Aangenaam nieuws

Aangenaam nieuws

Er zijn van die dagen die de zon laten schijnen, zelfs als het miezerig en druilerig weer is.

Gisteren was één van die dagen dat je het plotseling wat warmer krijgt, en het koivirus weer de bovenhand krijgt. Ik had de ganse voormiddag gewerkt om de voorraad koi die ik nog had zwemmen in kaart te brengen.

Ik ken namelijk iedere bewoner, en over het algemeen kan ik vrij vlot vertellen hoe oud iedere koi is, wie de kweker is, en hoelang ze al in Arendonk zijn. Op dat gebied laat mijn geheugen me nog niet in de steek.

Bovendien heb ik de overkapping van mijn grote verwarmde buitenvijver verder afgewerkt, zodat de warmte wat binnenblijft, en mijn portemonnee het iets minder te verduren krijgt. Het is wel zo dat de koi deze overkapping best kunnen pruimen. Op de één of andere manier wordt hun zwemgedrag anders. Ze gaan meer bovenzwemmen, zijn iets ontspannender en genieten van hun relatieve rust. Je kan het op dit filmpje bekijken, als je interesse hebt.

In principe worden ze nu enkele maanden niet meer gebowld, tenzij er uiteraard een klant of geïnteresseerde zich aanbied, en dat voel je aan de koi. Het is telkens weer een aangename gewaarwording om de omschakeling van de koi op deze manier te zien gebeuren. De vijver staat nu op een constante 18°, heeft nog wat zonlicht, het doet de koi goed.

Ondertussen heb ik vijver 2 en vijver 3 op non actief gezet. Vijver 1 (35 kuub) is nu het dichtst bevolkt met een 50-tal kleinere koi. Vijver 4 (40 kuub) is vertegenwoordigt door een 35 tal koi, en vijver 5 (40 kuub) wordt ingenomen door 23 koi. De verwarmde binnenvijvers worden ingenomen door 7 koi die nog wat verzorging nodig hebben, een lege vijver en een vijver met de 3 sakai koi. Deze moeten in de loop van de volgende weken ook nog naar de verwarmde vijver buiten, zodat ik de nieuwe vissen van Japan kan opvangen.

Laat ik je echter niet langer laten wachten op het aangename nieuws. Natuurlijk is dit wel nieuws dat mij het meeste plezier verschaft, maar ik denk dat jullie er ook best van kunnen meegenieten. Ik kreeg immers een update van onze grootste koi op dit ogenblik, namelijk Virgin van Takigawa.

Virgin hebben we om verschillende redenen gekocht. Ten eerste hadden we er veel vertrouwen in dat ze groot werd, een goede body had met een bijzonder sterke huidkwaliteit. We hebben ze gekocht toen ze 70 cm groot was. Als nisai was ze 56 cm, als sansai 70, als yonsai 80 en de dag van vandaag een respectabele 85 cm.

Het zijn van die koi waar ik zelf niet lang over nadenk. Prijzig, dat wel, maar op de één of andere manier weten ze je te bekoren....ze hebben het. Ondanks enkele mindere puntjes, was ze voor ons de moeite waard om de gok te wagen.

Het zijn van die koi die zelfs voor Japanse begrippen, al ontzettend groot zijn op deze jonge leeftijd. Takigawa is dan ook een relatief onbekende kweker in onze landen, maar zeker geen kleintje. Hij heeft een prachtig landgoed dat hij met vaste hand beheerd. De commentaar over Virgin was het volgende: Ze is 85cm en heeft een super mooie huid en body. De sachi is nog niet helemaal weg maar weer wel iets minder.. Volgens Takigawa is ze bekwaam om de 95 cm te halen. Nu nog de geschikte vijver vinden die dit kan waarmaken....

We wisten dat het sashi een probleem zou vormen, maar anders zou ze misschien onbetaalbaar zijn geweest. Qua body en huidkwaliteit zitten we dus goed, zelfs zeer goed. Over het patroon kan je discussiëren, en dat is natuurlijk weer iets dat vrij persoonlijk is. Ik hou wel van dit patroon, maar ik begrijp het als er andere patronen de bovenhand genieten. Ik vind ze vooral elegant en sierlijk met een zeer sterke body, maar bovenal een huidkwaliteit met een luster die je zelden ziet. De kleine minpuntjes achteraan kunnen misschien wat opgeschoond worden en met wat geluk zal het sashi nog verder inklaren.

Ze zal nu nog 1 jaar in de mudpond verblijven en misschien net geen 90 cm zijn, maar dan laat ik ze wel naar huis komen. Dan nog proberen er een vervolg aan te breien.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137