Luc, dat is de kers op de taart

Luc, dat is de kers op de taart

Dat waren de woorden van Olav zoals je in één van de filmpjes kan horen, en ik kan hem niet meer dan gelijk geven.

Ik noem het dan ook zonder blikken of blozen "mijn momentum", want het is me toch weer gelukt om een aantal bijzonder goede koi naar Arendonk te krijgen.

Laat me niet de fout maken om over tategoi of VHQ koi te spreken, laat staan dat ik ga vertellend dat het me gelukt is om een topkoi naar Europa te brengen.

Bekijk de filmpjes maar, die spreken voor zichzelf, ik heb geen zelfverrijkende woorden nodig om te zorgen dat ik eind volgend jaar 100 van deze prachtige vissen in mijn vijvers heb rondzwemmen en dan heb ik eindelijk na 11 jaar mijn doel bereikt.

Ik heb geen GC nodig, ik heb geen Supreme Champion nodig, ik heb goede degelijke en stevige koi nodig die iedere gezonde beurs kan betalen.

Het viertal dat je ondertussen al wel zult gezien hebben hoop ik zijn van grote klasse. Ik kan je garanderen dat het niet makkelijk is om dit soort koi aan te kopen, laat staan te verkopen.

Daisuke was in goeden doen en zei, Bompa, want zo noemen ze me tegenwoordig overal in Japan, je mag vandaag eens wat koi bowlen uit de monsterserie waar jij normaal niet in mag bowlen.

Normaal wou ik niets meer bijkopen want mijn geldbeugel begon al vrij licht te worden, wat zeg ik licht ??? Hij was al lang leeg. 2 Keer op rij deze geweldige mogelijkheden op de veiling en dan die geweldige aankopen kunnen doen, daar moet je van profiteren.

Toen ik bij de vijver kwam waar ik uit mocht bowlen was ik de koning te rijk. Olav, schep die sanke en die tancho maar die wil ik als ik de deal rond krijg met Daisuke.

Waren me dat kanjers van koi !!!! Zijn die nisai Daisuke…ja allemaal gegarandeerd nisai en female, maar wel uit de echt grote series. Zelfs Adam was verbaasd dat de tancho niet in de veiling was terecht gekomen.

Ik zet ze hier toch even op een rijtje, dat verdienen ze.

Dit zijn sanke naar mijn hart. Ik noem ze sanke met een bloemenmotief, waarom weet ik niet, maar zo noem ik ze. Bloed en bloedmooi met een prachtig evenwichtig patroon, nog helemaal in ontwikkeling, maruzome kiwa, laat dit beestje met zijn 61 cm eens naar de 80 evolueren…jongen jongen toch.

Bekijk deze tancho, nisai en 66 cm op een piekfijn huidje en een bol om “U” tegen te zeggen. Nu kan je zeggen dat de bol niet helemaal rond is, dat klopt, en wat dan nog ?…niet kopen zou ik dan zeggen…lekker laten zitten.

Eentje waar je stil bij mag staan. Dit wasde keuze van Daisuke nadat ik hem gevraagd of hij zijn voorkeur van koi wou aanduiden. Hier kan je nog plezier aan beleven, want deze heeft enkel tijd nodig…en tijd zal ze krijgen, tenzij ik er iemand blij mee kan maken.

Tenslotte een sanke die ik kan pruimen. Zo zie ik ze graag, niet conformistisch, vloeken met alle regels, maar toch die ongelooflijke uitstraling hebben waar ik warm van kan worden…hier ook geen woorden nodig, alleen een vijver waar ze in kan ontwikkelen…

Dan nog een paar filmpjes waar iedereen nog van kan genieten:

De 2 tosai die ik gekocht had voor Rob en Filip. Ze zwemmen lekker tussen de anderen en worden klaargemaakt voor verscheping volgende week.

een totaaloverzicht met mijn 4 aanwinsen

De veilingvissen bekomen van de veiling

Wat kleintjes selecteren

The magical jumbo yamabuki/ogon

Dat was het zo een beejte vandaag. Ik heb genoten van deze dag, want mijn week was niet helemaal gevuld. Ik kwam iets te kort, maar nu niet meer. Morgenvroeg is het vroeg dag en morgenavond ben ik lekker en gezellig thuis.

Zaterdagmorgen sta ik met mijn 2 voetjes weer lekker in Arendonk om te proberen mijn koi te verkopen. Moest je willen komen, altijd welkom. De vrouw van Rudy bakt een cake, altijd meegenomen... De meeste koi komen op donderdag 21 december aan, dus volgende week al.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240