Kunst met een grote K

Kunst met een grote K

Zelden zie je koi, waarvan het patroon er zo op geschilderd is als deze kohaku.

Moest het een vrouwtje zijn, dan was ze quasi onbetaalbaar geweest. Maeda San heeft hem nog een jaar in de kweek gebrukt, vooraleer ze naar Arendonk kwam. Deze kohaku uit de Sensuke bloedlijn is altijd een toonbeeld van schoonheid geweest. Iedereen vond deze koi geweldig, en iederen stond bij de vijver met het vingertje als eerste te wijzen naar deze sandan kohaku. Niemand heeft hem ooit aangekocht, wat voor mij nog altijd een raadsel is.

Ik herinner het me als de dag van gisteren, het was op mijn eerste dag in Japan, en dan bij de grote Momotaro. Ik was zo ongeduldig als ik groot was om koi aan te kopen, en polste gedurig naar HQ nisai. Het was mijn eerste Japan avontuur en ik wou toch eindelijk eens wat materiaal bekijken dat we niet zo dikwijls te zien krijgen. Het is me toen gelukt hoor, maar mijn portemonnee heeft het ook geweten. Uit deze reis stamt nog Daishiro, die volgend seizoen naar Arendonk komt, Anshiro, deze sandan kohaku die vandaag is weggegaan en nog een aantal grootmeesters van Momotaro, waaronder de befaamde 5-reeks.

Ik heb nog een foto gevonden van de sandan als nisai, toen 48 cm groot. Nu 3 jaar later is ze 65 cm, zeker niet minder in kwaliteit, en eenmaal hij eindelijk "thuis", weet ik zeker dat ze nog de kans heeft om wat te groeien en zijn body bij te werken. Hij is in veilige handen, en Wilfred zal er zeker goed voor zorgen.

Meer afbeeldingen

Kunst met een grote K: afbeelding 1
Kunst met een grote K: afbeelding 2
Kunst met een grote K: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240