Little Lucy wordt Little Suzy

Little Lucy wordt Little Suzy

Het is ondertussen weeral 2 jaar geleden dat we Little Lucy, een kohaku van Momotaro, en tevens één van mijn lievelingskoi toendertijd, verkochten aan Marcel, de airliftman, bekend van zijn prachtige vijverinstallatie.

In dit nieuwsitem vind je nog informatie over zijn prestigeproject. Ik had de kohaku de naam Little Lucy gegeven, maar toen ik de koi wegbracht, kreeg ik te horen dat zijn vrouw Suzy heette, en toen hebben we ze maar de naam Little Suzy gegeven.

Marcel had het warme water uitgevonden door een vijver te bouwen die alles wel zo klinisch zuiver maakte, dat je er schrik van kreeg. Het jaar erop ben ik gaan kijken, en stond versteld van de minder goede ontwikkeling. Nogmaals voorzichtig Marcel op het lijf gedrukt dat hij verkeerd bezig was, en dat koi plankton en dergelijke nodig hebben om een goede ontwikkeling te maken, in plaats van te overleven in een ziekenhuis dat klinisch helder was.

Het is sterk gesproken, maar het is een waarheid zoals een koe. Ik heb de indruk dat Marcel ondertussen compleet overstag is gegaan en eindelijk het ware licht heeft gezien. Of wij het beter weten ? Nee hoor, wij hebben enkel "onze waarheid", en voor de rest doe je er mee wat je zelf wil.

Ik schrijf hieronder datgene wat Marcel me schrijft, en je leest onmiddellijk de animo die uit zijn schrijven spreekt. Het is natuurlijk zonde dat ik geen filmpjes heb ontvangen, dus Marcel, maak nog eens een dagje vrij en stuur me enkele filmpjes op, zodat ik een mooie montage kan maken zoals ik er al meerdere gemaakt heb dit jaar. De muziek heb ik al in mijn hoofd zitten....

Hier de woorden van Marcel

Hallo Luc

 

Drie foto’s op 14/10/2012 genomen door onze Thomas met zijn gsm. Ze is nu 60 cm groot, in uitstekende conditie.

De meesten zullen 15 cm op twee jaar niet zoveel vinden, maar ik ben zeer content. (content = tevreden). Ze heeft eigenlijk iets te weinig 24° ( maar enkele dagen ) gehad, vermits mijn vijver 245 diep is, en een deel van de vijver in het grondwater zit dat 12° is.

Volgend jaar wil ik een graad of twee gaan helpen tot aan de 23-24° door zonne energie.

In de natuur zouden ze kunnen zonnen in de bovenste laag, hier word alles gemengd en blijft de ideale warmte een graad of twee a drie te laag. Nu ik ze zo op een natuurlijke manier laat groeien mag je ook niet meer verwachten , voor mij doet ze het super goed.

Op een natuurlijke manier is tijd de grootste bondgenoot, hoop er wat meer jaren over te doen, blijft ze ook veel langer leven.

Hoe dik zijn de algen geweest het afgelopen jaar ! Tot 1 ph verschil , gemeten op de fotosynthese. Momenteel nog een verschil van 0.46 ph, wat voor de tijd van het jaar super is.

Alles wat onnatuurlijk is gaat er uit (is er al uit), zelfs mijn trickle manipuleer ik. (de trickle filter alleen kan hem helder maken, maar daar steek ik een stokje voor!). Ik wil weten of de algen de winter overleven, zolang als mogelijk wil ik ze behouden.

Het is een super goedje, de vissen zijn zo relaxed, net of dat ze high zijn. De slijmhuid is driemaal zo dik als vorig jaar, de kleuren liggen er dik op. (net of dat ze er nog een laag vernis extra op hebben zitten)

Om 22.00 s’avonds met de lamp aan kan ik er binnen de 5 minuten nog 8 van de 10 strelen. De rest is ook in super conditie, maar ik ga er geen meer scheppen , ik heb liever dat ze meteen naar me toe komen, dan dat ze naar onder gaan.

Ben nu wel eens benieuwd naar Ben zijn reactie.

Bedankt voor de update Marcel. Als er nog mensen zijn die een update of filmpjes kunnen geven...het is altijd welkom om de sombere winterdagen wat op te vrolijken.

Meer afbeeldingen

Little Lucy wordt Little Suzy: afbeelding 1
Little Lucy wordt Little Suzy: afbeelding 2
Little Lucy wordt Little Suzy: afbeelding 3
Little Lucy wordt Little Suzy: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137