Hoe gaat het met me sanke ?

Hoe gaat het met me sanke ?

Dat zijn de vragen van klanten die verlangen naar hun koi. Indien ik ze kan laten zien...graag, anders is het wachten tot het beter weer is. Maar deze sanke is voor Johnny en daar doe je al eens iets speciaals voor.

Het is een sanke uit de serie van Michael, die door hem was uitgekozen. Ik weet niet hoe groot ze precies was bij aankoop, want niet alle tosai werden gemeten, maar ik schat iets over de 20 cm, dus hij hoorde al bij de groteren. Het filmjpe bij aankoop brengt geen uitsluitsel over de grootte van de koi, en dat is eigenlijk ook niet belangrijk.

Het is wel een speciale uitvoering, onvoorspelbaar, maar wel goed gebouwd, en dat vind je natuurlijk terug als we enkele weken verder zijn. ik had ook wat ander gerief in het net zitten, dus ik dacht ze allemaal maar eens te filmen.

Dat resulteerde in dit filmpje. Het is al een flinke tosai aan het worden, en kan je je voorstellen dat pakweg 15 jaar geleden deze maat als jumbo tosai werd aanzien ? Dit was toen een voorbeeld van hoe een jumbo tosai zou moeten zijn: 9 maanden en 28-30 cm.

De tijden zijn veranderd, want de echte jumbo tosai zijn ondertussen 35-40 cm. Deze zijn nog niet aan de beurt op de veilingen, dat is nog wat te vroeg. Dat is vermoedelijk voor de volgende veilingen. en meer bepaald eind maart of medio april. Waar eindigt het zul je je afvragen ? 

Wat in dit filmpje ook goed tot zijn recht komt is de kleurverandering van de mango serie, meer bepaald de getinte versies van de karashigoi. Dat is nog niet zolang bezig, en ik ben benieuwd in hoeverre de andere mango zullen evolueren. Zullen we nog meer leren over de ontwikkeling van deze populaire beestjes ? Ik hoop dat er nog positieve verrassingen uit de bus komen. 

DE KEUZE VAN BEN

sanke van Momotaro Ik ben niet zeker, maar ik dacht dat deze sanke nummer 262 het paradepaardje van Ben is. Ik kan me vergissen, maar als ik het filmpje bekijk dan betwijfel ik het. Een weergaloze maruten sanke met een opwindend patroon, een voorbeeld van de juiste beni verdelen en niet te verwaarlozen... atarashi sumi dat boekdelen spreekt 

Het is een product uit Mikazuki, ze is 23 cm en in augustus heeft ze pas het levenslicht gezien. Wij hebben een zwak voor koi die in augustus geboren zijn, het zijn verraderlijke groeiers waar veel mensen geen rekening mee houden omdat ze een andere grootte verwachten als tosai...wij dus niet !

De meesten zullen ook weer commentaar geven over het hoofd, ik hoor ze het al zeggen, want in hun verbeelding fantaseren ze over de brede koppen van de jumbo gosanke van 85 cm en meer. Geduld mensen...geduld. Op de 2de foto heb ik de sanke wat getruceerd om de sanke wat meer inhoud te geven voor de toekomst...

De meesten zullen het ook bestempelen als een mannelijke sanke, afgaande op de bouw van de koi. Niets is dus minder waar. Wij letten op andere specifieke kenmerken, maar die gaan we lekker voor ons houden. We geven al genoeg kennis vrij. De grote tosai zijn dikwijls de mannelijke varianten !

Niets mis mee tegenwoordig, maar het wordt nu eenmaal minder gewaardeerd en het zal  nog een paar jaar duren vooraleer de man evenwaardig aan de vrouw wordt geplaatst. Emancipatie is ook in de koiwereld geen ijdel woord...

BEN LEG JIJ HET EENS IN JOU WOORDEN UIT WAAROM DEZE SANKE VOOR JOU NUMMER 1 IS !.

 

Meer afbeeldingen

Hoe gaat het met me sanke ?: afbeelding 1
Hoe gaat het met me sanke ?: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

ben.

555


Johnny

555


Peter De Clercq

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml