Mijn eerste dag zit erop

Mijn eerste dag zit erop

De dag was lang, zwaar, regenachtig en ik ben gewoon moe. Het is hier ondertussen 1.15 uur geworden, dus ik ga mijn nieuwsitem proberen niet te lang te maken.

Ondanks dat, was het voor mij een zeer geslaagde dag waarbij ik tevreden kan terugblikken op mijn selectie voor de volgende 2-3 maanden.

We spreken vandaag over Taniguchi, want dat was het doel van mijn bezoek. Als je Taniguchi zegt dan praat je over kohaku, want dat is zijn sterkste kant. Wat een selectie inhoud en hoe dit gebeurd heb ik even op film gezet, zodat jullie dit even kunnen volgen. Selectie kohaku en Ginrin Showa

Vooraleer ik aankom heeft Taniguchi San reeds een 3-400 koi geselecteerd, voornamelijk kohaku en enkele sanke. Hij weet ongeveer wat ik graag heb, en een voorselectie is heel belangrijk. Ik wou ditmaal kohaku kopen die voor ieders beurs geschikt zijn, maar toch een bepaalde uitstraling hebben en vooral kwalitatief aan alle eisen voldoen.

Uit deze 3-400 voorgeselecteerde koi, selecteren wij dan heel behoedzaam de koi die we wensen aan te kopen. De selectie gebeurd stuk voor stuk, alle koi worden in zorgvuldig in onze hand gehouden, en diegenen die ons interesseren gaan in een aparte bowl. Als de ganse parade voorbijgelopen is, en dat duurt enkele uurtjes, dan is het tijd om de geselecteerden nog eens aan een nauwgezet onderzoek te werpen.

Iedere koi wordt stuk voor stuk gekeurd, nogmaals in de hand genomen, omgedraaid en zo goed mogelijk bekeken om geen kleine foutjes te ontdekken. Uiteindelijk hebben we uit deze ganse selectie 21 kohaku gekozen die de moeite waard zijn. De afspraak is dat deze blijven tot april, en vermoedelijk zullen ze dan nog enkele centimeters groeien.

Zijn er echter mensen die de koi nog een seizoen in de mudpond willen laten, dan is dit mogelijk, en de prijs hiervoor is onderaan ook extra vermeld. Je moet je wel realiseren dat er geen garantie meer wordt gegeven bij de azukari koi. Het is en blijft een risico, en dat zul je erbij moeten nemen. Een van de geselecteerden is een subtiele goshiki, maar wel bloedmooi.(1302051) Je zult op dit moment denken dat het een kohaku is, maar het zou wel degelijk een goshiki zijn. Als deze het sumi ontwikkeld, dan wordt dit een pareltje, en is zeker geschikt voor een koishow dit jaar.

Zoals je kan zien en lezen zijn de jumbo tosai op dit ogenblik al goed aan de maat zijn, waarbij het verwachtingspatroon qua groei zeker aanwezig is. Ook niet vergeten dat de oyakoi Hinotori en Taiho zijn, en die hebben al bewezen dat ze tot grootse dingen in staat zijn.

Uit het duurdere segment heb ik tenslotte een bijzonder aantrekkelijke sanke en een kohaku gekozen. Deze blijven sowieso in Japan als ze niet verkocht worden. Een sanke is en blijft een moeilijke koi, maar ik werd onmiddellijk gecharmeerd door deze buldozer in wording. Wat een body... Buiten de enorme body zit het sumi bovendien nog eens op de juiste plaatsen. Het is vooral de volledige uitstraling die het hem doet bij deze sanke. De moeder is deze 95 cm Matsukaze. De kohaku is typisch een kohaku dat ik zeer makkelijk zal aankopen. Perfect beni, goede body, patroon waar weinig op aan te merken is, een kohaku die altijd aan je dromen zal voldoen.

Naast deze selectie hebben we de moeite genomen om een aantal ginrin showa te selecteren. Het is niet van mijn gewoonte om dit spul in huis te halen, maar het was mooi gerief en prijstechnisch zit deze nu eens voor veel mensen goed in elkaar. Bovendien kan een ginrin showa kan mij wel bekoren. De prijzen zullen zowat rond de 125 euro zitten, maar ik wil ze zelf eerst nog eens goed bekijken thuis, dus kopen kan op dit ogenblik ook niet.

De koi die verleden jaar al gekocht werden, moesten ook nog even getoond worden. Hier zie je Taniguchi San de koi in de blauwe bowl zetten. 2 echte schoonheden hoor...

Na een partijtje ontspanning werd het stilaan tijd om naar huis toe te rijden. Morgen zijn het de opensales van Momotaro, en dat wordt andere koek...Het is ondertussen 2 uur geworden, en ik moet er morgenvroeg om 6 uur uit...

Meer afbeeldingen

Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 1
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 2
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 3
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 4
Mijn eerste dag zit erop: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240