Meerdere koi gingen naar huis

Meerdere koi gingen naar huis

Zaterdag was een te drukke dag om alles te vertellen, daarom dat ik ook niet alles in het nieuwsitem liet zien, maar een aantal koi gingen ook naar huis die in de opgroei hadden gezeten.

Daarom nu toch eventjes tijd maken om deze te tonen, want iedere koi verdient zijn plaats en zijn eer, goed of slecht.

Het mooie van dit verhaal is in principe het feit dat van al de geselecteerde koi van november vorig jaar, er eigenlijk geen slechte resultaten zijn uitgekomen. Nog een overzichtsfilmpje van enkele koi vorig jaar 14 november.

Hierin zie ik toevallig ook het showaatje rondzwemmen dat ik toen verloot heb, en die gewonnen werd door de Rudy. Ik ben dan ook benieuwd hoe het dit showaatje is vergaan. Hopelijk zal ik daar toch wel eens een filmpje van aankrijgen, maar wel in een blauwe bowl, want de Rudy en blauwe bowls...pfff....

De ene is al wat beter dan de andere, maar ik denk dat iedereen tevreden was met het resultaat. Daarom een klein overzicht van de koi die zaterdag naar hun uiteindelijke verblijfplaats vertrokken.

Uiteraard is het fijn om een filmpje te tonen bij aankoop van de koi en het resultaat na 10 maanden.

Showa 1811020 bij aankoop 15-20 cm

Showa 1811020 bij vertrek – 49 cm

Showa 1811024 bij aankoop 15-20 cm

Showa 1811024 bij vertrek – 52 cm

Sanke 1811026 bij aankoop 15-20 cm

Sanke 1811026 bij vertrek – 54 cm

Van Johnny kreeg ik nog een filmpje nadat de sanke veilig en wel thuis aangekomen was.

Dan zijn er nog een paar koi die niet uit deze serie kwamen en ook naar huis vertrokken. Met name de koi uit de 1703 reeks. Toen werden er 72 ook kleine koi aangekocht en dit was één van de laatste uit deze serie.

Showa 1703013 bij aankoop 9 maart 2017

De showa 1703013 bij vertrek

Dit is een schoolvoorbeeld van hoe koi kunnen veranderen zonder dat je een echte voorspelling kunt maken. Hoop en verlangen is er altijd, maar of ze het ook waarmaken is een andere kwestie.

Nu vragen de mensen zich wel eens af hoe je er zeker van kan zijn dat dit dezelfde showa is....heel eenvoudig eigenlijk, je moet altijd naar het beni kijken, nooit naar het sumi. In principe verandert het beni of het hi niet, maar het sumi is onvoorspelbaar zoals blijkt....

Tenslotte nog showa SH-V18-10254 – 53 cm die aangekocht werd op de veiling van oktober 2018.

De showa bij vertrek 59 cm

Ondertussen krijg ik een groot aantal evoluties van koi binnen. Ik heb deze allen op een rijtje gezet en zal deze morgen in het nieuws plaatsen.

De vraag die zich nu nog stelt is of ik dit soort projecten nog voort moet blijven doen of niet ? Het zijn vrij intensieve projecten die toch ook veel risico met zich meebrengen.

Van de 64 geselecteerden zijn er tenslotte 2 koi die het niet gehaald hadden en dat is zonde, maar dat hoort erbij, daar kan je niet buiten. Bovendien is mij gisteren medegedeeld dat er op 12 november nog een speciale veiling komt bij Momotaro van tosai.

Dit is de eerste keer dat dit in het najaar gebeurd, dus ik ben bijzonder benieuwd. Ik volg het in ieder geval op en ik hoor het wel als er mensen zijn die zich hiervoor interesseren. Informatie zal tegen die tijd wel online komen.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml