Nog een tandje erbij steken

Nog een tandje erbij steken

Het was een hectische dag vandaag. Er werd gestreden op het scherp van de snede, en ik moest helaas met lede ogen toezien hoe de anderen elkaar opboden om de beste koi te pakken te krijgen.

Ik heb me echter niet laten doen. Als enige Europeaan in het gezelschap heb ik toch zeker mijn slag geslagen. Ik weet niet precies meer hoeveel, maar ik dacht dat ik een 11-tal veilingkoi heb kunnen te pakken krijgen, en niet van de minste. Voor het grote werk kan ik helaas niet meedoen.

De Aziaten hebben reeds kopers die bieden op koi, en die krijgen carte blanche om te bieden. Het is dan ook een onmogelijke zaak om de strijd aan te binden. Soms zou ik toch willen dat ik in die voorkeurspositie zat...

Heel trots ben ik op mijn twee kolosale shiro's die ik te pakken heb gekregen na veel zwoegen en zweten, en dan ook nog de 2 beste in mijn ogen. Dat was ook de mening van Maeda San, die zonder aarzelen wees naar één van de shiro's, als beste van de 4.

Om een showa te pakken te krijgen, moest je hemel en aarde bewegen, maar het is me gelukt. Er zit er zelfs eentje bij die ik verschrikkelijk hoog inschat. Ze waren trouwens ook bloedmooi, de showa, maar een koi die me verbaasde door zijn schoonheid is toch wel deze bijzonder sympathieke kohaku, een koi die me echt aanspreekt.

Het mooie van deze koi is, en je moet hem zelf maar eens goed bekijken, is het feit dat dit geen vrouw, maar een man is. Kan jij het verschil zien ? Zomaar eventjes 61 cm, een hi dat aanleunt bij een vrouwelijke koi, en bovendien nog een zeer aangename verschijning. Als je dan weet dat de mannen van Momotaro evengoed monsters worden, dan is het toch mooi meegenomen.

Ik heb ook op enkele mannelijke tosai geboden, want die mochten er ook goed zijn, en op enkele niet gesexte kleine tosai, met veel succes. De mannelijke tosai zet ik morgen op de site. Toeval of niet, maar toen ik juist aan het filmen was, werd de duurste koi van de veiling verkocht. Ik zeg niet aan wie, en welke koi het is, maar op dit filmpje kan je zien op welke periode er zomaar eventjes 35000 euro voor een koitje betaald wordt, met het traditionele handgeklap nadien. Het handgeklap vind plaats als er een koi boven het miljoen verkocht wordt. Ik heb redelijk veel handgeklap gehoord vandaag.

Eén van de mooiste showa die er rondzwommen, en waar ik wist dat ik haar niet zou kunnen kopen, werd door Narita aangekocht. Er was geen kruit gewassen, en het moet een plezierig gevoel geven als je ongelimiteerd kunt bieden. Er waren trouwens veel bekende kwekers aanwezig, die zelfs ook koi aankochten. Buiten Toshiaki Sakai, waren er nog Omosako San, Oomo San, Omosako San, Kentaro Sakai, Torazo San, het was een hele verzameling.

Op een bepaald moment werd ik door Maeda San persoonlijk uitgenodigd om bij hem thuis te komen eten. Dat is niet gewoon een grote eer, maar dat is ook altijd een waar genoegen. De ganse familie zit dan samen aan een grote tafel. Gewoonlijk zijn er vrienden van Maeda San, Daisuke met vrouw en kinderen, zijn broer, en nog wat andere genodigden.

De maaltijd bestaat gewoonlijk uit verschillende gerechten. Zo is er altijd sushi vooraf, en op de tafel staat een ketel die kookt met groenten en vlees. Ik ben geen groenteneter, maar speciaal voor mij, en voor mij alleen heeft de vrouw des huizes ook nog eens een biefsteak gebakken van 400 gram, waar ik geen nee tegen kon zeggen. Hij heeft niet de kans gekregen om lang op mijn bord te liggen.

Nadien komt er nog chocolade taart, aardbeien zo groot als een appel en zo zoet dat je ze wel lekker moet vinden...onvoorstelbaar lekker. Probleem is, dat de avond lang duurt, en ik nog veel voor jullie moet werken om alles op de site in gereedheid te brengen. Het is ondertussen dan ook weer 2 uur en eigenlijk moest ik al lang in mijn bed liggen.

Wat ik nog even moet vermelden is het feit dat ik 6 Momotaro truien met kap heb gekregen. (zie de foto's) Nu kan ik ze wel weggeven, maar daar heb ik niets aan. Een ander idee is om er eentje weg te geven aan iedereen die een Momotaro koi aankoopt van de nieuwe reeks, maar dat is dan weer zo sneu voor mensen die een koi uit de vorige selectie hebben aangekocht...Hier moet ik dan ook nog eventjes over nadenken, en andere suggesties zijn altijd welkom.

Meer afbeeldingen

Nog een tandje erbij steken: afbeelding 1
Nog een tandje erbij steken: afbeelding 2
Nog een tandje erbij steken: afbeelding 3
Nog een tandje erbij steken: afbeelding 4
Nog een tandje erbij steken: afbeelding 5
Nog een tandje erbij steken: afbeelding 6
Nog een tandje erbij steken: afbeelding 7
Nog een tandje erbij steken: afbeelding 8
Nog een tandje erbij steken: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137