Maandag 2de paasdag open

Maandag 2de paasdag open

Iedereen heeft vrij, waarom dan niet van de gelegenheid gebruik maken om open te houden.

De maandag zal vooral in het teken staan van de laatste vissen die naar onze groeivijver mogen gaan. Ik heb alles nog eens nagekeken, en er mogen nog 10 koi naar de groeivijver. Maandag heb je dan rustig te tijd om alles eens rustig te bekijken en eventueel beslissen om gebruik te maken van het aanbod.

Vooral geschikt hiervoor zijn de vissen die nu aangeduid staan onder de knop "onze groeivijver". De omstandigheden van deze vijver zijn optimaal. Vooral de rust en de algen doen hier het goede werk. Deze vijver wordt minitieus opgevolgd door ons, en de omstandigheden om te groeien in positieve zin zijn optimaal. Hij is ongeveer 45-50 m³, wordt op een constante temperatuur gehouden tussen 23° en 25° en er heerst vooral rust. De Ph is 7,5 en de Gh is 6. De vissen zijn ongelooflijk relaxed en worden per dag 4-6 keer gevoerd via een instelbaar koihuis. Deze sublieme groeivijver hoeft zich niet meer te bewijzen, want het resultaat is gewoon zichtbaar in Arendonk. Bekijk de showa daar en je ziet voldoende. Combineer dit nog even met kwaliteit en je haalt het maximale resultaat.

Om dit te ondersteunen, hebben wij een aantal tosai van Momotaro en een aantal tosai van Yamatoya ter beschikking gesteld, die je onder de knop van "Onze groeivijver" kunt vinden. Bovendien hebben we er ook nog 7 kanonnen ingezet die vrij prijzig zijn, maar die stuk voor stuk de moeite zijn, en waarbij we van sommigen door willen stoten naar de 75-80 cm, zonder kwaliteitsverlies. Alle aangeboden koi voldoen aan voldoende kwaliteit, waarbij we de Momotaro willen door laten groeien naar 45-50 cm en sommigen erboven, en voor de kleine Yamatoya zijn we iets voorzichtiger, want hier hebben we iets minder ervaring mee, alhoewel als je Shiba Zakura en Double Face bekijkt, dan weet je voldoende. Wij gokken bij de Yamatoya voor een groeicurve naar 40-45 cm.

De kosten voor de mudpond zijn niet inbegrepen. Deze kan je eenvoudig aanvragen door een mail te sturen. Bekijk de koi goed, waag een gok, en geniet van de trill in oktober. Zoals gezegd zullen we de yamatoya kohaku maandag presenteren, en zullen we enkele hele goede showa van de 42 reeks bekijken en beoordelen. Om je een voorsmaakje te geven, bekijk dan nog even deze filmpjes:

De Yamatoya kohaku

De Momotaro van de 42 reeks

Een heerlijke tancho showa

Ik zal het nog even bespreken, maar ik denk dat we de 10 beste koi van de 42-reeks zullen bowlen nu maandag. Het bowlen van de kleine yamatoya zal plaatsvinden rond 13.00 uur, en je kan tevens naar de nieuwe koi komen kijken die het in ieder geval geweldig doen. Vooral de kujaku stralen.

Morgen gaan we deze op foto en op film zetten met de bijhorende prijzen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: NIET OPEN OP ZONDAG 1 MAART EN 8 MAART

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-10234

sanke SA-V19-10234
Koi Evolutie

1710023

Archief 1710023