Toch een rustdag vandaag

Toch een rustdag vandaag

Normaal zou ik naar de veiling van Sakai zijn gegaan, maar dat zal helaas niet doorgaan, en zal ik mijn troepen moeten sturen.

Het is zo dat Sakai SFF met agenten werkt. Met andere woorden mag niemand anders, tenzij de agent klanten van hem meebrengt naar de veiling gaan van Sakai. Ik ben geen agent van Sakai, dus ik mag gewoon niet naar de veiling.

Normaal zou ik niet weggestuurd worden, maar indien er iemand is die niet wenst dat ik aanwezig ben, zal men dit doorgeven aan Sakai SFF en zal mij gevraagd worden om de veiling te verlaten. Dat wil ik liever niet meemaken, en dan leek het mij beter om de veiling niet te bezoeken.Het is geen plezierige maatregel, maar ik kan er begrip voor opbrengen en ik moet dat nu eenmaal respecteren.

Nu kan ik proberen mij ertussen te wringen, maar daar heb ik niet echt behoefte aan. Ik voel me kind aan huis bij Momotaro, en als je de koi van tegenwoordig bekijkt, dan moeten ze zeker niet meer onder doen. Het is trouwens zo dat meerdere moederdieren van Momotaro uit de Sakai bloedlijnen komen. Denk maar aan Love Queen, en TM kohaku...Ook Sakai gebruikt ouderdieren van Momotaro. Dit is vooral gebaseerd op het feit dat er ander bloed in de bloedlijnen moet komen om geen inteelt te krijgen.

Een mooi verhaal in deze is de naam van de kohaku TM. Als je je soms afvraagt hoe ze aan deze naam komen, dan gaat het verhaal als volgt. Toen Momotaro besloot om een kohaku van Sakai aan te kopen, moesten ze er Ten Million yen voor betalen. Daarom...TM kohaku. Een staaltje van originaliteit die ik wel kan waarderen. Van deze TM kohaku heb ik trouwens enkele mooie koi aangekocht en bij sommige zie je er ook de echte Sakai koi in terug.

Ik heb enkele biedingen via deze tussenpersonen gedaan, en ik zal vandaag te horen krijgen of ik succes heb op mijn biedingen bij de veiling, maar ik heb weinig hoop iets te pakken te krijgen.

Ik heb echter meer dan genoeg gekocht, en ben niet tevreden over mijn aankopen, maar MEER dan tevreden. De aangeboden koi zijn in prijs/kwaliteit verhouding zeer goedkoop, alhoewel ik niet kan ontkennen dat het nog altijd veel geld is voor een koi. Ik maak me echter sterk dat ik op dit ogenblik een mooi assortiment HQ nisai kan aanbieden voor een aannemelijke prijs, net zoals de koi die eind verleden jaar werden aangeboden. Ik spreek bewust niet over de topkwaliteit, en het is misschien juist een maatje eronder, maar het aanbod zal je niet op veel plaatsen kunnen vinden. Ik spreek niet graag in termen van HQ en VHQ koi. Ik laat liever de mooie koi zien, en dan kan je het zelf beoordelen.

Er zijn erg veel aanvragen geweest naar de prijzen, en er zijn al een 6-tal koi verkocht. Nog iets te weinig, maar denk eraan, als de koi in Arendonk zijn worden ze ietsje duurder. Ik moet ze ook betalen, en dat kan ik alleen als ik ze kan verkopen. Ik ben helaas niet rijk geboren...Bij deze wil ik ook nog het volgende vermelden: indien de koi die je op vertrouwen aankoopt niet bevalt als hij in Arendonk is, mag deze geweigerd worden, en mag je het bedrag altijd gebruiken voor een andere aankoop.

Speciale promotie voor de liefhebbers

De koi die ik gehandpicked heb tijdens de opensales zal ik op een speciale manier aanbieden. Het gaat over deze partij koi van 18 stuks.

Deze worden enkele weken na aankomst (vermoedelijk 28 februari) aangeboden voor 125 euro/stuk op de volgende manier. Wil je een tosai hieruit selecteren dan moet je volgende stappen ondernemen:

- Je stuurt me een mail met je deelname.

