Koi uitzoeken voor de show in Arcen

Koi uitzoeken voor de show in Arcen

Binnen enkele weken is er de show in Arcen, een mega show zonder weerga, waar ik ook zal aanwezig zijn.

Een probleem dat ik zelf heb geschapen komt aan bod. Met mijn grote mond zeg ik altijd dat ik nooit dezelfde koi inzet op een show, maar nu zit ik eigenlijk zonder heftige kandiaten om in te zetten.

Het is dus zoeken geblazen, want ik moet me wel aan mijn woord houden. Daarom heb ik een aantal koi geselecteerd die mogelijk interessant zijn voor de show, en misschien kan ik wel mensen triggeren om mee te doen aan de show.

Een voorstel is op zijn plaats

Vermits het vrij rustig is momenteel, had ik de kans om eens goed mijn vijvers door te lopen en ik speel met de gedachte om eens wat kleinere koi in te zetten.

Mogelijk kan ik ook enkele mensen motiveren om bepaalde koi aan te kopen die mee kunnen doen aan de show in Arcen.

Daarom heb ik een tiental koi geselecteerd die kans maken op een 1ste of 2de plaats, en die ga ik dagelijks even presenteren.

Wat is mijn voorstel ?

Als je interesse hebt in een koi, en je wil deze mee laten doen op de show in Arcen, neem ik de volledige kostenfactor op mij, inclusief de nabehandeling na de show.

Maar vooral het volgende zal je interesseren. Je kiest je koi en je betaald slechts een gedeelte van de koi. Behaalt deze de 1ste plaats, dan ben ik tevreden met het geld dat je betaald hebt, behaald de koi een 2de plaats, dan betaal je een gedeelte bij. Behaald de koi geen plaats, dan betaal je het saldo.

De voorbeelden hieronder zeggen voldoende, en ik zal iedere dag een aantal koi presenteren die mogelijk prijswinnaars kunnen zijn.

Showa van Dainichi

Met haar 47 cm een voorbeeldige verschijning. Sterke huidkwaliteit met shiroji dat de koi een meesterlijk voordeel geeft. Het sumi is krachtig, stevig en duidelijk aanwezig. Ze zal uitkomen in klasse 4 en heeft zeker kans om een prijs te pakken.

Prijs 1250 euro.

Te betalen bij aankoop: 625 euro.

Indien 1ste prijs is de aankoop van 625 euro voldoende, en word de showa je eigendom.

Indien 2de prijs betaal je 300 euro extra wanneer je de showa komt ophalen.

Indien geen prijs, betaal je het saldo, 625 euro bij ophalen van de koi.

Tosai sanke van Taniguchi

Een sanke die ik veel kans toedicht om een grandioze 1ste plaats te behalen. Met een grootte van 39 cm ideaal om in klasse 3 zijn rol te verdedigen. Evenwichtig sandan patroon met sterk atarashi sumi op strategische plaatsen is dit een kanshebber eerste klas.

Prijs 1000 euro.

Te betalen bij aankoop: 500 euro.

Indien 1ste prijs is de aankoop van 500 euro voldoende, en word de sanke je eigendom.

Indien 2de prijs betaal je 250 euro extra wanneer je de sanke komt ophalen.

Indien geen prijs, betaal je het saldo, 500 euro bij ophalen van de koi.

Wie niet waagt niet wint en het zijn beide interessante kanshebbers.

Natuurlijk zou een zaterdag geen zaterdag zijn als er geen mensen kwamen om een koi te komen ophalen.

Ditmaal kwam Bram met zijn vriendin een tancho sanke ophalen die in de toekomst zeker geschikt zal zijn voor de show. Momenteel nog te weinig afgewerkt, maar dat zal in de toekomst zeker verbeteren.

De tancho is van Momotaro en dat de groei erin zit bewijst hij door toch 3 cm te groeien na de vermoeiende reis en quarantaine periode wat uiteraard niet bevorderlijk is voor een ontwikkeling.

Deze is nu 36,5 cm, het sumi is iets teruggetrokken wat heel normaal is met dit warme weer, en zoals je kan zien op dit filmpje maar het is nog steeds op de goede plaatsen aanwezig, wat in de winter zeker zal terug opkomen.

Zowel de stip als de body zijn van goede kwaliteit, dus ik zou me niet ongerust maken over de toekomst.

Een koi waar ik ook al geruime tijd voor zorg, maar die het altijd positief heeft gedaan en in mijn ogen verbeterd is heeft ook een aangenaam thuis gevonden.

Hanne en Peter kwamen voor de eerste maal op bezoek, zijn nog in de beginfase van het koihouden, maar het virus is gegarandeerd aanwezig.

Dat het virus nog in de kinderschoenen staat is duidelijk aanwezig en zoals gebruikelijk maken ze nog altijd de beginnersideologie van zoveel mogelijk soorten in hun vijver te hebben tot hun hoofddoel.

Ik weet uit ervaring dat dit gaat veranderen naarmate ze meer en meer over de koi beginnen te ontdekken, maar het is een reis die we allemaal meegemaakt hebben

Dat de ginrin doitsu soragoi een exclusieve koi is, klinkt aannemelijk want zoveel zie je er niet verschijnen.

Bovendien is deze nog vrij zuiver en straalt de ginrin parmantig over de ruglijn. Hanne was er dadelijk van gecharmeerd en de koi zal zich ondertussen zeker en vast goed amuseren in hun 36 kuubs vijver.

Ik weet pertinent zeker dat deze koi goed zal verzorgd worden, dat is zoveel als zeker....

Ik ben vandaag NIET aanwezig

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240