;-) )
Word ik heel blij van! Zo ook deze showa!


mitch

kopen ben nie kijken


Ben Brons

Wouw wat een mooie kohaku en dat is zeker voor heel weinig, deze koop je niet snel meer voor dit bedrag


Jurriaan

Een top tosai showa gespot.


Wim DW

mooi corona intitiatief - een Sakai voor 2500 € ga je op die lengte niet vinden


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74