Lernex Pro voer even testen

Lernex Pro voer even testen

Werkt het of werkt het niet. Als er producten zijn die iets beweren te doen, dan vind ik het toch evident dat ik het even uitprobeer.

Men kan met wetenschappelijke ondersteuningen aankomen, onderbouwde theoriën of bepaalde testen, ik ben niet zo goedgelovig en wil alles zelf met eigen ogen waarnemen, en dan zie ik wel.

In dit geval ben ik aan het testen met Lernex Pro voer. Ik kreeg het per toeval in handen omdat ik Lernex Pro wou bestellen als behandeling tegen huid- en kieuwwormen, maar ik duidde per vergissing het voer aan, zodat ik nu opgezadeld ben met enkele dozen Lernex Pro voer.

Waarom dan niet tegelijkertijd testen als de gelegenheid zich voordoet, daar wordt je alleen maar slimmer van. Eén van de vijvers had huidwormen, geen kieuwwormen, maar alleen huidwormen, en deze ben ik dan ook beginnen te voeren met Lernex Pro voer.

Ik ken de ingrediënten die erin zitten, maar of ze ook effectief werken als de koi het opnemen, is mij niet bekend. Het werkt perfect als het toegediend wordt in het water, dus testen maar.

Indien het zou werken door toediening via het voedsel, zou het een voordeel zijn om het niet via het water te moeten toedienen. De bijsluiter vermeld het volgende:

Morenicol Lernex-Pro Voer- Lernex-Pro voer is ontwikkeld voor de behandeling van huid- en kieuwwormen bij siervissen waarbij geen behandeling van het water mogelijk is, b.v. in grote vijvers.

Met Lernex-Pro voer is het toch mogelijk om de antiworm middelen tegen relatief geringe kosten daar te krijgen waar ze effectief zijn, namelijk in de vis. Lernex-Pro voer is gebaseerd op basis van de nieuwste wetenschappelijk kennis en bevat hoog kwalitatieve antiwormmiddelen, zoals Nitroscanaat, Praziquantel en Flubendazole waartegen nog geen resistentie is opgebouwd.

Lernex-Pro voer is dan ook effectief in de behandeling van alle soorten huidwormen (Gyrodactylus) en kieuwwormen (Dactylogyrus). De aanwezigheid van deze parasieten kan alleen onder de microscoop vastgesteld worden. Symptomen van een besmetting met deze parasieten zijn o.a. lusteloosheid, schuren, en een verminderde eetlust.

Nitorscanaat wordt gebruikt in de handel als anti wormmiddel, vooral bij honden.

Praziquantel is een antiplatwormmiddel dat vooral ingezet wordt tegen parasitaire wormen. (ook toegepast bij mensen)

Flubendazole wordt vooral gebruikt bij infecties veroorzaakt door maagdarmnematoden en cestoden, vooral bij varkens.

Ik geef het voer nu vanaf zaterdag en zal het gedurende 14 dagen 2 maal per dag voeren. Binnen 14 dagen zal ik de koi nogmaals controleren zodat ik kan beamen of de huidwormen zijn verdwenen. Indien niet, dan ben ik sowieso wijzer geworden.

Goedkoop is het alleszins niet ! Met een prijskaartje van gemiddeld 45 euro per 2500 ml. is de prijs weer op deze manier opgesteld dat het in mijn ogen misleidend overkomt.

2500 ml lijkt mooi,maar is in principe slechts 800 gram, en als je dit naar een kilogram projecteert, dan kom je algauw op een prijskaartje van 56 euro/kg. Misleidend is het mooiste woord dat ik kan gebruiken voor dit soort aanduidingen.

Nu nog afwachten of het goed werkt. Het enige wat ik op dit moment kan vaststellen is dat ze het in ieder geval niet graag eten, dat staat als een paal boven water. Ik hou je op de hoogte….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240