Het bruine gevaarte

Het bruine gevaarte

Na enkele weken in mijn vijver te hebben rondgezwommen is de grootste en zwaarste koi die ik ooit in mijn vijvers heb gehad naar zijn definitieve eindbestemming verhuisd.

Niet eenvoudig om een chagoi van 97 met een body van een dinosaurus in te pakken en klaar te maken voor transport.

Gelukkig kon ik rekenen op de onvoorwaardelijke steun van iemand die ik altijd dankbaar zal zijn en die er is als ik hem nodig heb, en gelukkig heb ik zo verschillende mensen die de rijkdom van Interkoi alleen maar vergroten.

Ik kon helaas niet veel foto’s of filmpjes maken, maar er is me beloofd om die alsnog op te sturen als de brontosaurus eenmaal in zijn nieuwe vijver is geplaatst.

Ik ken de vijver niet, maar ik heb wel enkele foto’s en filmpjes gezien, en ik moet zeggen dat dit een vijver is om U tegen te zeggen.

Ik hoop er ooit een verslag van te kunnen maken indien dit toegelaten wordt, maar sommige mensen stellen er prijs op om anoniem te blijven. De keuze is uiteraard aan hun, maar ik zal al mijn charme, indien ik die al heb, in te zetten om alsnog een prachtverslag te kunnen maken.

Ik ben trots dat ik niet alleen een bijzonder grote, maar vooral een bijzonder hoogwaardige chagoi van een onberispelijke kwaliteit heb kunnen naar Europa halen. Groot zijn is al een kunst, maar groot en goed zijn is wat anders !

In de loop van de voormiddag kreeg ik nog het geruststellende telefoontje dat alles prima was verlopen, en dat ze lekker haar baantjes rondzwemt op 13 graden.

Maar de zondagmiddag was nog niet voorbij. Niet meer verwacht komt één van mijn klanten aanwaaien die met zijn zoon ook nog 2 koi komt ophalen.

Een man waar ik veel respect voor heb, het hart op de goede plaats heeft, nieuw is op het koitoneel en ook liever de anonimiteit kiest dan met de grote trommel binnenkomt, maakte van de gelegenheid gebruik om een kohaku en een showa op te halen.

De kohaku heeft een speciale betekenis, want het is een koi die Ben zelf had grootgebracht vanaf tosai naar nu. Van 35 cm naar 63/64 cm, maar wel met een huidkwaliteit om U tegen te zeggen, en waar je alleen maar van kan genieten.

Kohaku en Showa

De showa zal haar weg nog moeten maken, het is nog een jonge koi die de kans nu krijgt om volop in haar nieuwe habitat te ontwikkelen. Het verschil zal snel duidelijk worden als ze éénmaal een jaartje of 2 in haar nieuwe vijver heeft kunnen genieten van de goede verzorging.

De kohaku daarentegen blaakt van kwaliteit, en ik ben bijzonder blij deze de mogelijkheid te hebben gegeven om haar leven verder te vervolmaken in een goede omgeving. Ben zelf was er ook bijzonder blij mee en vermoedelijk zullen we haar in de toekomst nog tegenkomen.

Het is een product uit een Sakai FF Rose Queen x Sakai FF Rose Symbol. De moeder was 96 cm, de vader was 74 cm.

Deze kohaku met een heel aangenaam patroon vertoont eigenlijk geen fouten. Het kiwa en sashi benaderden de perfectie, het shiroji is van hoge kwaliteit, maar vooral het beni laat je hart sneller kloppen.

De showa zal sowieso groter worden, daar bestaat geen twijfel over, en de kohaku zal misschien nog een paar centimeter groeien, maar dat hoeft voor mij niet speciaal.

Haar schoonheid en elegantie doet me voldoende plezier en ze mag van mij blijven zoals ze is. Ze straalt toch al in mijn ogen.

Nu zullen veel mensen de wenkbrauwen misschien optrekken en zich vragen stellen over het verplaatsen van koi. Doe maar, geen probleem….ik heb nog nooit zoveel koi in de winter overgeplaatst als dit jaar dat kan ik niet ontkennen.

Maar met temperaturen waarbij de koi niet hyberneren en waar ze nog rustig rondzwemmen, doe je er alleen maar goed aan om ze te laten wennen aan hun uiteindelijke bestemming.

Interkoi is prioritair geen meeloper in het koigebeuren en heeft een totaal eigen visie. Of deze nu op prijs gesteld wordt of niet, is minder van belang voor mij. Ik zeg altijd, kom maar naar mijn koi kijken, dan zie je wat je ziet en dat zal je met verwondering verbazen.

Ik zal in de toekomst nog fanatieker doorgaan op de ingeslagen weg, en ik hoop dat nog veel mensen kunnen genieten van mijn input.

Als klapper op de vuurpijl, want mijn verhaal is nog niet gedaan, werden er nog een paar bijzonder interessante koi verkocht dit weekend.

Een absolute lieveling van mij is deze kindai showa met het bloemetjes patroon die ik als tosai kocht begin vorig jaar.

17 april 2016 om precies te zijn, en hier kan je aan de bouw al voorspellen hoe de koi zal ontwikkelen, en geloof me, dit wordt een klepper van formaat.

De sanke van Sakai FF uit de opensales van oktober jongstleden werd ook eindelijk naar waarde geschat. Beide koi zal ik zeker opvolgen en gaan ook naar een naamgenoot van Ben, namelijk Ben….

Het mooiste geschenk dat de koper mij kon geven waren zijn woorden: Jij ook bedankt Luc, heb goed gevoel als ik koi bij Interkoi kan aankopen. Het zijn de mooiste geschenken die men mij kan geven….

Als derde van het weekend koos Etienne een ogon/yamabuki van Momotaro. Etienne is onlangs klant geworden van Interkoi en zal met de nodige regards behandeld worden.

Ik zal vermoedelijk in de 2de helft van maart (ongeveer 25 maart) opnieuw naar Japan vertrekken en zal er waarschijnlijk de All Japan Young koi show gaan bezoeken, die plaats vind op 25 maart in Himeji.

Als er iemand interesse heeft om mee te gaan moet je me een seintje geven. De momotaro veiling is op 27 maart en normaal is de veiling van Sakai ook in die week.

Wat ik zal aankopen tijdens deze dagen is nog niet zeker, maar ik ga sowieso proberen een paar echte jumbo tosai aan te kopen en misschien ga ik nog eens proberen bij Narita een klepper aan te kopen die ik kan inzetten op de All Japan Young koi show.

Alles kan, niets moet…

Meer afbeeldingen

Het bruine gevaarte: afbeelding 1
Het bruine gevaarte: afbeelding 2
Het bruine gevaarte: afbeelding 3
Het bruine gevaarte: afbeelding 4
Het bruine gevaarte: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240