- Als je deelneemt betaal je 125 euro om je deelname te bevestigen.

- Op de dag dat er mag gekozen worden zullen alle koi met foto tegen een muur opgehangen worden met envelopjes.

- Iedereen die deelneemt krijgt een nummer toegewezen.

- als je de koi in de bowls gezien hebt, mag je een briefje met je nummer steken in de envelop van je keuze. Dat kunnen dus 1 of meer enveloppen zijn.

- Als dat gebeurd is worden de enveloppen leeggemaakt, en als je nummer alleen in de envelop zit, is de koi van jou. Zijn er meerdere nummers in de envelop, dan wordt de winnende nummer door een onschuldige hand getrokken.

Dit is zowat de manier, zoals het in Japan gedaan wordt.

De koi die hier niet bij zal zijn is de showa die door Maeda San zelf is gekozen. Deze zal na de verdeling van de koi, per opbod verkocht worden. Dit gaan we doen op de Japanse manier. Heel simpel. Ik begin bij een bepaald bedrag en je houdt je stokje omhoog als je wil bieden. Zolang er meerdere bieders zijn zal de prijs per 10 euro omhooggaan. Als er nog maar 1 bieder overblijft, dan stopt het bieden en is de winnaar bekend. Het bieden op deze showa zal beginnen vanaf 200 euro.

Wie meedoet aan dit evenement, en die betaald heeft, maar echt geen tosai naar zijn zin heeft gevonden, mag het bedrag voor een andere aankoop gebruiken. Ik denk dat dit niet meer dan fair is, maar er zit meer dan genoeg kwaliteit in deze koi om geen verkeerde aankoop te hebben gedaan.

Wil je meedoen, schrijf je dan in.

De persoon die de veiling van de showa wint, krijgt ook een shirt van Momotaro gratis aangeboden.

Verblijf in de mudpond.

Tenslotte nog een mededeling over het laten opgroeien in de mudpond bij Momotaro. Er werd een brief rondgedeeld met de volgende condities: (kort samengevat)

Als de koi tijdens een verlengd verblijf in de mudpond bij Momotaro komt te overlijden, krom wordt, of als de kleuren op de koi verdwijnen gelden volgende regels:

Tijdens het eerste jaar verblijf, krijgt de eigenaar een vergoeding van 100%. Dit bedrag moet echter gebruikt worden voor een volgende aankoop, en mag niet gebruikt worden voor andere produkten van de Momotaro koifarm.

Indien dit gebeurd in het 2de jaar van het verblijf in de mudpond, dan krijgt de eigenaar een vergoeding van 30% van de waarde van de koi, en gelden dezelfde voorwaarden als hierboven vermeld.

Indien er een probleem komt na het 2de jaar van verblijf, dan wordt er geen krediet gegeven.

Wel moet je er rekening mee houden dat de koi die verder in de mudpond mogen verblijven, van een bepaalde waarde moeten zijn. Ik heb het geluk dat ik af en toe nog eens een verblijf kan afdwingen van koi die ik aankoop, maar ik zal hier in de toekomst toch rekening mee moeten houden. Het verblijf in de mudpond is gewoonlijk enkel bestemd voor de koi die tijdens de veiling worden gekocht. Ik kan dus nooit een extra verblijf garanderen.

Wat betreft de kosten voor een verblijf, heeft Daisuke me het volgende medegedeeld:

Eerste jaar verblijf: 50 000 yen te betalen vooraf

Vanaf sansai: 100 000 yen te betalen vooraf

Neem dit goed in je op, en hou er rekening mee dat 60-70% goed gaat, maar dat er altijd een kans is dat er wat kan gebeuren tijdens een verblijf in de mudpond. Ik heb al meer dan genoeg meegemaakt. Ik was vroeger een fervent voorstander van een extra verblijf in Japan, maar dat is ondertussen al sterk afgekoeld, ondanks het feit dat ik het nog altijd een geweldige ervaring vind.

Meer afbeeldingen

Toch een rustdag vandaag: afbeelding 1
Toch een rustdag vandaag: afbeelding 2
Toch een rustdag vandaag: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137