Mijn eerste dagje zit erop

Mijn eerste dagje zit erop

Ditmaal ben ik dus rechtstreeks naar Osaka gevlogen. Van daaruit neem ik 2 treinen om op mijn bestemming te geraken.

Voor wie het interesseert. Je koopt een ticket in het station tot je eindbestemming, in dit geval Okayama. Je krijgt dan 3 ticketjes, eentje tot aan Shin Osaka, de eerste tussenstop, eentje tot Okayama, en je krijgt nog een ticket om overal tussen de stations door te lopen, een soort pasje...

De eerste trein tot aan shin Osaka noemt de Haruka, de tweede trein tot aan Okayama noemt Nozomi, en dat is de echte Shinkansen. Het duurt in totaal een kleine 2 uur om op je plaats van bestemming aan te komen.

Ik ben om 10 uur s'morgens richting Zaventem vertrokken, en was rond 13.00 in Okayama. In totaal zijn dit 27 uren, en tel daar 8 uur tijdsverschil af, dan zit je met een totale reistijd Arendonk - Okayama van 19 uur...

Er is geen tijd om te dromen, want je vertrekt onnmiddellijk om je werk te doen. Dit gaat richting Momotaro, waar ik de koi uit de mudpond ga bekijken, en ook nog de koi die ik in oktober heb gekocht even checken.

Vermits er op dit ogenblik een show is in Ojiya en een show in Tokio, zijn er dit weekeinde geen kwekers aanwezig en heb ik het ganse domein voor mij alleen. Het probleem is, dat ik morgen de ganse dag gedwongen vrij moet nemen, want de kwekers geven allemaal forfait, het zal dus een kort nieuwsitem worden morgen.

De eerste showa die getoond werd was de showa van Tommy. Gekocht als tosai in april van dit jaar op 31 cm. Nu op haar 15 maanden heeft ze de verdienstelijke lengte bereikt van 52 cm.

De koi waar ik zeer benieuwd naar was, was een persoonlijke keuze, want mijn gevoel zij me dat dit een hele goede zou worden. deze kohaku is ondertussen 69, heeft een zeer sterke body, met veel lengtegroeipotentieel. De huidkwaliteit is meer dan goed. Het kiwa mocht iets beter zijn, maar stoort absoluut niet, en het sashi is mooi ingeklaard. Ik ben hier dik tevreden mee.

Bijkomende vraag: Als je moest kiezen tussen deze kohaku en de andere die getoond wordt op de foto, welke zou dan jou keuze zijn ? Ik ben benieuwd, want het is volgens mij een moeilijke keuze.

Kohaku links

Kohaku rechts

Van de showa met de buffelkop had ik ook veel verwachtingen. Helaas heeft deze een gefronste kieuwflap en heeft ze problemen aan de mond. De eigenaar wil ze laten overkomen, maar ik wil dit eigenlijk niet. Het is echter niet mijn koi, maar mijn advies is neen. Het blijft echter een imposante showa.

Buiten deze azukari was er nog 1 tosai niet uit de mudpond gekomen. En ja, ik heb de foto gezien van de overleden koi, om alle mogelijke bedenkingen weg te nemen. Gelukkig was deze koi nog niet verkocht, en moet ik geen slechte boodschap brengen aan deze klant...Hier wordt meteen nog eens duidelijk welke risico's mudpondkoi inhouden. In dit geval is 50% mislukt...een slechte balans.

De koi die ik in oktober op de veiling gekocht heb, heb ik ook nog even laten bowlen. Het goede nieuws is, dat ze allen tussen de 3-5 cm gegroeid waren, en dit op een goede 6 weken. Niet mis op deze korte tijdspanne. Ik zet ze hier op een rijtje.

sanke SA-V13-1047 57 cm, ze komt van 53 cm.

showa SH-V13-1050 49 cm, ze komt van 45 cm.

maruten sanke SA-V13-1044 57 cm, ze komt van 52 cm.

shwowa SH-V13-1068 54 cm, ze komt van 51 cm.

Even een kleine kanttekening bij deze koi. In plaats van ze in de mudpond te laten, ga ik ze over laten komen, tenzij....er mensen zijn die er iets voor voelen om ze toch een jaar extra mudpond te geven. Ze moeten dan zo snel mogelijk contact met me opnemen, anders worden ze klaargemaakt voor transport. De mudpondkosten bedragen 50 000 yen (± 375 euro) voor het eerste seizoen. (tot november 2014). Wie interesse heeft, mag een hele scherpe en democratische prijs verwachten.

Ik heb nog een filmpje gemaakt van de veilingvissen . Hier zul je nog eventjes moeten wachten tot dinsdag. Dan komen ze te voorschijn.

Als laatste nog een foto van de GC van de All Japan ZNA Koi Show 2013 in Ojiya. Een Dainishi kohaku van 91 cm, eigendom van Mr. Omachi uit Japan. Bovendien won Dainishi ook de Rinyukai Show in Tokio, dus een dubbelslag voor Dainichi vandaag.

Meer afbeeldingen

Mijn eerste dagje zit erop: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240