PipPondPro

PipPondPro

Op dit ogenblik heb ik een grote hoeveelheid PipPondPro aangekocht voor de liefhebbers van dit product, en ook op vraag van enkele klanten.

Er worden regelmatig vragen gesteld over de nitrificerende en de pathogene bacteriën, en ook is er al heel veel geschreven over deze materie. Ik ga nog even in korte, maar begrijpelijke woorden uitleggen wat de functie van PipPondPro is.

De grootste vijanden in onze vijvers is de Aeromonas en de Pseudomonas bacterie. Dit zijn pathogene (lees slechte) bacteriën, die dikwijls de gaten veroorzaken in onze koi, als gevolg van een minder goede waterkwaliteit. Als ze de kans krijgen om de koi aan te vallen, dan zullen ze deze kans niet laten liggen. Het is een verfoeilijke zaak, maar het komt geregeld voor.

De beste verhouding van bacteriën zou 5 goede bacteriën, ten opzichte van 1 slechte bacterie moeten zijn. Dit kan enkel onderzocht worden door een wateranalyse, wat ook niet zo eenvoudig is. Hier komt de probiotica en PipPondPro te voorschijn. Ik ga heel eenvoudig proberen uit te leggen wat PipPondPro doet.

Door toevoeging van PipPondPro worden er een bepaalde bacteriënmélange in het water gedaan van bacteriën die een verschrikkelijke honger hebben. Zoveel zelfs dat ze het voedsel van de pathogene bacteriën voor hun neus wegschrapen, zodat er hongersnood ontstaat bij deze groep bacteriën. (heel eenvoudig uitgelegd). Hierdoor wordt er een goede omgeving voor de vissen geschapen.

Het water wordt zuiverder, de bacteriedruk vermindert, er is meer plaats voor zuurstof, meer plaats voor de goede bacterien, ontstekingen worden in de kiem gesmoord en de waterkwaliteit neemt toe. Voor het eerst worden nu vijf stammen met enzymen in een voedseloplossing verenigd die elkaars werking versterken. De universiteit van Gent is bij e.e.a. nauw betrokken. Er is al lang uitgezocht dat deze stammen geen risico vormen voor onze vissen.

Nu zul je zeggen dat dit weer wat prietpraat is van iemand die graag dit product verkoopt, maar niets is minder waar. De meesten onder u weten het misschien niet meer, maar het is wel Interkoi die het product in de jaren 2008 heeft ontwikkeld in samenwerking met de producent.

Toen nog samen met Rini Groothuis, werd Pip (toen bestond PipPondPro nog niet) uitvoerig getest. Lees hier de verschillende nieuwsitems nog maar eens over na.

Eerste stappen, maart 2008

april 2008

mei 2008

mei 2008

Het is dus geen losse vinger werk, maar duidelijke waarnemingen die door mezelf en Rini werden gedaan. Het project duurde een aantal maanden en werd nauwlettend opgevolgd.

Ondertussen is het product PipPondPro aan het gamma toegevoegd. Wat is nu het verschil ? Heel eenvoudig....in de normale bussen van Pip worden er een mélange van 5 miljoen bacteriën toegevoegd, en in de nieuwe combinatie van PipPondPro worden er 22 miljoen bacteriën toegevoegd, waardoor de prijs interessanter wordt gemaakt. Deze mélange is gepatenteerd, en wordt uiteraard geheim gehouden.

Er zijn meerdere mensen met heel goede ervaringen met dit product, en de verpakking is per 20 liter. Ik heb echter even omgerekend wat je per jaar zou nodig hebben voor een optimale werking te verkrijgen.

Gebruikswaanwijzing:

Gedurende 1 week of 7 dagen 12 ml/kuub toevoegen. (gewoon over het water verdelen)

Daarna een wekelijkse dosering van 5 ml per kuub.

Met een bus van 20 liter en een vijver van 10 kuub kom je dan op volgende hoeveelheden.

Eerste week 120 ml per dag x 7 dagen = 0,84 liter

Daarna iedere week 50 ml x 52 weken = 2.6 liter

Jaarlijks gebruik voor 10 kuub vijver: 3.44 liter

Jaarlijks gebruik voor 20 kuub vijver: 6.88 liter

Jaarlijks gebruik voor 30 kuub vijver: 10.02 liter

Jaarlijks gebruik voor 40 kuub vijver: 13.60 liter

Jaarlijks gebruik voor 50 kuub vijver: 17.00 liter

Het product blijft 2 jaar goed. Een bus van 20 liter zou dus ideaal zijn vanaf een vijver van 30 kuub.

Wie echter kleinere hoeveelheden wil, kan mij ook altijd contacteren.

Ik wil tenslotte nog even bevestigen dat ik bij de ontwikkeling van het product nauw betrokken was, en dit ten stelligste kan ondersteunen.

Meer afbeeldingen

PipPondPro: afbeelding 1
PipPondPro: afbeelding 2
PipPondPro: afbeelding 3
PipPondPro: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240