Mannelijke Momo's

Mannelijke Momo's

Tussen alle rust door in de koude wintertijden is het eindelijk weer tijd voor de All Japan Koi show.

Ik vond het erg indrukwekkend om te zien hoe de GC-kandidaat van Momotaro, genaamd Senshin, uitgegroeid is tot 108cm! Het ziet er dit jaar ook aardig goed uit voor deze vis.

Door het grote formaat is de glans wel wat minder geworden, maar dat maakt de vis voor mij niet minder indrukwekkend. Een Showa tot dit formaat krijgen met die kwaliteit is ontzettend moeilijk en zeldzaam. Om die reden hoop ik dan ook dat ze Grand Champion zal worden, maar op het gebied van huidkwaliteit heeft ze in ieder geval grote concurrentie. (ondertussen weten we dat ze geen GC is geworden)

Toen ik op Facebook keek en een aantal foto’s voorbij zag komen viel mij een vis meteen op. Het is een Momotaro male Kohaku in de 90bu klasse. Deze vis kende ik namelijk nog van de zomer in 2015, toen hij net een maand sansai was.

Het was toen een van de grootste jonge sansai op de farm met al een enorme body. De lichaamsbouw was naar mijn mening nagenoeg perfect. Een prachtige brede frame met veel spieren en toch een mooie strakke buiklijn, waardoor de vis niet dik lijkt. Je kon toen al goed zien dat het een echte jumbo zou worden, en dat is zeker gebleken !

Op het filmpje is hij goed te zien samen met een paar andere bekende vissen. Er zitten nog een aantal dochters van onder anderen Lion Queen die inmiddels tot de belangrijke oyagoi behoren.

Buiten de indrukwekkende ontwikkeling zit er ook nog een ander verhaal aan deze Kohaku verbonden. De vis is namelijk tot en met zijn tweede levensjaar altijd gesext als female!

Het gaat hier dus om een echte transgender! Adam had hier toen een vreemde theorie over dat Koi in zeldzame situaties van geslacht zouden kunnen veranderen. Hij was er serieus over maar zeker wist hij het natuurlijk niet. Als ik mij niet vergis was de Kohaku dan ook niet vruchtbaar, maar dat kan inmiddels weer anders zijn.

Dit soort vissen zijn natuurlijk wel weer uitschieters maar toch ook een voorbeeld van waarom het voordeling is om mannetjes te houden. Ze zijn misschien een tikkeltje geler maar een stuk makkelijker te houden. Je kan ze veel voeren en zetten het meeste hiervan om in groei in plaats van eitjes. Hopelijk wint deze topper van uit de stal van Momotaro in ieder geval een mooie prijs!

Toon Versteegen

Zelf wil ik er nog aan toevoegen dat ik 2 foto's erbij gedaan heb van de 2 showa die meegedaan hebben aan de AJKS. De foto's zijn een vergelijk van de koi in 2013 en 2018.

Op deze manier kan je zien hoe showa kunnen veranderen en niet op 1 jaar tijd, maar in een tijdspanne van 5 jaar. Ze waren toen respectievelijk 85 cm voor Hyakuju en 95 cm voor Senshin toen.

Dit in het achterhoofd houdende en dat deze koi toen 4 jaar waren, mag ik nog veel verwachten van mijn showa. Misschien niet zo groot, maar voor mij hoeven ze echt geen meter te zijn.

Meer afbeeldingen

Mannelijke Momo's : afbeelding 1
Mannelijke Momo's : afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240