Koi inkopen is belangrijk

Koi inkopen is belangrijk

Koi verkopen is nog belangrijker, want het één gaat niet zonder het ander. Daarom dat ik volop wat filmpjes aan het maken ben van koi die nog niet verkocht zijn.

Je weet nooit of je iemand via een presentatie van een koi kan triggeren om toch tot een aankoop over te gaan. Eén van de vele voordelen is dat ik kan putten uit een ongelooflijk arsenaal.

Gisteren was ik toevallig mijn verwarmde buitenvijver aan het bekijken tot ik plotseling één van de kohaku van Sakai zag voorbijzwemmen. Goed of niet goed, showwaardig of niet showwaardig het doet er niet toe, ze zijn impressionant om te zien.

Een druppeltje op de neus kan ik altijd appreciëren, het heeft iets liefs, iets vrouwelijk, iets charmant, maar ik ga haar toch windows noemen om de voor de hand liggende reden.

Ocharme, ze heeft een window ! Dat belette me toch niet om haar aan te kopen, want ze kan me zeker en vast bekoren. Het is geen showmonster, en ze kan niet ondergebracht worden onder de noemer "moderne kohaku." Neen, de moderne kohaku moet stappenpatronen hebben. Een witte body met veel eilanden van rood is de tendens....

Ze kan echter wel ondergebracht worden onder de oerdegelijke zwaargebouwde patriotten van Sakai FF, die altijd een indruk van kracht uitstralen. Je ziet ze graag, je ziet ze niet graag…Ik weet wel dat ze indruk maken als je ze ziet zwemmen.

Plotseling dook er een sanke op door het venster van de overkapping. Deze was al verkocht, maar dat kan de pret niet bederven. Ik denk dat iedereen dit soort sanke graag ziet.

Ik zou ze wel kunnen omschrijven, maar dat is volgens mij niet nodig. De koper mag blij zijn met een sanke zoals deze. Hij beschikt over wat wij noemen “een goed oog”.

Wat mij vooral opvalt is de versteviging of bevestiging van het atarashi sumi dat aan kracht wint, en ook de volwassenheid van de koi die verder begint te ontwikkelen. De kop wordt breder en steviger als je dit vergelijkt met het filmpje bij aankoop. Mooi man…

Dan nog even een mastodont onder de loep nemen, een sanke waarvan ik verwacht dat ze enorm kan worden. Nisai en 65 cm, enorm lijf, non conformistisch patroon. Als je niet begrijpt wat ik bedoel met non conformistisch, dan zal ik het even proberen uit te leggen.

Non conformistisch kan je letterlijk vertalen als iets dat een zelfstandige levenshouding nastreeft, met andere woorden, die zijn zin doorzet en zich niet laat leiden door voorgeschreven regeltjes, zich niet aanpast… en dat is alles wat deze sanke uitstraalt. Johan, je mag je gelukkig prijzen om eigenaar te zijn van deze sanke, en de sanke mag blij zijn jou als eigenaar te hebben….

Tot slot een moeilijk geval. Ik kreeg gisteren een filmpje aan van een verloren dochter. Een dochter die onderhevig is aan enorm veel kritiek. Uit pure frustatie heb ik ze in bewaring gegeven bij een bevriende klant die in het bezit is van een supergrote vijver.

De bedoeling is om ze de mogelijkheid te geven om nog extra te groeien, en eventueel te werken aan het sumi. Ze blijft indrukwekkend en iets in me blijft haar ondersteunen.

Ik heb een zwak voor deze kindai showa van Dainichi alhoewel ik niet echt een Dainichi lover ben. Ze is 2 cm gegroeid en is nu 68 cm. Traag maar zeker zullen we dan maar zeggen. Het sumi daarentegen is zeker niet toegenomen, het is zelfs ondergedoken...

Maar wat een lijf ! Als ik het uit commercieel oogpunt moet bekijken, een dikke flop. Maar toch blijf ik ze koesteren. Ze is zoals ze is, en geduld is een mooie zaak. Ik hoop nog altijd dat er iets gebeurd waardoor ze haar talent laat zien, maar het geduld wordt zwaar op de proef gesteld.

Misschien komt het wel nooit, maar toch zal ik ze een speciale plaats blijven geven en zal ik er van blijven genieten zoals ze is.

Vermits er niet zoveel beweging is op de koimarkt, zal ik in de loop van de komende weken regelmatig koi laten zien die nog steeds rondzwemmen en nog niet verkocht zijn.

Niet zomaar koi, maar goede degelijke koi met een serieus toekomstperspectief. Ik heb afgelopen week een aantal films gemaakt van de overblijvende koi en zal dit in de loop van de volgende week ook nog doen.

De bedoeling is heel eenvoudig: “trachten te verkopen” is de boodschap, een zware opgave.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137