Mijn koi zijn gelukkig

Mijn koi zijn gelukkig

Dat zie je, dat voel je, dat ruik je en schenkt je enorm veel voldoening, want je hebt het gevoel dat je het goed doet.

Enkele bezoekers werden toch gefascineerd door de tosai die rondzwemmen. Tosai ….eeuuhh….zijn dat nog tosai ?

Ik had een klein foutje gemaakt ! Ik had eigenlijk geen volk verwacht en wou grote kuis houden, en had reeds anarex bio klaargemaakt en in de vijver gegoten, zodat de koi wat moeilijker te zien zijn.

Even verduidelijken...als ik op een zaterdag wat veel gebowld en geschept heb, vul ik altijd aan met anarex of iets gelijkaardig om eventuele kleine beschadingen op te vangen zodat er zich geen wondjes of andere kunnen ontwikkelen. Het is vlugger gebeurd dan je denkt.

Nu is het wel zo dat geen enkele vijver van mij ooit poephelder is, en dat ik de mensen er altijd attent op maak dat ze beter een voorselectie op de website moeten maken als ze koi willen zien.

Dat dient 2 redenen. Ten eerste moet ik doelbewust bowlen en moet ik niet alle koi bovenhalen zodat het voor de koi ook niet zo stresserend is, ten tweede trekken de mensen grote ogen als ze de glimmende lijven zien bovenkomen, en zijn oeh’s en ah’s niet uit den boze.

Vermits het gisteren iets moeilijker was om de tosai goed te zien, en ik een bezoeker had met iets meer verstand van koi, zodat het bekijken van koi ook nog een andere dimensie krijgt, stelde ik toch voor om een stel tosai te bowlen.

Ik weet trouwens ook wat hij graag zou zien, en dan wordt het iets makkelijker. En zeg nu zelf, het resultaat mag gezien worden of niet !

Niet alleen is dit een bowl die alle verbeelding tart, bovendien groeien ze terwijl je ernaar kijkt, zonder verlies van kwaliteit. Het was een schot in de roos, want hij wist wat hij zag en hij had bovendien nog de ervaring dat hij weet hoe moeilijk het is om deze kwaliteit naar Europa te krijgen.

Oh ja, mijn reuzekohaku was ondertussen 49 cm..niet normaal. Deze offspring van de nieuwe oyakoi Dynamite Oshiba komt uit de Sakai bloedlijn met dezelfde naam. Bovendien had hij deze oyakoi ooit persoonlijk gezien, en dan kan je je beter realiseren welke ouderlijn deze vertegenwoordigt.

Ondertussen had ik een kleine deugniet te pakken die ik ongemerkt op film zette. Hij kon het niet laten om zich heimelijk te amuseren met mijn snoepjes die ik gewoonlijk in de morgen geef. Heerlijke kinderen…

Het blijft een mooi gezicht en zeg nu niet dat de koi er niet van genieten…een uur amusement voor koi en toeschouwer.

Jos zei zijn achternaam niet, want zijn vrouw moest mijn nieuwsitem maar eens lezen…Die had ik nog nooit gehoord. Dat vrouwen soms een negatieve invloed uitoefenen bij het aanschaffen van koi is een algemeenheid, en mij welbekend.

Toch kon ik hem verlekkeren met een koppeltje dat beantwoordde aan zijn wensen, en daarmee wordt bedoelt dat zowel de koi als de gevraagde prijs voldoet aan de gestelde eisen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240