Langzaam maar zeker

Langzaam maar zeker

Het is een jaar om mee te schreeuwen, maar er is licht in de tunnel.

Ik heb de temperaturen vrij nauwgezet opgevolgd buiten, en we sukkelen nog steeds met temperaturen van 15°-16°, eigenlijk om verdrietig van te worden.

We hebben dit jaar meer bij de 13°-14° gezeten dan boven de 15°, en dan verwachten we nog dat de koi ontwikkelen zoals in Japan waar de temperaturen op dit moment al rond de 26° tot 28° zijn, een luxe waar wij alleen maar van kunnen dromen.

NIettegenstaande dat mag ik niet klagen over het jaar 2015 wat betreft de verkopen. Het is zelfs zo dat ik niet voldoende koi kan ingekocht krijgen die voldoen aan mijn wensen. Laat ik het daarbij houden en vullen jullie de rest zelf maar in.

Gisteren gingen er weer een aantal genomineerden naar huis, waaronder dit viertal, dat bestaat uit 2 doitsu showa van Marushin, een kohaku van Momotaro en een kujaku van Tanaka. Ze gaan ditmaal niet zo ver uit de buurt, namelijk naar de vijver van Marcel en Anja.

Trouwe en dankbare klanten die ieder jaar hun keuze maken bij Interkoi, waar ik ze bijzonder dankbaar voor ben. Zij beschikkken momenteel over een vijver van 100 kuub en een vijver van 30 kuub. Als ik het goed begrepen heb, zullen deze in de 30 kuubs vijver gaan.

Een bijzonder interessante sanke die ook naar huis ging was deze marudo sanke. Mooi omdat je hier toch een merkwaardige evolutie kan zien ten opzichte van de aankoop van deze tosai. Opmerkelijk is het zeer sterke atarashi sumi, dat zeker hoog scoort op de ranking van goed sumi.

Tenslotte vertrok de konishi karashigoi ook naar haar eindbestemming. Ze was ondertussen flink gegroeid en zal zeker nog aan de weg timmeren. Tenslotte ik heb alle filmpjes achter elkaar gemonteerd. Met een rustig background muziekje kan ik nog steeds genieten van alle filmpjes die ik maak, en dat zijn er ondertussen bijna 9000. Volgens mij een record…

Dan tenslotte een belangrijke mededeling in verband met de prijs voor de Belgische koishow. De pellets van 1 kg recovery probites zijn geteld. Na 3 uur verstand op nul en tellen, ken ik eindelijk het resultaat.

Na het tellen van de pellets was er een minieme overschot van kleine restantjes die het predikaat pellet niet waardig waren. Ik heb deze allemaal samen op een blad gelegd, en heb beslist om deze restjes om te zetten in 8 pellets. Dus alle restantjes samen heb ik voor 8 pellets getelt, zodat het totaal nu genoteerd staat.

Ook een bedankje aan alle mensen die ondertussen reeds het voer via de website van koiroyal bestellen. Verstandig om mee te dingen naar de beste tancho van de serie...

Het is misschien mogelijk dat ik de beste tancho ook meeneem naar de show, dat is een goed idee. Qua maatvoering komt hij dan misschien wat te kort, omdat ze juist over de 40 cm zijn, en dit misschien te klein is om in die klasse uit te komen. (gaat tot 50 cm), maar dan hebben jullie in ieder geval de mogelijke prijs gezien. Wat denken jullie ? Meenemen of niet ?

Meer afbeeldingen

Langzaam maar zeker: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240