Langzaam maar zeker

Langzaam maar zeker

De teller staat nu op 57. Dat zijn het aantal vissen dat nog moet opgehaald worden.

Gisteren nog even met Maarten alles gecontroleerd op parasieten en eventuele kleine beschadigingen, maar alles leek picobello in orde. Tussen zaterdag 3 mei en 17 mei beloofd men ook goed weer tot 20°. Het is dan ook de perfecte tijd om je koi te komen ophalen, en mij van mijn verantwoordelijkheden te ontlasten.

Ik zou het dan ook op prijs stellen indien men mij eventjes een mail stuurt wanneer je klaar bent om de koi te komen ophalen, zodat ik de dozen al kan voorbereiden. Ik geef er de voorkeur aan om de koi op een zaterdag te komen ophalen of zondagmorgen. Indien dit niet kan, gelieve een afspraak te maken.

Gisteren was het de beurt aan Naomi, Pascal, Simon en vrouw om enkele nisai die ik ingekocht had als tosai van Taniguchi te komen ophalen. Eén van deze tosai was deze yondan kohaku 1302043 van 29 cm en dit neusje 1302038 die ik in februari 2013 had aangekocht en een jaar in de mudpond zijn verbleven.

Was ik gisteren toch vergeten een filmpje te maken zeker. Hoe kan dat nu gebeuren. Toen ze uit de mudpond kwamen was de yondan 1302043 echter 52 cm, en gisteren heb ik deze 54 cm gemeten.

Het neusje 1403038 was 53 toen ze uit de mudpond kwam, en gisteren werd ze 55 cm gemeten. Tenslotte ging er nog een bijzonder mooie kohaku 1211009 mee naar huis, de lepelkohaku van Yamamatsu.

Pascal en Naomi waren zo vriendelijk om me even enkele foto's door te sturen van hun nieuwe "thuis", en die wil ik graag even met je delen. Het is al een hele poos geleden dat ik nog eens een vijver van een klant heb kunnen laten zien, en het doet me plezier om mijn koi daar rustig en ontspannen te zien rondzwemmen. Ondertussen staat mijn archief al op 930 koi, en dat is niet niks als je bedenkt dat dit archief nog maar 4 jaar van toepassing is.

Dat brengt me op de vraag aan de mensen om me een foto, en nog liever een foto en een filmpje te sturen van koi die al heel lang geleden zijn aangekocht bij Interkoi. Ik ben benieuwd wie de oudste koi kan laten zien. Ik weet dat er nog veel in leven zijn, en ik kan de ouderdom ook herkennen aan de codenummer. Doe me dit plezier....

Ik wil nog even melden dat ik zaterdag zal starten met een superaanbieding die ik tijdens de maand mei iedere zaterdag zal herhalen, maar meer hierover morgen. Ik denk dat het voor veel mensen interessant zal zijn als ze mooi nisai van goede kwekers met goede ouders willen kopen. Hou morgen het nieuwsitem in de gaten.

Vergeet ik nog bijna te vermelden dat ik deze mannelijke Lion Queen showa SH-V14-02155 gisteren heb verkocht aan Tommy. Een verstandige keuze van een beloftevolle tosai van een uitstekende bloedlijn. Deze heb ik aangekocht op de veiling van februari dit jaar, en ik ben blij dat Tommy beslist heeft om deze aan te kopen, want ik weet dat hij in goede handen is. Maak er het beste van....

Als ik dan toch bezig was, heb ik nog even een update gemaakt van zijn volle broer, die ook tijdens deze veiling werd aangekocht. Ik denk dat Jent en zijn vrouw er gelukkig mee zullen zijn. De kleuren spatten er vanaf, al moet je wel bedenken dat de filmpjes iets meer kleur vertonen dan de werkelijkheid. Laat dit echter je vreugde niet bederven, want ze zien er beiden verrukkelijk uit.

Meer afbeeldingen

Langzaam maar zeker: afbeelding 1
Langzaam maar zeker: afbeelding 2
Langzaam maar zeker: afbeelding 3
Langzaam maar zeker: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240