Koning voetbal is dood, lang leve de koi

Koning voetbal is dood, lang leve de koi

Het was plezant, het heeft niet mogen zijn voor ons. Nu kunnen we weer meer tijd maken voor onze koi.

Vandaag moesten we afscheid nemen van Axelle, een bijzonder fraaie naam voor een bijzonder fraaie koi. Dat de kleur nog eens overeenstemt met diep oranje in plaats van rood, was misschien wel een voorteken. Ze zag er anders goed uit, en Pieter en Allette waren in hun nopjes met deze smaakmaker.

Zoals je kan zien op het eerste filmpje dat ik van haar maakte, werd ze nog gekenmerkt door een witte neus. Dit belette me echter niet om haar aan te kopen, want ik was ervan overtuigt dat dit zou verdwijnen. Het was een wijs besluit want het wit heeft inderdaad plaats gemaakt voor oranje of rood, zoals je het zelf wil noemen.

Pieter en Allette zijn een schoolvoorbeeld van klanten die mijn website trouwgewijs opvolgen. Ze zijn echter van Veenendaal en dan is de afstand altijd een obstakel om naar Arendonk te komen. Het is toch een kleine 2 uur rijden, en dan is het niet evident om zomaar even een bezoekje te brengen. Ik kom op deze manier dikwijls in contact met mensen die ik anders nooit tegen zou komen, maar die ik via de website toch activeer en leer kennen.

Het schenkt me dan ook voldoening om iedere dag trouwgewijs mijn nieuwsitem te schrijven, want het is op deze manier dat ik steeds nieuwe contacten leg, en mensen motiveer om toch eens langs te komen.

Kort ervoor had ik echter al het bezoek van een oude bekende uit Duitsland die zijn oog had laten vallen op een showa 1403005 van Isa. Hij is begeesterd van de kwaliteit van de Isa showa, en begrijpt ook niet dat deze koi zo weinig succes hebben gehad in de verkoop. Ook hij volgt mijn website regelmatig op, en weet me soms meer te vertellen over mijn doen en laten dan ikzelf...

De showa die richting Duitsland vertrok, was de Kashira van deze selectie volgens Isa San zelf. Hij is nu Kashira af, en heeft plaats gemaakt voor een nieuwe Kashira. Voor mensen die het begrip Kashira niet kennen....het is de beste koi van een bepaalde selectie op een bepaald ogenblik. Een verstandig symbool, want een kashira is er altijd, want als deze wordt verkocht, dan is de volgende aan de beurt...en ik maak deze showa 1403007, nu de kashira van de Isa Selectie.

Een derde imposante showa werd uitverkoren om dienst te doen als promotie voor de rode duivels, en werd gisteren dan ook verkocht. Het enige lichtpuntje van het verlies van België, is dat deze showa 200 euro meer heeft opgebracht, maar dat doet de pijn niet helemaal verdwijnen.

Ik heb ook nog even tijd gemaakt om een fraaie oshiba shigure 1311004 te bowlen en te filmen. De oshiba werd echter niet mooi bevonden, en ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet erg vond. Deze heb ik aangekocht november vorig jaar. Toen was ze amper 20 cm. Ik heb ze gisteren helaas niet gemeten, maar ik denk dat ze toch de 40 cm is gepasseerd, en mijn verwachtingen zijn nog altijd hoog gespannen.

De ginrin soragoi van Maruhiro San vond gisteren ook zijn nieuwe eigenaar, en als dat nog niet voldoende was, besloot ik de dag met de verkoop van deze twee nisai, een mannelijke sanke van Momotaro, SA-V14-0454 en de aka matsuba van Otsuka 1403027.

Welke ik zelf nog even wou zien, was deze sanke (SA-V14-0462) die ik gisteren naast de showa in promotie had gezet. Het was de eerste keer dat ik deze bowlde sinds haar transport, en Naomi vond hem zeker en vast mooi. Ik laat deze nisai ter ere van Naomi, vandaag nog in promotie staan voor 1500 euro. Nadien gaat hij terug naar zijn normale vraagprijs. Het is een koi waar je geen spijt van zult krijgen....

Je zou kunnen zeggen dat het een hele vruchtbare dag is geweest. De mensen hebben gebruik gemaakt van mijn aanbod om bijzonder sterke prijzen te zetten op de koi. Het assortiment begint dan ook stilaan serieus uit te dunnen. Het wordt tijd om me opnieuw voor te bereiden om naar Japan te vertrekken, ik kijk er al naar uit....

Tenslotte nog even proficiat voor het behalen van de halve finale voor de Nederlanders. Misschien wordt hun droom nu wel bewaarheid en maken ze kans om toch wereldkampioen te worden. Vroeger waren ze al wereldkampioen vooraleer ze nog moesten vertrekken, en nu verlaten ze het toernooi misschien als wereldkampioen...het is eens wat anders....

Ik ben vandaag open van 10.00 tot 12.00 uur. Wie vandaag nog wil genieten van de bijzonder aantrekkelijke aanbiedingen, geef ik een goede raad...kom gewoon eens langs, en als het je niet bevalt, dan koop je toch gewoon niets....een kopje koffie en een vriendelijke ontvangst kan ik je altijd garanderen....

Meer afbeeldingen

Koning voetbal is dood, lang leve de koi: afbeelding 1
Koning voetbal is dood, lang leve de koi: afbeelding 2
Koning voetbal is dood, lang leve de koi: afbeelding 3
Koning voetbal is dood, lang leve de koi: afbeelding 4
Koning voetbal is dood, lang leve de koi: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240