Bens Choice

Bens Choice

Wie tijd over heeft moet zich maar even neerzetten en het filmpje bekijken dat ik dadelijk zal laten zien, maar eerst wat background informatie.

Verleden jaar kocht ik een aantal tosai aan, waarvan ik dacht dat ze de moeite waren om aan te kopen. De kracht van deze aankoop zat hem vooral in de voortreffelijke huidkwaliteit van de koi, zonder het predicaat showkoi te hebben, maar wel het predicaat “hele goede showa”.

Het bleek een miskoop te zijn, en er werden in principe niet veel koi van verkocht, zodat ik ze eigenlijk van de website haalde. Een kleine desillusie, maar dat zijn dingen die kunnen gebeuren.

Nu heb ik het er persoonlijk een beetje moeilijk mee, omdat ik weet dat dit wel goede showa zijn, en ik niet goed begrijp waarom de kwaliteit ervan niet erkend wordt, tenzij er iets anders aan de hand is. Dit moet ik nu gaan uitzoeken.

Ondertussen heb ik nieuwe foto’s gemaakt en heb ik de meesten terug op de website gezet. Toegegeven, de foto’s zijn amateuristisch, maar ik beschik nu eenmaal niet het fototoestel om de koi optimaal te laten zien, en ik heb niet de skills om de foto’s in die mate te bewerken dat de koi mooier getoond worden dan ze in werkelijkheid zijn.

Ik zou er een cursus voor moeten volgen, wat ik in principe wel zou kunnen doen, maar ik heb een tweeslachtig gevoel hierover. De foto’s moeten de koi niet mooier maken dan ze zijn. De werkelijkheid is zeker een goede raadgever en bovendien kunnen filmpjes niet liegen.

Daarom dat ik, gemakzuchtig als ik ben, liever de filmpjes toon dan de foto’s. Misschien verkeerd, maar een filmpje zegt in mijn ogen zoveel meer dan een getrukeerde foto.

Over het algemeen laat ik de foto’s in Japan maken door Olav, die verstand heeft van foto’s nemen met het juiste toestel, en die gebruik ik over het algemeen. Ze zijn goed, bedriegen niet, en voldoen aan mijn verlangens.

Ondertussen zitten de koi hier al bijna 7 maanden, en dan is het toch tijd om een nieuwe fotoreeks te maken, helaas op een lager niveau.

Na al die tijd bij Interkoi te hebben rondgezwommen, zijn de koi ook flink veranderd. De ontwikkeling is normaal te noemen en niet geforceerd. Wat bedoel ik daarmee ? Ze werden niet in een speciale opgroeifaciliteit gehouden om de grootte te forceren en hebben het geluk gehad om op een normale manier hun leven te leiden.

Hierdoor krijg je een kleinere koi, die weliswaar een normale groei heeft gekend, maar die niet groot getrokken werd uit commercieel oogpunt. Met als gevolg…een mindere verkoop, en dit stoort mij.

Om te bewijzen dat het wel hele goede koi zijn, kwam Ben met het illustere idee om een selectie te maken van 4 koi. Deze 4 koi gaan dit jaar, vermoedelijk in de loop van maart in de kleine vijver van Ben om verder te ontwikkelen, maar vooral met het doel om te bewijzen wat deze koi waard zijn.

We gaan dus als het ware ”met onze billen bloot” om ons gelijk te halen. Ik weet niet precies hoeveel showa we in de bowl gedaan hebben, maar ik geloof dat het er een 25-tal waren.

Nadat ze een seizoen (rond eind oktober) bij Ben hebben rondgezwommen zullen we het resultaat laten zien om jullie te bewijzen wat je met goede koi en goede begeleiding kan doen.

Deze 4 koi zijn vanaf nu dus niet meer te koop. De andere kunnen eventueel aangekocht worden natuurlijk, want tenslotte is dat de bedoeling.

Wil je de keuze van Ben zien, dan moet je je een 20-tal minuten rustig in de zetel zetten, want ik heb het volledige verhaal samengevat in deze korte tijd: Ben’s Choice

De doelstelling van dit nieuwsitem ? Jullie proberen te laten zien dat een normale begeleiding van koi in normale omstandigheden evenveel resultaat kan opleveren met degelijke koi, mits goede begeleiding, iets wat we helaas niet in woorden kunnen vertalen.

Vanaf het ogenblik dat deze 4 showa verplaatst worden naar de vijver van Ben, zal ik een nieuwe foto maken met een nieuw filmpje en eind dit jaar zal ik het resultaat laten zien, en ik garandeer je dat je versteld zult staan.

Er zit zoveel goed materiaal in deze reeks, dat het ons een beetje pijn doet dat dit niet gerespecteerd wordt. Als je de website doorbladert en je komt een koi tegen met een codenummer tussen de 1703001 en 1703072 dan zijn dit de showa van Momotaro waar het over gaat.

Er blijven er van deze 72 nog een 35-tal over, waarvan je het grootste gedeelte in het filmpje hierboven kan zien. Het zijn nu allemaal kleingehouden nisai.

Wil je je meten met Ben en misschien de strijd aangaan om ook een koi uit deze serie verder te begeleiden tot eind dit jaar met de gedachte dat je ook een fantastisch resultaat kan neerzetten, dan wil ik een speciale aanmoedigingsprijs neerzetten.

Wel is het de bedoeling dan dat je eind dit jaar ook het resultaat laat zien, zodat we goed vergelijkingsmateriaal hebben. Iedere koi hier aanwezig moet dan voor 1 april opgehaald worden. Wie zich aangesproken voelt kan altijd contact met mij opnemen. Deze showa zullen dan ook aan een gematigde prijs worden aangeboden.

Prijs per koi: 750 euro

Nog even vermelden dat de koi nu 17 maanden zijn en ongeveer 40-45 cm. De meesten zitten nu in vijver 2 en 3 waarvan 1 vijver overkapt is, en krijgen van begin december geen voer meer.

WIL JE TOCH EEN KOI AANKOPEN TIJDENS MIJN AFWEZIGHEID

Voor mensen die tijdens mijn afwezigheid toch koi willen aankopen, het volgende: je kan altijd contact opnemen met Ben voor een afspraak. Ben zal met jou ter plaatse komen en heeft de volledige vrijheid bij Interkoi. Hij zal trouwens ook het onderhoud doen terwijl ik even van het toneel verdwijn.

Je kan het best in contact komen met Ben via dit mailadres of je kan met Ben contact opnemen via zijn FB account

Geniet van het filmpje, klik op een emoticonnetje als je het goed of slecht vind, en volg het op.

NIET VERGETEN

Er is nog altijd de wedstrijd gaande voor de prachtige Narita showa die zich in Japan bevind. Op dit ogenblik zijn er 737 loten verstuurd naar mogelijke kandidaat winnaars. Wil jij ook kans maken op deze showa dan kan je nog altijd meedoen. INFORMATIE VIND JE HIER

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137