Enkele momumentale koi

Enkele momumentale koi

Ook zonder klanten amuseren wij ons. We hebben niet veel nodig om de dag geslaagd te maken. Het is soms wel saai, maar we hebben altijd ons werk, drinken samen een kop koffie, overleggen wat over de te nemen stappen en zo gaan de redelijk saaie zaterdagen ook voorbij.

Het controleren van de koi is één van de belangrijkste onderdelen van de zaterdag. Het geeft ook een goed gevoel als alles in orde is, maar dat is niet altijd zo, al denkt men van wel. 

Ik kan in woorden niet uitleggen hoe intensief mentaal zwaar het is om alle kostbare koi die uit Japan komen op te vangen. Je ingesteldheid moet het één en ander kunnen verdragen, en ik ben er zeker van dat niet iedereen daarvoor geschikt is. 

Doorloop het onderdeel koi verkocht in Arendonk en dan zie je dat er nog 68 kostbare koi moeten opgehaald worden en je wil ze in de allerbeste gezondheid aan de klanten afleveren, een zware taak die als het goed gaat dankbaar is, maar o wee als het minder goed gaat. 

Voor de rest is er eigenlijk weinig nieuws te melden buiten het feit dat we volop met het voorselecteren van de tosai bezig zijn en dat we in de loop van de volgende week onze definitieve selectie maken van koi waar we onze zuurverdiende centjes op proberen te investeren.

De drang om te kopen is verschrikkelijk aanwezig. Verkopen vind ik geweldig, maar aankopen doe ik ook graag. Het spel van de veilingen is enorm begeesterend en het vergt niet alleen geld, maar ook verstand om de juiste keuzes te maken. 

Maar dat is voor volgende week. De tosai van Momotaro vinden we beiden van een hoog gehalte en de drang om aan te kopen is zeker aanwezig. Zoals voorheen medegedeeld willen we een selectie voor de opgroei aankopen vermits deze ieder jaar goede en dankbare resultaten laat zien.

Afhankelijk van de grootte van de koi zullen we het aantal beperken. We hebben deze keer besloten om voor tosai te gaan die we proberen aan te bieden onder de 1000 euro, wat een haalbare kaart zou moeten zijn voor de meesten.

Als we dit koppelen aan de mogelijkheid om ze een seizoen in de opgroei te laten, zouden we mooie resultaten kunnen halen, maar alles is afhankelijk van de koi die we kunnen kopen. Op hoop van zege dan maar.

Bij het nazien van de koi, is het de gewoonte dat we toch wat koi filmen. Dat is afhankelijk van wat ik in mijn net te pakken krijg. Ik film het gebeuren, Ben doet de uitleg. Gisteren was het de beurt aan een sanke van Momotaro met codenummer DU20016 en een mango.

Qua groei had  het deze sanke ogenschijnlijk meer dan goed gedaan, en qua patroon ziet ze er bewonderenswaardig uit, of niet ? Het beni is wat verminderd, maar daar kan ik binnen helaas weinig aan doen. Dat is één van de nadelen van de opgroei binnen, te weinig zonlicht waardoor het beni moet inleveren qua kwaliteit. Het is daarom altijd mijn wens om ze zo snel mogelijk buiten te zetten.

De mango is een mango, mosterdkleurige varianten die allemaal hetzelfde zijn. Dit was een wat kleiner exemplaar van de mango, lekker dik gegeten, en je ziet ze groeien terwijl je er naar kijkt. Ik geloof sterk dat ze tegen einde maart de 30 cm zeker zullen overschreden hebben, met enige uitschieters naar 35. Wat wel opvalt is de kleurontwikkeling van de meer gekleurde exemplaren die duidelijk de red kanoko mango uitstraling krijgen. Als ik er aan denk zal ik die volgende week eens in beeld brengen.

Maar Interkoi zou Interkoi niet zijn als we een aantal super exemplaren niet zouden filmen. Dat is ons leven, hier kunnen we enorm van genieten. Gisteren sorteerden we 5 nisai, waarvan er eentje verkocht en 4 nog niet verkocht zijn. Geniet van het filmpje, en als jullie het niet doen, dan doen wij het wel !

Leg me nu eens uit in jullie woorden waarom deze prachtige showa en enkele prachtige kohaku nog niet verkocht zijn. Ik kan het echt niet uitleggen, want als je kwaliteit zoekt, dan kunnen we het hier niet beter onder woorden brengen.

De showa is een toonbeeld van kwaliteit, laat een enorme toekomst zien en doet zijn best om zich verkoopbaar te maken. Het bijna perfect dambordpatroon dat geflankeerd wordt door hoogwaardig shiroji is zelden gezien. Wat een klassebak en weet je wat het ergste is ? Er heeft nog niemand naar gevraagd, snap jij het ? Ik niet hoor ! De meesten geilen op de getruceerde foto's die in mijn ogen jammer genoeg de waarheid geweld aandoen. Laat mij maar geilen op deze ongetruceerde beelden van een showa ! (Oeps, wat ben ik weer brutaal !)

Bewonder daarnaast de pracht van de eenvoud van de kohaku met een modern stappenpatroon, gebouwd om echte jumbo te worden. Ze liegen er niet om, en hunkeren naar de liefde van iemand die er zorg voor gaat dragen. Ze zijn een broeihaard van klasse, bijna niet aan te kopen in Japan, maar wel in Arendonk, dank zij een uitgedokterde taktiek die bijna niemand beheerst.

Ik ben trots op mijn assortiment, maar trots moet wel kunnen verkocht worden !

Vandaag zal ik toch aanwezig zijn van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur. Je weet nooit of er toch iemand is die langskomt. De sneeuw zal sowieso een belemmering zijn, maar als je komt, zet ik de kachel aan en zet ik koffie zoals altijd. Dus iedereen welkom !

ZEKER NIET VERGETEN ! WIL JE HET WETEN ? BEKIJK DAN DIT FILMPJE !

VEILING VAN MOMOTARO 

kohaku

Iedere dag zal ik een filmpje en een foto uploaden van een tosai waar we een zwak voor hebben en die in onze lijst van potentiële kanshebbers staan. Wat denk je van deze kohaku 20 cm ? Goed genoeg voor de opgroei ? Ik zou denken van wel ! 

 

Meer afbeeldingen

Enkele momumentale koi: afbeelding 1
Enkele momumentale koi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

16 reacties

Butcher

555


Didier

555


ben

555


Freddy De Baets

555

interkoi

555


mitch

555


Theo en Petra.

555


Theo en Petra.

555


Theo en Petra.

555


Theo en Petra.

555


Roy

555


Matthijs

555


Andrée en Ludo

555


Johan

555


Christof

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml