Een mooie uitdaging

Een mooie uitdaging

Eindelijk heb ik de verkoop kunnen rondmaken. Sanke 1310031 heeft een nieuwe thuis gevonden, en wat voor één...

Ik heb de verkoop dan uiteindelijk toch kunnen sluiten, en het voordeel is dat ik weet waar hij naartoe gaat, wat extra vertrouwen geeft over de ontwikkeling. Bovendien is Kurt ook ontzettend gecharmeerd over de kwaliteit van vele Taniguchi koi.

Onthou dit codenummer en ik kom er volgend jaar zeker op terug: 1310031. Nogmaals dit is het filmpje toen ik het ding aankocht, en dit is het filmpje van gisteren toen ze vertrok.

Als je nu goed oplet zie je in het eerste filmpje, toen ze 18 cm was dat het ruggedeelte zwart doorschijnt. Toch is dit volledig ingeklaard en wit geworden. Zo zie je maar hoe onvoorspeldbaar dit is. Je kan zoveel gissen als je wil, weten is nog een andere zaak. De grootte is in principe niet zo belangrijk, maar ik weet zeker dat ze eind volgend jaar zeker tegen de 60 cm zal zijn. Ik hou je op de hoogte.

Ik heb de Sekiguchi ondertussen buiten gezet, want het hi begon wat te verflauwen, en daar heb ik een gruwelijke hekel aan. Het filmpje dat ik gisteren gemaakt heb, is van de koi die reeds verkocht werden, maar het is mooi dat de respectievelijke klanten ze nog eens kunnen zien. Een mooie bowl, als zeg ik het zelf....

Matthijs was blijkbaar nog even naar Arcen geweest, en gaf me volgende info door:

Dag Luc,

Even een kort verslagje, geen pc bij de hand dus mail het maar even: Vandaag toch besloten om nog even een middag naar arcen te gaan Toen we binnen kwamen was het al wel duidelijk dat de regen z'n werk had gedaan! Erg modderig allemaal! Echter netjes opgelost met rijplaten zodat we niet door de modder hoefden te lopen.

Een van de eerste vaten was die met de kampioenen... Erg imposante vissen zo samen in een vat, echter moet ik wel eerlijk zeggen dat de conditie van deze vissen niet heel goed was.. Ondanks dat ze op deze show wel de terechte winnaar waren heb ik wel eens betere vissen met de major prices naar huis zien gaan... Het niveau van de show met echte grote topvissen was gewoon niet hoog.

Vervolgens een stukje verder gelopen langs wat vaten met leuke koi... Totdat we bij de adult champion kwamen, ik zag meerdere bekende vissen! Een vat van de Veluwe... Van Bert-Jan en Jaqueline! Super om te zien dat zo'n grote prijs naar zulke hobbyisten gaat! Chapeau! De vissen zagen er stuk voor stuk goed uit in dit vat!

Dan weer even verder gelopen toen mijn oog viel op de in mijn ogen beste vis op de show... De senior tategoi van Floor! Wat een pracht en wat supergoed in conditie! Errug mooi!

Dan nog 2 vaten die me even lieten stoppen... De GC van Rijswijk... Zag er niet bepaald goed uit... En als laatste de jumbo champ... Een karashi van volgens mij 107cm ! Monster van een vis... Niet heel breed maar wat een uitstraling!

Daarna nog even een rondje gedaan langs wat bekenden, een praatje gemaakt met Dhr. koi-idol en nog even een biertje gedronken met Olav en Micha van koibito. Daar op de stand kwam ik via Olav in gesprek met Johan van de Voorde van H2O sound europe.. Een bekende van Olav ! Een interessant persoon met een heel interessant product !

Een ultrasoon apparaat tegen draadalg... Aangezien ik hier normaal niet in geloof zolang ze geen metalen achterlaten in het water... Echter doet dit apparaat dit niet en werd me aangeboden dit apparaat gratis te testen ! Ik zal jullie hiervan dan ook op de hoogte houden te zijner tijd !

En van Matthijs heb ik nog 2 filmpjes ontvangen van enkele deelnemende koi:

Arcen 2014-01

Arcen 2014-02

Meer afbeeldingen

Een mooie uitdaging: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240