De Monsters van Momotaro

De Monsters van Momotaro

Als ik nu zeg, de monsters van Momotaro, dan lieg ik ditmaal niet. Het zijn echt koi met body ....

Ik ben nu volop bezig om de foto's te maken, de filmpjes te verwerken en op te laden, en het is hier iets trager dan bij ons. Bovendien heb ik nogal wat aankopen gedaan. Laat ik even vertellen hoe het er deze keer aan toe ging, want het systeem wordt regelmatig veranderd.

Er werden vandaag een groot aantal nisai en een 1500 tosai in de verkoop gebracht. Je kan natuurlijk alle vissen even bekijken vooraleer het spel begint. Ditmaal werden de aanwezigen in groep verdeeld, die willekeurig samengesteld worden. Daarna krijg je met je groep een bowl, en mag je op je beurt een tosai uitzoeken tegen een vooraf bepaalde prijs, groot klein, dik, dun, maakt niet uit... Er wordt een rangorde bepaald wie eerst mag handpicken in je groep, en dan begint de sport. Als de mensen een groot deel gehandpicked hebben, dan wordt er even gestopt, en mag men in alle andere bowls nog even kijken of je nog iets wil. Is dat afgelopen, dan worden de overige koi aan de helft van de prijs aangeboden.

Als deze eerste ronde voorbij is, dan wordt er nog eens eenzelfde ronde ingezet. Spannend hoor, maar wel plezierig. Typisch is dat alle Aziaten de kleinere koi selecteren, en dat wij (ik was de enige Europeaan) de grotere proberen te handpicken. Vermits ze altijd de warmte hebben, groeien de koi daar fenomenaal en maakt het voor hen niet zoveel uit.

Mijn eerste handpick.

Ik heb in totaal 18 stuks kunnen te pakken krijgen die ik goed genoeg vind. Ik ga hier vermoedelijk iets speciaals mee doen, dus ik ga deze niet op de site zetten voorlopig. Wat weet ik nog niet precies, maar ik heb veel plezier van mijn klanten, dus moet ik ook eens iets terug doen, en dat wil ik op een gepaste manier doen. Het zijn in ieder geval degelijke tosai.

mijn tweede handpick

mijn derde handpick

Dan is het tijd voor de tosai van de veiling en dit gaat uiteraard stuk voor stuk. Ik heb 4 tosai van een 20-25 cm kunnen scoren, en ik moet eerlijk zeggen dat ik er heel blij mee ben. Waar ik zelf heel trots op ben, is het feit dat ik complimenten kreeg van Toshioki Sakai, over 2 koi die ik heb kunnen bemachtigen op de veiling. Hij bood er zelf op, maar toen hij zag dat ik aan het bieden was, stopte hij respectvol... een beminnelijk man. Hij is op pensioen, maar komt af en toe nog eens naar de veilingen kijken met één van zijn vroegere werknemers die nu zelf ook koikweker is geworden.

Wat betreft een andere leuke anekdote, is het feit dat ik de eerste keuze had uit de eerste reeks, en dat ik Maeda San gevraagd heb mijn koi te kiezen. In dit filmpje zul je zien dat hij de showa gekozen heeft voor mij als allereerste pick. Dan is het tijd om te gaan eten. In een tent ernaast zijn tafels klaargezet en kunnen alle genodigden genieten van de Japanse specialiteit, rijst me currysaus en vlees. Dan is het tijd voor de grote jongens.

Ik moet eerlijk zeggen dat de nisai er vandaag geweldig uitzagen. Enorme body's, goede patronen, goede huidkwaliteit, minimale foutjes, kortom monsters van koi, die iedere vergelijking kunnen doorstaan. Ze waren bijna allemaal boven de 60 cm, en met deze body lijken het enorme koi, dat kan ik je wel vertellen.

Het systeem gaat als volgt. In de eerste ronde kan je je koi kopen aan een vooraf bepaalde prijs. Je doet je nummer van de veiling (ik had vandaag nummer 30) in een envelop als je de koi wil kopen. Na een bepaalde tijd, worden de enveloppen leeg gemaakt, en zal Daisuke een nummer uit een doos nemen. Diegene die geluk heeft, wordt de eigenaar van de kohaku. Wil je de beste koi, dan moet je in de eerste ronde scoren, en moet je er op tijd bij zijn, of anderen zijn er mee lopen. Dan volgt een tweede ronde. De koi worden dan iets goedkoper, en kan je opnieuw je nummer in het envelopje doen. Natuurlijk zijn de beste dan al weg.

Ik heb menig envelopje gevuld, en ik heb ook geluk gehad met de trekking. Ik heb namelijk 12 pracht nisai kunnen scoren. Deze zullen in de loop van de avond op de website staan zonder vermelding van prijs. De prijs zal het sterkst zijn tijdens mijn Japanreis. Indien mensen interesse hebben in een koi, mogen ze me een mail sturen en zal ik ze het beste aanbod ever geven. Het is nu of nooit, en ik sta er voor garant dat het prijs/kwaliteit plaatje enorm in het voordeel van de klant spreekt.

Ik wil vanaf dit jaar mijn systeem veranderen, en meer naar Japan komen om de betere koi te selecteren, en geloof me, dat kan ik ondertussen wel. Iedere nisai die je nu aankoopt aan de voorwaarden die ik in de antwoordmail zal vermelden is van bijzonder goede kwaliteit.

Nog even vermelden dat Toshioki Sakai een dikke plus, en een duim omhoog gaf voor de nidan kohaku. Ik heb lang getwijfeld of ik deze zou aankopen, omdat het een eenvoudig patroon is, maar hoe langer je deze geweldenaar bekijkt, hoe meer plezier je er in hebt, en met het schouderklopje van deze brave man, was mijn dag helemaal goed.

Na de veiling werd er naar de stad gereden om ons te goed te doen in één van mijn favoriete restaurants. Vlees grillen op de tafel. Alleen waren er geen stoelen en moesten we op de grond gaan zitten.

Ik ga vandaag niet alles op de site zetten, want het is al laat, ik ben moe, en ik moet er morgen weer vroeg uit. Samengevat, was het een hele geslaagde dag, en morgen zien we dan wel weer. Ik denk dat er voldoende stof is om te bekijken, en morgen is er nog een dag. Geniet van de foto's.

Meer afbeeldingen

De Monsters van Momotaro: afbeelding 1
De Monsters van Momotaro: afbeelding 2
De Monsters van Momotaro: afbeelding 3
De Monsters van Momotaro: afbeelding 4
De Monsters van Momotaro: afbeelding 5
De Monsters van Momotaro: afbeelding 6
De Monsters van Momotaro: afbeelding 7
De Monsters van Momotaro: afbeelding 8
De Monsters van Momotaro: afbeelding 9
De Monsters van Momotaro: afbeelding 10
De Monsters van Momotaro: afbeelding 11
De Monsters van Momotaro: afbeelding 12
De Monsters van Momotaro: afbeelding 13
De Monsters van Momotaro: afbeelding 14
De Monsters van Momotaro: afbeelding 15
De Monsters van Momotaro: afbeelding 16
De Monsters van Momotaro: afbeelding 17
De Monsters van Momotaro: afbeelding 18
De Monsters van Momotaro: afbeelding 19
De Monsters van Momotaro: afbeelding 20
De Monsters van Momotaro: afbeelding 21
De Monsters van Momotaro: afbeelding 22
De Monsters van Momotaro: afbeelding 23
De Monsters van Momotaro: afbeelding 24
De Monsters van Momotaro: afbeelding 25
De Monsters van Momotaro: afbeelding 26

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240