Popov zal het worden

Popov zal het worden

De warmte is welkom na het sombere voorjaar, en de koi laten zich verwennen door de goede temperaturen.

Ik hoop maar dat er niet al te veel problemen komen in de vijvers van de koiliefhebbers, want warmte kan niet altijd zaligmakend zijn. Sluimerende problemen kunnen de overhand kiezen, en dat is niet altijd wat wij graag willen, maar ik ga hierover niet in detail treden.

Mijn huidig bestand dat ondertussen flink geslonken is doet het bijzonder goed, en de vissen blaken van gezondheid en laten dat ook zien.

Mijn lucratieve zaterdagen brachten het nodige succes, en zal ik met genoegen nog enkele weken voortzetten. De meeste mensen stonden toch te kijken van de kwaliteit die er nog aanwezig was, en waren het met me eens dat het een unieke kans was om nog degelijke koi aan te kopen.

Het hart gaat echter uit naar de aanwezige tosai, en Franklin kwam volgens mij met plezier een kijkje nemen naar de toekomstige kampioenen !.

De tosai voelen zich goed in hun vel, en na een rusteloos begin…want je moet het maar gewoon worden hier in de nieuwe vijvers, beginnen ze zich eindelijk te ontspannen en durven al zorgeloos de korreltjes opslurpen.

Hun gedrag en evolutie is spannend en ik begin er zelfs veel plezier in te krijgen. Ik zie ze veranderen, ik zie ze groeien, en wat is er mooier dan een vijver met deze selectie tosai.

Deze combinatie lijkt geweldig, en is het niet een luxe om met een kwartet zoals deze je koihobby op te starten ? De kohaku en de sanke zijn een zekerheid, over de tancho showa en de showa wordt nog even over nagedacht !

Terwijl ik dit schrijf moet ik willekeurig denken aan de kleuren van een vlag van een land. Ik kan me niet indenken welk land de kleuren wit – rood en zwart heeft. Alle denkbare combinaties komen in me op, maar deze combinatie kan ik niet koppelen aan een land. Dit moet ik even opzoeken.

Ondertussen moest ik even wat koi uit de aanbiedingsbak bowlen, en ik was blij ! Ja ik was blij dat eindelijk een oude bekende uitgekozen werd om zijn dagen te slijten bij een warm gezin. Deze kohaku heb ik gevolgd vanaf tosai maar nooit aan de man kunnen brengen.

Ze is nog maar 5 jaar, en is een trouwe metgezel geweest. Ik heb nog een filmpje nadat ze een jaar in de mudpond heeft verbleven. Dankjewel Koen om haar nog enkele jaren te laten genieten…

Even daarna kwam het grof geschut in actie en moest een bowl vullen met een waaier van kleuren zou Louis van Reusel zeggen. Het is hier geen kwestie van de mooiste eruit ge kiezen, want ze zijn allemaal bloedmooi.

Het is hier een kwestie om die koi te kiezen die jou de klik geeft die je nodig hebt ! En de keuze werd gemaakt, zij het na lang overleg. Nu ben ik het gewoon dat de keuze lang duurt, want ik ken Pascal en Naomi nu al een hele tijd.

Het werd een diplomatische oplossing waarbij Pascal zijn zin kreeg over zijn keuze, en Naomi werd gesust met een koi die op haar netvlies brandde, een charmante ginrin soragoi die ik tijdens de veiling van Ogata had aangeschaft, waarvan hier nog een filmpje..

De sanke die Pascal koos heeft ook nog een klein verhaal. Deze sanke werd op de veiling van april speciaal aangeboden door Maeda San als extra, en geloof me, als hij iets extra aanbied dan is het ook iets speciaals. Bloed en bloedmooi is deze sanke. Ik heb al dikwijls mijn aankopen door Maeda San laten beïnvloeden, en ik weet dat hij weet wat hij doet....Maar het zijn ook altijd zeer speciale koi. Er zijn maar weinig mensen die koi kunnen selecteren zoals Maeda San. Ik weet dat geld zijn belangrijkste drijfveer is, maar het hart is er ook nog altijd een onderdeel van, en dat is niet overal het geval !

In deze bowl zie je nog een kohaku van Ogata uit Sakai ouderdieren, en voor de liefhebbers van dit soort koi moet je eens goed kijken. Deze ontwikkelen bijzonder goed, groeien sterk en ik heb het gevoel dat je een zeer degelijke aankoop kan doen.

Je moet niet verwachten dat het reuzen worden, want dat worden ze niet, maar ik ben bijzonder gecharmeerd van deze aankoop die bestond uit 3 kohaku. Ik heb nog een filmpje gevonden van toen ze een maandje binnen waren en ik was toen ook al enthousiast.

Als je luistert hoor je dat ze rond de 30 cm zijn, maar ondertussen hebben ze een goed resultaat geboekt door toch een 5-tal cm te groeien op vrij korte periode. Wil je ze alle 3 tegelijkertijd aanschaffen dan ben je niet alleen een mooi trio rijker, maar krijg je een geweldig mooie combinatie in je vijver van rood en wit…

Tenslotte nog enkele losse flodders om de dag te beëindigen, en je ooglenzen te laten genieten van al het moois van koi, en de lucratieve zaterdag was weer voorbij gevlogen.

sanke 1511019 is een opvallende verschijning, en doet mijn mondhoeken altijd naar boven trekken. Hij doet me denken aan Popov, en dat is de naam die ik hem ga geven. Zijn verschijning, zijn uitstraling, zijn neusje, alles in deze koi maakt me blij en doet me lachen. Popov, dat zal zijn lotsbestemming zijn, akkoord ?

En met een laatste blik op deze yondan kohaku zullen jullie wel blij zijn dat mijn gezeur eindelijk ten einde is.

Of neen, ik moet toch nog even iets kwijt. De foto op het nieuwsitem is een foto van een kohaku. Dit is een mannelijke kohaku die ik aankocht verleden jaar, is ondertussen 65-66 cm geworden met een karakter waar je stil van wordt, een echte man.

Kom deze echter eens bekijken, want dit is het hi dat velen doet watertanden en dat je zelden ziet op een koi. Hij heeft een minpuntje dat hem niet wordt vergeven, namelijk een onduidelijk patroon op het staarteinde, dat je niet ziet als hij zwemt.

Wil je een dankbare koi met enorme uitstraling...twijfel dan niet..je zal het je niet beklagen.

Toch nog meedelen dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Popov zal het worden: afbeelding 1
Popov zal het worden: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240