Onverwacht genieten

Onverwacht genieten

Regelmatig krijg ik berichten aan van klanten die een filmpje doorsturen van hun koi, waar je lekker warm van wordt.

Het geeft voldoening om het geluk en het plezier te proeven dat die klanten hebben van hun koi, wat je dan weer motiveert om je uiterste best te doen om die gelukzalige sfeer nog verder uit te bouwen.

Zo kreeg ik gisteren het filmpje aan van een sanke van Sakai FF waar een klein verhaal aan voorafgaat.

Ik kocht deze sanke aan toen deze zich bij een collega bevond, maar werd in principe lichtjes misleid doordat ik een filmpje te zien kreeg van toen de koi nog in Japan zat, wat totaal niet overeenkomt met de sanke die geleverd werd.

Eigen schuld, dikke bult, ik had het maar niet moeten vertrouwen, en ik had maar wat voorzichtiger moeten zijn en eerst naar de koi moeten gaan kijken vooraleer ik deze aankocht. Nu is het zo dat ik al eerder zaken gedaan had, die altijd correct verlopen waren, dat dient ook gezegd te worden.

De sanke werd in vertrouwen door een klant van mij gekocht, ook zonder gezien te zijn, en zowel ik als de koper waren uiteraard ontgoocheld toen we de koi te zien kregen. Dit leidde ertoe dat de sanke niet werd verkocht, en ik dus een andere klant moest zoeken voor deze koi.

Ik was wel ontgoocheld over de sanke, maar zag toch nog veel potentie indien deze goed zou begeleid worden, en gelukkig heb ik zo verschillende klanten die deze kennis beschikken.

Mensen die geduld hebben, vertrouwen hebben in dit soort koi, haar de nodige tijd geven en de oh zo belangrijke ingrediënten geven aan…. een verwaarloosde koi wil ik niet zeggen…. maar toch aan een koi die niet de goede omstandigheden heeft gekend om goed te ontwikkelen.

Ik kan dan ook niet anders dan gelukzalig glimlachen als ik het filmje zie van deze sanke een jaar nadat ze het geluk heeft gehad om in deze vijver terecht te komen.

Ze is ondertussen wat verbreed, zij het nog niet voldoende, maar de huidkwaliteit op deze sanke is om van te dromen, het hi is niet 20, maar 120% verbeterd, en het sumi glanst en straalt kracht en gezondheid uit !

Dit is koihouden in zijn puurste vorm. Dit is koihouden zoals ik het zoveel mogelijk wil blijven begeleiden. Ik weet het, het kost enorm veel moeite om dit te bereiken, en niet alleen veel moeite, maar je moet ook nog wat geluk en kennis hebben !

Ik zie nu nog veel verbetering in deze sanke. Ze is nu 82 cm, dit betekent dat ze nog 2-3 cm gegroeid is, en dit op latere leeftijd. Laat ons het geluk proeven dat ze nog 5 cm kan groeien en dan nog extra body kan aanmaken !!! Misschien doet ze dit niet, maar je weet nooit...ik ben geen waarzegger, noch heb ik de pretentie dat ik dingen kan voorspellen, maar als ze nog body aanmaakt, durf ik ze inzetten op een show om mee te dingen naar een grote titel.

Wat kan koihouden toch mooi zijn !

Meer afbeeldingen

Onverwacht genieten: afbeelding 1
Onverwacht genieten: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240