Laatste dag kyoto

Laatste dag kyoto

Dag 6 de rode tori poorten & kyumizu-tempel. Vandaag een stralende dag strak blauwe lucht en brandende zon met een lekker windje.

De rode tori poorten indrukwekkend, mooi om foto's te maken en een leuke uitdaging om de berg(heuvel) te beklimmen lopend door duizenden rode poorten en vossen beelden. De meeste mensen haakten af onderweg naar boven.

Maar ja, wat als dit al teveel is ? Wat moet je straks dan wel niet bij Fuji san....goede training dus. Bij de kyumizu - tempel aangekomen was het zo druk. hier hebben we een zij uitgang gepakt die ons leidde naar één van de meest indrukwekkendste begraafplaatsen (rustplaats) die we ooit gezien hebben.

Van hoog uit de bergen tot zover je kon kijken het dal in. En onder aan het einde in het dal weer een indrukwekkende tempel. Morgen verlaten we kyoto, we zijn hier al weer twee dagen langer gebleven dan verwacht en toch valt er nog zoveel te zien. Dan gaat onze reis richting Hiroshima.

Een filmpje mag niet ontbreken

Sayanora

Een torii (鳥居) is een traditionele Japanse poort die meestal toegang verschaft tot een Shintō-heiligdom (jinja). Bij het betreden van een Shintō-heiligdom ziet men een of meerdere traditionele Japanse poorten of torii (鳥居). De torii wordt gezien als de overgang van het profane (de 'gewone' wereld) naar het heilige.

Ze zijn kenmerkend voor shintō-heiligdommen. De basisconstructie van een torii bestaat uit twee verticale balken met twee horizontale balken bovenop, meestal volledig rood geverfd. Naarmate de evolutie van de torii is de constructie ook complexer geworden, met steunbalken en verscheidene decoratieve elementen zoals kanji.

De schrijn is gewijd aan de kami (god) Inari en vormt de hoofdschrijn van ongeveer een derde van alle Inari-heiligdommen in Japan. Het heiligdom behoort tot de oudste en bekendste shintoïstische heiligdommen in Kioto.

Daarbij trekt het heiligdom ook de meeste bezoekers van alle shinto-heiligdommen in Japan; met name met Japans nieuwjaar (vooral de Hatsumōde draagt hieraan bij) en uma no hi (eerste dag van het paard volgens de oude Japanse kalender) in februari, wanneer het heiligdom (net als alle Shintoïstische heiligdommen) reeds sinds 708 de Hatsu-uma-matsuri uitvoert. Bij de Fushimi Inari-taisha heet dit ritueel echter Hatsu-uma-tai-sha en duurt het 21 dagen.

Het heiligdom is vooral bekend vanwege haar galerijen, die worden overdekt door duizenden scharlakenrode torii (poorten), die allen zijn gedoneerd door personen, families of bedrijven. Deze galerijen voeren naar boven over een heuvel, waar aan de top -zeer ongewoon voor een shinto-heiligdom- het allerheiligste voorwerp (in dit geval een spiegel) voor iedereen zichtbaar is.

Kiyomizu-dera (清水寺 ; de Helder Water Tempel) is een oude houten Boeddhistische tempel in de Japanse stad Kioto. De tempel is in de achtste eeuw gesticht door een priester, genaamd Enchin. Aan de voet van de rotsen waarop de tempel gebouwd is, ontspringt een bron. Vandaar de naam "Helder Water" tempel

Nog te koop in Arendonk, een overzicht van alle beschikbare vijvers !

BESTEL NU AL JE HERFST EN WINTERVOER - VERS GELEVERD tegen formidabele prijzen

Meer afbeeldingen

Laatste dag kyoto: afbeelding 1
Laatste dag kyoto: afbeelding 2
Laatste dag kyoto: afbeelding 3
Laatste dag kyoto: afbeelding 4
Laatste dag kyoto: afbeelding 5
Laatste dag kyoto: afbeelding 6
Laatste dag kyoto: afbeelding 7
Laatste dag kyoto: afbeelding 8
Laatste dag kyoto: afbeelding 9
Laatste dag kyoto: afbeelding 10
Laatste dag kyoto: afbeelding 11
Laatste dag kyoto: afbeelding 12
Laatste dag kyoto: afbeelding 13
Laatste dag kyoto: afbeelding 14
Laatste dag kyoto: afbeelding 15
Laatste dag kyoto: afbeelding 16
Laatste dag kyoto: afbeelding 17
Laatste dag kyoto: afbeelding 18
Laatste dag kyoto: afbeelding 19
Laatste dag kyoto: afbeelding 20
Laatste dag kyoto: afbeelding 21
Laatste dag kyoto: afbeelding 22
Laatste dag kyoto: afbeelding 23
Laatste dag kyoto: afbeelding 24
Laatste dag kyoto: afbeelding 25
Laatste dag kyoto: afbeelding 26

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240