Men zag dat het goed was

Men zag dat het goed was

Mensen zijn soms ongeduldig om de lang verwachtte koi te kunnen zien.

Het is eigenlijk nog te vroeg om de koi te bowlen, maar soms kan je niet weigeren als ze van heinde en verre komen. Ze zijn ondertussen toch wel goed geacclimatiseerd, en ze krijgen nu kleine porties voer, zodat de filters tijd krijgen om zich aan te passen.

De temperatuur is ondertussen naar 20° gebracht en zal in de loop van de volgende weken naar 24° gaan. Vermoedelijk tot einde van dit jaar, en nadien zal de temperatuur naar een comfortabele 18° gaan.

Eén van de taniguchi die veel bijval oogste was deze kohaku van Ton. Een sierlijke, mooi getekende kohaku, die we verleden jaar selecteerden op een 20-tal cm. Het was trouwens een vervangingskoi voor een koi die niet uit de mudpond gekomen was, het eeuwig wederkerende verhaal.

Hier was Ton wel gelukkig mee, en na nog een blik geworpen te hebben op de kleine tosai van Momotaro, werd er besloten om deze twee aan de collectie toe te voegen. We waren het er beiden over eens, dat het een interessante collectie showa is.

Deze zitten nu op 21° en voelen zich al goed thuis. De continue voedermachine staat er momenteel op, uiteraard nog niet met te veel voer, maar dat zal binnenkort opgedreven worden. Er is ditmaal niet zoveel plaats ter beschikking voor de kleintjes, maar ik hoop toch dat ze een gunstige groei zullen doormaken. Ik heb dit trouwens met Daisuke besproken, en die was het met mij eens dat 22° perfect is. Het hoeft niet meer te zijn.

Wel ga ik ditmaal kleurvoer gebruiken in overleg met Mike van Nedkoi, omdat ze in Japan ook vrij veel kleurvoer krijgen. Er zijn voor en tegenstanders van kleurvoer, maar als ze het in Japan constant doen, moet het toch zijn belang hebben. Ik ga de kleintjes dus op een bepaald percentage kleurvoer zetten om te zien of het resultaat geeft. De mensen die een tosai gekocht hebben kunnen dan thuis nog beslissen of ze kleurvoer gebruiken of niet.

Ik heb besloten om Color boost van Nedkoi aan te schaffen. Het enige probleem dat ik heb is dat ik 50 kg kleurvoer tegelijkertijd moet kopen, omdat het anders financieel niet haalbaar is om de machine te laten draaien, en dat is natuurlijk wat van het goede te veel. Het wordt deze week geproduceerd, dus zo vers als het maar kan zijn. Het zullen wel kleine pellets zijn van 3-4 mm, maar indien iemand Color boost wil aankopen dan is het nu de moment. Ik zal een speciale prijs geven voor porties van 1-3 of 5 kg. Stuur me een mailtje en bestel het eventueel.

Een kohaku die op dit ogenblik hot blijkt te zijn, en algemene aandacht trekt is wel deze machtige yondan kohaku van Yamamatsu. Velen hebben interesse, maar nog geen vaste afspraken werden vastgelegd. Toch hoop ik dat hij bij de juiste mensen terechtkomt.

Meer afbeeldingen

Men zag dat het goed was: afbeelding 1
Men zag dat het goed was: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137