Masami was haar naam

Masami was haar naam

Er was eens….lang geleden een sanke die de koiwereld van één iemand op zijn grondvesten deed daveren. Haar naam was Masami of beloftevolle schoonheid.

Het was trouwens één van de eerste sanke die een bovennatuurlijke indruk ook op ons maakte en nog altijd een gevoel van plezier naar boven brengt. Ik praat nu over het verleden, 10 jaar geleden.

Masami bij aankomst

Masami te water gelaten.

De laatste keer dat we ze gezien hadden was op de show in Appeltern anno 2011. Ze was toen 74 cm en samen met de showa kaapten ze toen al de tategoi prijs en ik dacht de supreme champion of adult champion, ik herinner het me niet meer.

Hier werd Masami gemeten. Weer een geweldige nostalgische ervaring en doet het plezier weer in me opborrelen, want Interkoi heeft toch nogal wat waters doorzwommen.

Weer was dit een koi die we als tosai hadden aangekocht, door Ben gefatsoeneerd en door de klant op grote hoogte gebracht, net zoals Wakana.

Ik wist dat de koi die gisteren weg is gegaan dit gevoel naar boven zou brengen, en ik wist dat dit één van de redenen was dat hij deze tosai persé wou hebben.

Over welke tosai heb ik het nu ? Ik heb het over Kohaku KO-V19-486, het parade paardje van ons, de tosai die ons ook bijzonder bekoorde.

De nieuwe eigenaar wou ze ook persoonlijk grootbrengen, zonder onze hulp ditmaal. Wij weten dat dit geen probleem zal zijn, want iets in zijn genen herkent kwaliteit en stelt kwaliteit op prijs. We zullen dit wonderkind zeker opvolgen, en wij volharden in de boosheid om geen GC te kopen maar om een GC te maken. We kunnen of willen trouwens een GC ook niet betalen…dat is niet de kunst...

Het probleem ? Ik moest ze uit de groeivijver scheppen en die was zo groen als gras. Ik kende echter het karakter van de koi en wist hoe ze reageerde op voedsel. Ik wist precies wat ze ging doen en had maar 1 minuut en 1 keer scheppen nodig om ze te vangen zodat de anderen niet gestoord zouden worden. Hebbes….

Wij hebben het volste vertrouwen in de opgroeicapaciteit van de nieuwe eigenaar en ik beloof je een magisch filmpje binnen enkele maanden. Hoe zeker kan je zijn ?

Maar ik moet nog een aantal koi tonen die deelgenoten zijn van de groeivijver maar nog niet in het aanbod verschenen zijn. Het zijn de 3 laatste en ik zet ze hier op een rijtje.

Showa SH-V18-10234 – 56 cm

Deze behoort ook tot mijn aankopen in oktober vorig jaar en heeft de winter buiten doorgebracht wat haar zeker zal aangesterkt hebben. Het is een Hi Showa of een showa waarbij het hi overheerst, een type waar sommige mensen een zwak voor hebben.

Prijs inclusief opgroei: 3800 euro te betalen als volgt:

1900 bij aankoop – 1900 euro bij het ophalen van de koi tussen 1 – 15 oktober.

Verwachtingspatroon einde seizoen: 65-70 cm

Mogelijke grootte in de toekomst: 78-83 cm

Showa SH-V18-10254 – 58 cm

Een showa die kracht uitstraalt. Een showa die een fukurin uit de 1000 heeft.

Deze showa is ondertussen verkocht.

Verwachtingspatroon einde seizoen: 65-70 cm

Mogelijke grootte in de toekomst: 78-83 cm

Showa SH-V18-10264 – 56 cm

Een beloftevolle showa in ieder geval die bepaalde mensen bijzonder op prijs stellen, en ik begrijp waarom. Het zijn koi waar ik altijd veel van verwacht en die spannend zijn om de eindronde te halen.

Prijs inclusief opgroei: 4200 euro te betalen als volgt:

2100 bij aankoop – 2100 euro bij het ophalen van de koi tussen 1 – 15 oktober.

Verwachtingspatroon einde seizoen: 65-70 cm

Mogelijke grootte in de toekomst: 78-83 cm

Het was weer een dagje plezier in koi kijken…

Bij deze wil ik nog vermelden dat de aanbiedingen die ik gemaakt heb bij aankoop van een koi inclusief de opgroei nog geldig is tot en met de Belgische Koishow. Daarna vervalt de aanbieding en zullen ook de prijsvermeldingen verdwijnen totdat ze weer te voorschijn zullen komen.

Vermoedelijk zullen we medio september een eerste evaluatie gaan maken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240